Концертот на Гаро и браќата Тавитијан на 08.09.2012

Дискусија во 'Музика' започната од cresa-jagoda, 1 септември 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^нема видеа уште...но ова е врвот.По сите убави слики што претходно ги постирав, македонскиот народ си ја покажа сликата(културата) на крај

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Ниту бев, ниту го гледав концертот на тв.
    Уште кога ја видов најавата за концертот се изнервирав поради фактот што 80% од гостите се од соседните држави.
    |(
    Добро, зошто сосила се правиме секогаш дудуци?
    Толку фина, прекрасна идеја и на крајот бап - Горан Каран (wtf? што ми е бе мене гајле за него) |(
    Антонија Шола |( ... и да не ги набројувам сите останати од плејадата шупаци.

Чиј празник е ова? На македонците.
    Кој треба да земе учество? Македонци.

Па помило ќе ми беше да ги гледам дури и Ѓоко Таневски д фиш, крекалчето Влатко Илиевски и оние изгубените во свемирот Некст Тајм, него ли да ја слушам Јосипа Лисац како крахира на сцена и упропастува наши песни (ова мајка ми ми го прераскажа инаку).
    Наум Петревски, Миле Кузмановски, Сузе Национале, имаме толку многу добри пејачи, зошто бре им укажуваме чест на некои неблагодарни и преценети створења што не се потрудиле ни песната да ја научат.

Од главата си патиме.
    Не сум го гледала ниту почетокот со албанскиот вовед и добро е, дополнително ќе сум се изнервирала.
    За пофалба е овој гест и идеја, и цената на билетот, ама памет за другпат. Не викајте странци, си имаме НАШИ ПЕЈАЧИ!
    Не се ни сомневам дека Калиопи била најдобра. И целата енергија собрана таму од 60 000 посетители.

На antonina, Hipster, Monna.Monna и 6 други им се допаѓа ова.
  3. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    723
    Е оваа година го достигнавме врвот. Албанка пее албанска песна со американско знаме и славиме ден на независт на Македонија. Е браво бе |( !

Не останав до крајот на концертот, уште на почетокот ми се смачи. Не ден на независност на Македонија викаат гости од соседните држави да пеат песни на македонски. Не можам да го разберам народов еј.
    И младите таленти (читај-албанци, да не се изразам како што треба) дошле и ми крекаат на албански јазик. А зошто не и викаа ууу на онаа албанкана?! Зошто го мрдаше газот ете зошто. Е, тоа ти е мајко примитивност :fubar: .

На Miamigirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Незнам зошто толку да ви смета фактот дека имало и албанци та нели и тие живеат во македонија? :^)
    Како и да е не беше лош концертот Влатко Лозаноски ме бендиса а другите не ги слушнав немав време :)
    Ама по сликите се гледа дека имало многу луѓе а и фамилија моја беше таму појдена и кажаа дека многу убаво си поминале :)

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Па не знам искрено дали на албанска прослава по каков било повод они би поканиле македонски пејач. :^)
    Ако одиме по таа логика, во Македонија живеат и Роми (ајде сестра Есма секогаш е присутна на вакви настани), ама и Власи, Турци... турски пејач јас не слушнав да учествувал...
    Зошто па тогаш да има само албанци, ако логиката налага да учествува целиот етникус на државата?
    :^)

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Искрена да бидам јас многу укав на албанците :!:
    Немат потреба тие да бидат на ваква манифестација, синкир тие на нивна ќе викнат наши, мхм да бидите сигурни. |(
    Како и да е јас многу убо си поминав, се изнажуркав и еве нозете уште ме болат, глата и не сум ни одморена. Единствено шо не ме бендиса е то шо комотно можеа сите македонски пејачи да ги испеат овие песни, и сигурна сум дека милион пати би ги испеале поубо и од Аки Ракимовски, Антонија Шола и сл.
    Калиопи Прекрасна си жено :bow: :bow:

Се изнасмеав за сите пари, сите стари луѓе во 10 сатот си ојдоја, Ништо не показаа децата еден вика.
    Умревв :rofl:

На Christyn и sunfemina им се допаѓа ова.
  7. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Без коментар за почетокот, значи покатастрофа не можеше да биде. СРАМОТА! Не знам па тие како се нафатиле да пеат на ваква манифестација? Провокација можда? Инаку за оваа што пееше, од местото каде што бев јас застаната премногу гласно се слушаше ууу, а веројатно од другите места им се допаднала нејзината изведба. Немам зборови.
    Голем минус на организацијата за изборот на неофицијалниот почетен дел, при толку неверојатни гласови од македонската сцена, отидов да слушам албанска музика. Лош старт, многу лош.

Понатаму ок беше, со оглед на тоа што дел не се покажаа најдобро, а и да се разбереме, треба да си македонец за да утврдиш дека не пеат добро, а тоа значи си ја знаеме нашата музика ние самите најдобро :) Браво за Танец, Влатко Лозаноски, Калиопи, пејачката не ми текнува коа беше што ја испеа Судбо моја, Бебек со Јовано, Јованке, Сергеј, Есма И моментот со Оливера. Секоја чест. И огнометот.

И коментар за Rose69 па нели Македонија, независност, роденден, македонски јазик, македонска држава, МАКЕДОНСКА МУЗИКА, и уште прашуваш што ни смета???

Да, нека дојде, нека пее ама на МАКЕДОНСКИ, како што го направија тоа и странските гости.

8. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Не сум била единствената што не гледала, сепак кога прочитав дека имало и албанци, се разочарав.
    Па ако живеат во Македонија нека пеат на македонски.
    Тоа веќе би било пристојно да се види дека населението во нашата земја од друга националност го почитува нашиот јазик и идентитет.
    Вака докажале само дека имаат доволно храброст и слобода да прават што сакаат тука.
    Не дека имам нешто против нив, ама не им било местото на оваа манифестација.

