^ прашање на месецот Јас знам по тој редослед најпрво коректор па после пудра, башка како што е посветол коректорот ако го ставиш врз пудра ке се познава разлика во нијанси од таа причина го ставам под пудрата, со коректор ги осветлувам потемните делови, а со пудрата само го изедначувам тенот. Пологична ми е оваа постапка, иако повеќето го ставаат после пудра
да затоа и ми беше чудно, прашањето беше сосема друго ама отиде во погрешна насока Sorry за офф-топик
Не сум сигурна дали е така правилно, ама јас секогаш одам со крем, па подлога,, па коректор и на крај пудра. Ако заприметам дека сум испуштила некоја акна, ставам пак коректор, тапкам и поминувам со камена.
^ Јас пак коректорот на крај го ставам, мислам прво течна пудра, па коректор. Барем така сум видела дека прават на јутуб туторијаливе.
A како на пример ќе покриеш подочници, ако претходно ставиш пудра па потоа коректор? За акни до некаде оди вака, ама за ефектот што го дава со подочниците дефинитивно нема споредба. Никогаш не сум успеала да замаскирам подочњак ако веќе претходно сум нанела течна пудра. И не велете дека е до коректорот, зашто не е. Сакав да кажам - не се раководете секогаш по туторијалите. Одете како вам ви одговара. Јас мислам дека постапката што ја спомнав неколку постови поназад ми е најефективна и секогаш се држам до неа, а дали и колку е правилна - не знам.
Вчера го купив коректорот на Artdeco Camouflage Cream 2, намерно купив пожолта боја и многу покрива, презадоволна сум, го препорачувам на оние кои сеуште се мислат каков коректор да купат!
Како сте задоволни од коректорот на Аура? Јас го користам на Есенс - Cover stick ама не сум задоволна воопшто, многу ми се сув и не се размачкува добро. Плус и најсветлата нијанса на Есенс мене ми е темна... Се мислам дали да го пробам тој на Аура или Голден роуз Да не знаете како стојат со нијансите? Препораки?
Женски ај ако може еден совет да ми дадете Досега го користев коректорот на Макс фактор,ама ме удри некоја желба за промена.Читам дека доста го фалите на Артдеко и ако не се лажам Анабела го пофали на Мејбилајн.Ајде вие што сте користеле некој од овие споделете искуство како сте задоволни.Мене ми е за прикривање на подочњаци,со акни и црвенила немам проблем.Сакам да е добро покривен,да дава свеж изглед,зошто понекогаш ставам само врз кремата за лице коректор и да не треба да ставам 2 пати за да го добијам посакуваниот изглед ( како што е случај со коректорот на Есенс).Фала ви однапред
Баш последниот пат кога бев во Космо и двата коректора ги купив бидејќи ги фалеа па ајде да ги пробам. при пари бев, ми се трошеше Од мое искуство попокривен е на Артдеко, ама е многу погуст и некако потешко се размачкува. За акни е супер искрено, не мрда цел ден од лицето. Пробав да го ставам на подочњаци ама не иде некако.. Покрива да, ама изгледа тестесто некако, незнам тежок е за под очи. На Мејбилајн е сон за под очи искрено. Плус има некој така свеж изглед коректорот, како да осветлува, супер е Со малце камена и не мрда цел ден од местото. Мој совет е да го пробаш на Мејбилајн или би можела да го пробаш на Лореал течниот како пенкалце што е.. леле му заборавив име го имав едно време, тој е таков осветлувачки коректор, и дава свеж изглед баш како за подочњаци
Фала ти многу,зошто јас некако приоритет му давав на Артдеко,али чим дава потестест изглед ќе го земам најверојатно овој на Мејбилајн.И така ќе одам накај град,па ќе ги споредам и едниот и другиот
Пробај си го ти и на Артдеко, може тебе ќе ти биде арен мене не ми се свиѓаше бидејќи за под очи јас сакам посвеж изглед, „влажен“ изглед сакам артдекото е потежок, погуст.. и некако не ми е за под очи
Девојки планирам да го купам коркеторот на Артдеко, имате некое искуство со нијансите? Јас имам проблем со нијансите не сакам розев подтон, а последниот коректор што го користев ми беше многу жолт. Знам дека има тестери и ќе пробам,ама кога пробувам на рака пак ми се случува да згрешам.
Јас само дојдов на темава да си кажам која катастрофа е коректорот на фреш минералс, онии производи што ги користи Дадар. Мајка ми го гледала дека шминка со оваа козметика и се залетала го купила овој Не личи воопшто на коректор, не прекрива, го пробав за подочњаци, не дека имам кој знае колкави ама имам навика да ставам коректор под очите и ужас е.
Го земав на Гош зелениот коректор ,тој за прекривање црвенило што е,зошто ми се појавува црвенило околу носот и по некоја раничка имам од што ги чепкам црнките и имам само пофални зборови за него. Одличен е. Прво малку бев скептик кога видов колку јака зелена боја има,ама се тоа се впива и изедначува и се добива феноменален ефект. Освен тоа не е тежок и тестест и дава природен изглед. А, за долготрајност има јака 9 од 10. Дефинитивно го препорачувам. Спојлер
Морам да го пофалам овој коректор на Гош, за подочњаци е супер, осветлува, траен е и лесно се размачкува. :up:
Ми треба совет за добар коректор за подочњаци. Нека е и малку поскап, ама да си ја врши работата. Итно е