Си нанесувам јас со прсти секогаш, ама реков ај да не е до прстиве, специфичен коректоров, ама не било. Ене го зафрлен во несесерот со шминка што не ја користам стои Инаку тој на Аура го има во ДМ - некои 180 ден беше, а на АртДеко во Космо знам дека го има 100%
Се изначитав мислења за Artdeko коректорот и одлучив да го пробам..само каде можам да го најдам и ако може некој што го користел да ми каже за колку време се троши, затоа што не е баш ефтин.
400 денари за таков коректор воопшто не е скапо, секој денар се исплати не се троши брзо, бидејќи многу покрива, и минимална количина е потребна за да покриеш. Иначе можеш да го најдеш во космо, јуник, шатци би требало...
Луѓе,што коректор ќе беше тоа на Артдеко бре ? Прееска една другарка дојде кај мене и со неа го носеше,ставив јас малку и подочњаци и флеки-аш. Чудно ми чудо. Само да си соберам пари,ОДМА си купувам,не ме интересира.
Коректорот на Артдеко дали може да ми направи лишаи на сувите делови?? Се мислам да го земам ама да не ги фрлам џабе парите....
Во главно, Aртдеко е прашкаст по структура и не знам дали и колку би бил добар за сувите делови од лицето. Јас имам комбинирана-мрсна кожа и не чувствувам дека ми ги суши дополнително посувите делови ако се случи да нанесам и таму од коректорот, меѓутоа ако цело лице е суво, можеби и подобро ќе биде да си бараш кремаст коректор. Секое лице е различно, а ако има некоја со сува кожа која си го користи коректорот - нека сподели некое искуство.
Имам комбинирана кожа со масна Т зона а образите на периоди ми се многу посуви и затоа не сум сигурна..Ке чекам и друг одговор од некој што има искуство со ваков тип на кожа па ке размислам ЧД
јас зедов од беллаогги италијански демек катастрофа невидена, кога ке нанесам на подочници дури пржи, а да не зборувам дека кога ќе почне да тече не запира и се ми појде ....... четче имат за ништо не го биват поџабе фрлени пари немат
400денари е и го има во сите добро снабдени парфимерии ... Јас го нанесувам со четка преку цело лице и не се ни познава ми помага за сушење на болчињата, ми ги покрива и подочнаците ... Одличен е секоја девојка би требело да го има !!! Со него ја исфрлив пудрата од употреба
Јас тргнав да го купам коректорот на Артдеко, и си бирав боичка па ја пробав 8ката. Дури си земав други работи, се огледав и коректоров буквално ми се собра. Незнам зошто?! А баш си сакав некое коректорче, се разочарав и пошто бев уште во Космо го вратив. Го пробав околу носот, од едната страна, кај што имам малечка, тенка линија од лузна (од акробациите како мала ). За покривање е одличен, лузничката ја снема, ама ефектот после 5 минути ме разочара.
Па ако си го ставила над пудрата, можно е да е поради тоа. Мене никогаш не ми се случило да ми се собере коректорот, пудрата да, ама Артдеко или Гош, па и било кој друг освен еден како кармин од Авон, кој беше ужасија невидена.
^^ Овој Артдеково никако над пудра, многу е тежок и прашкаст. Строго под пудрата и нема да имаш никаков проблем со собирање, проверено и докажано Откако го имам, секој ден се` повеќе ми се допаѓа Мерак ми е да се шминкам за на работа секое утро, зошто знам дека лицето ми е стакло. Предобар е, особено за прекривање на подочници
Артдеко ми е најубав, немам проблем со подочниците, но убав ми е за осветлување и кожата ја прави убава, а и трае
Никако коректор преку цело лице,премногу густа формула има ,ќе ти ја суши кожата на лицето ,секој производ се користи за тоа што е наменет. Позз
^ Веројатно мисли дека ги покрива недостатоците и со тоа нема потреба од нанесување на пудра бидејќи и се изедначува со останатиот дел од лицето.
Го земав коректорот на Голден Роуз како карминче што е и воопшто не сум задоволна . Се собира, не покрива како што треба... ќе си барам друго, не е ова за мене . Може ќе го пробам на Мејбилајн, мислам anabel-a го фалеше.