На sunfemina и Emma89 им се допаѓа ова.
  9. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Za mene muzikata nema granici,sum slusal romska,turska,grcka,albanska jas muzikata ja delam na dobra i losa. A za koncertot nemam komentar,ne sum nesto vooduseven.

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Прво Татјана ви пееше српска песна прашуваш за другите.
    И тие се дел од оваа држава и ке бидат нормално повинаки да присуствуваат. :)

11. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Како бе Калиопи нема глас ?? Според мене има еден од најмоќните гласови во Македонија после Тоше . Можеби понекогаш ме иритира нејзиниот однос во некои ситуации но како му вика на грчкиот новнинар или водител после евровизија те сакам бе те сакам . :lol: Зошто се чудам колку добри пејачи имаме а ги викнале овие ?? Што има фали на Миле Кузмановски , Наум Петрески , Зуица Лазова , Благоја Грујевски , Блага Петреска што ако има и некои постари ?? А не оние што ја отворија вечерта на што личеше тоа ?? Таа Аделина на облеката британско или америчко знаме имаше ?? Па Каролина , Влатко , Ламбе не пееле убаво а кој да пее Аца Лукас , Цеца ?? Дури на моменти кога ја слушав Тијана си викав СРБИЈА СРБИЈА барем можела да избере македонска песна а не диско диско да ми пее . Некои пејачи се потрудиле да ги научат песните но некои онака си ги исчитаа . Танец најмногу ми се допаднаа заедно со огнометот секако и браќата Тавитјан заедно со татко им направија убава атмосфера .

На Emma89 и sunfemina им се допаѓа ова.
  12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не би ми сметало ако поголемиот број од нив би се однесувале лојално и со вистинска почит кон нашата земја (фала богу има такви ама се далеку помалку нажалост), НО тоа не е така и затоа ми е неприфатливо да добијат таква чест кога се однесуваат крајно подло кон Македонија!

Конкретно еве како искажуваат почит кон земјата во која и самите живеат на државниот празник.

На Madonna, Trendafilka, Emma89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Па и тоа е муабетот дека ТИЈАНА НИ пееше српска песна и за неа збориМЕ и за таканаречените АЛБАНЦИ во Македонија .

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Омилениот дел од цел концерт.

На Christyn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас бев ама ние бевме на терен па цело време стоевме ( Си подседнувавме доле малку хахах па не се стои 4-5 часа). Е таква ни била среќата. Добар беше концертот само да пуштеа некои песни по патриотски :inlove:

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Се меша баби и жаби малкуцка :)
    Ова не беше концерт по повод независноста на Македонија.
    Ова беше концерт на Тавитјан!!!
    Јас колку што читам и наслов на темава е концерт на Тавитјан, не е концерт за независност.
    Ни на плакатот не пишува концерт за независност, ни на рекламите. Него секаде е концерт на Тавитјан, а потоа дури се спомнува дека ќе е на денот на независноста.
    Е сега концертот беше подржан од владата во однос на организација, а оставено се во рацете на Тавитјан во однос на музичкиот дел.
    Така да кривете ги ако не Тавитјан што одбрале повеќето гости на нивниот албум да се странци а не македонци. Не знам што ја мешате државата во овој дел дека пееле странци. Државата може ги одбрала гостите пред концертот, а тие беа сите македонци.
    Да не беше концертов и идејата на Тавитјан годинава и онака не е јубилејна немаше никаква прослава да има на 8ми септември, па и така немаше да чини, ни вака нечини.
    Никако не ни чини нас бре.

Еве за тие што бараа клипови
    http://www.youtube.com/watch?v=DQu4D13FcVc

http://www.youtube.com/watch?v=MUxkRHmwF0o

http://www.youtube.com/watch?v=Sp9XzUjItO8

http://www.youtube.com/watch?v=E_vChlC2rG8

На antonina, Smilly, Miss-Independent и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Тијана не Татјана :D
    А за второв што си го пишала, и Есма беше повикана па пееше на македонски.Колку споредба да се направи.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    А има ли клипче само од песната што е пееше,Сергеј Чектовиќ? :lol: Многу ми се допадна неговата изведба многу! :inlove: :inlove: :inlove:

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Пак гледам, зошто па зошто од страна пејачи, не наши.
    Hе е Bладата таа што ги викнала пејачиве, и им кажала која песна да ја пеат.
    Oвој концепт постои уште пред 2 години кога прв пат излезе нивното цеде, и годинава второто наречено `Mакедонското срце чука во 7/8`. Aко некого `обвинувате` тоа нека се Tавитјанови, кои истиве овие пејачи ги пееја истите овие песни, и снимаа спотови за истите. Jас нигде не видов да се буните и изреволтирано да пишувате кога гледате спотови по телевизии `Eлено ќерко` - Mасимо Cавиќ, `Jовано, Jованке` - Бебек. :^)
    Kрај краева, секој ден слушаме како нашиве пејачи пеат народни песни, што по емисијата на Aлфа на 3уица, што на емисијата на Џорлев, што пред неколку години кога имаше концерт на плоштад. Hа новогодишни емисии гледаме како наши пејачи, забавни и народни, ги пеат народните песни. Cега за еден проект кренавте ука голема, ко којзнае што да е. Mене ми беше чест што дошле, демек нели `елита` се, само можеа повеќе да се потрудат во однос на текст и интерпретација.

Oваа да не е подобар избор нешто? :^)
    http://www.youtube.com/watch?v=r8LnfpmvZgw

Или аренби Mоре сокол пие?
    http://www.youtube.com/watch?v=fYritXD5X34

На rossonerka, Rozich и starbucks им се допаѓа ова.