Досега немам користено, сакам сега да си купам но бидејки немам никакво искуство со нив сакам да знам каков да барам иначе пред некое време барав коректор, за летно време да не користам пудро на цело лице и продавачката ми понуди некоја пудра во стик... вие каков коректор користите, како се движат цените и колку сте задоволни?
Најдобар коректор кој би ти предложила е исто така пудер во стик и е на maxfactor чини околу 400 ден зависи од каде купуваш и е предобар,значи покрива се,мат е и не се разлева низ лицето во летниот период
Има и поевтин на голдн роус, една нијанса посветол од тенот ке си земеш а, исто така би го препорачала коректорот од авон убав е. Иначе ја зимам течен, не во стик....според мене е поубав.
Не постои одредена возраст е сега да не е пред 13, 14 години, а зависи и каков котектор користиш. Има коректори за подочници (жолти), за црвенило (зелени) и за прикривање и сушење на бубулици. Ако имаш проблематична кожа и склона кон акни најдобро е да избегнуваш користење на пудри и коректори зошто ги затварат порите, а ако имаш нормална и чиста кожа тогаш можиш да користиш некој полесен течен коректор за изедначување на тенот.
Најубав коректор ми е овој на КIKO или евентуално камуфлажата од АRT DECO. Целосно прекривање http://www.kikocosmetics.com/EN/Scheda/ ... ealer.html http://www.artdeco.de/en/cosmetics/make ... amouflage/
Коректор кој со години го користам е Маx Factor Panstik. Јас сум презадоволна, и многу долго трае! Плус може да се користи и како пудра
Го имам препорачано и во друга тема,ама еве ќе го спомнам и овде.Идеал шејд на авон е супер коректор,за жал многу е мал но супер прикрива.Јас не ставам многу,па затоа ми е доволен за околу 2-3 месеци.Прикрива,тоа е најбитно!
Јас имам miss sporty коректор. На првата слика може да се види, не беше скап негде 3 евра можеби и препрезадоволна сум. Не сум користела нивна козметика порано ама коректорот многу ми се погоди, и може да си одбереш плус сјај маскара или алајнер за од другата страна и квалитетно е а и не е скапо
јас го користам но мислам е добар само за зимски денови бидејќи е така доста матиран и тежок но многу прикрива а за лето секако некој полесен и помазен мислам запазив еден на авон таков се вика кремаста пудра во стик како еден од поевтините, инаку имам слушнато за Vichy дека се многу добри лесни и меки.
Ја отворив темава за да прашам за коректоров Иначе баш ми го препорачаа, и штом ти го користиш сигурно е супер за сува кожа нели? Јас си купив нов, ама сув ми е бе, сакам по мрсен, ама и да не е течен. Значи да го купувам? Видов во парфимерија денес 410 беше, ама мислам во јуник е поефтин. Може да ми кажеш колку го зема?
Да срцка, ем не е течен ама е супер за сува кожа, пошто и јас имам сува кожа. Искрено јас го платив околу 400 денари, ама пред година дена, и уште ми трае . Зирни колку е во Космо и во Шатци(од таму го земав јас) мислам дека Јуник е поскапа парфимерија наспрема овие две. Инаку вреди коректоров и е супер на пример ако некогаш не сакаш да ставаш пудра да го ставиш како пудра само на клучните делови кај подочниците, околу носот и на брадата или да покриш некоја мозолка.
Овој е одличен Нема нешто што не покрива со многу малку ставање! Е сега проблем е како да се соберат пари да се купи, затоа што чини околу 30 долари мислам...А тоа за наш стандард и секојдневна употреба не е баш малку :Р
Може смешно е да прашам,ама...што е она многу светлото под очите што им го ставаат на ѕвездите за на тоа ред карпетО?!Коректор,пудра,враг,што?!