Пак јас да прашам Како патувате до Копаоник? По кој пат одите преку Србија? Дали преку Ниш или преку Прокупље? Од каде е подобар патот?
Косово кога поминуваме секој пат се воодушевувам. Лугето, толку се топли и гостопримливи. Колку имаат отидено напред и нема никакви пречки да не би поминала или била во Косово. (Тоа што ни е испран така мозокот жално е) Поблиску е и поубав е патот
Бидејќи политичката ситуација е никаква, имало случаи кога ќе преминеш преку Косово да не те пуштат на српска граница, па да мора да се враќаш назад. Распрашајте се убаво. Можеби е шпекулација или се работи за малку случаи, но не е на одмет да се праша некој кој често оди на Коп ама преку Косово.
Баш заради оваа причина и јас го имам слушнато истото, ако ти се погоди на таа страна некој терсене може и да те врати и после ѓавол и пол пат. А со дете од година ипол не ми се ризикува па затоа прашував како одите преку Србија. Кој пат е подобар за да знаеме како да фатиме. Ако има некој да сподели искуство ќе биде од голема помош
И кај одлучивте? И ние сме исти ко вас, јас со бебе, тато и мали на скии. Ние најверојатно Боровец баш ради тој момент, познато ни е , смештаите се горе долу тука околу, некако не најдов Копаоник смештај за термините кои ги одиме , инаку барај Центар Копаоник зошто со децава не планираш да се мкнеш Е коа ќе пораснат, полесно ќе е
Завршивме работа ние, ама за догодина ќе знаеме како и каде Дојдовме во Брзаче со намера тука да скијаат или со гондола да одат а ние кога сакаме да си се вратиме демек, ама ништо од тоа. Снег тука слабо и секој ден возиме до Копаоник околу 20 мин. И не е тоа страшно толку да сакаше малово на воздух и снег да поседи. Ама несака да застане на снег, цело време ми е во раце. Несака ни надвор да седи. Мислам само она дека плаче па преседовме ние по ланч барови додека друга половина скија
Godinava e poskapeno od lani,jas bev vo dekemvri i drugarite sto idat sekoja godina rekoa deka cenite vo kafanite i kartite se poskapi
Луковска бања, дали има во близина можност за санкање? Сакам да одам во бања а и децата да ги посанкаме на снег малце, па ме интересира дали таму има некаде каде што мозе да се прошета со деца и да се посанкаат некоја патека во близина, не сме скијачи, и не ми се оди во најголемите гужви.
Ако има снег , над хотелите има како мини стази . За санкање може ,само ќе треба да си набавите вие санка. Немаат за изнајмување. Прв пат ќе одите Луковска бања ?
Да првпат би оделе таму, санки си имаме наши секако ке носиме, стои дека има снег. А во термалните базени има ли некои препораки колку временски може да се бањаат децата?Мене ми треба баш бања а они сакаат снег па гледам да искомбинирам некако да биде погодно за сите.
Препораките се не повеќе од пола саат,3-4 пати на ден. Ние често одиме на бања, Луковска , Пролом , Соко , Куршумлија , Врњачка. И искрено по повеќе време се бањаме и ние и детето . Конкретно , Луковска бања бевме за НГ кога синко имаше точно годинка. Го бањавме по 2 пати на ден , одприлика по саат ипол два седевме во спа -то. Бањање па малку солена соба , па ќе си поседевме на топлите клупи , па малку џакузи и поминале два часа. Ние бевме у Х.Копаоник. Бела Јела тогаш го реновираа , тој е поубав ,ама па базенот во Копаоник ми е поубав , за надворешниот зборам. Да ти напоменам само. Таму нема продавници , т.е има една маалска ама слабо снабдена. Така да носете си грицки ,сок ...мислам ако нешто ви е потребно де. Мислам ни пелени немаше ни во аптеката . За цуцли исто паметам дека само една имаше Супер ќе си поминете Прав одмор Ако те интересира друго ,прашувај. Минатиот месец бевме Пролом , фантастично поминавме,само немаше снег А пред две год Луковска бања имаше на крај на декември