Кое многу светло? Тоа што им делува како одблесок под очите, на горната коска на јаболчниците или за нешто друго збориш?
Highlight Им ставаат бела, односно светла пудра (најчесто во прав според мене) ))) Види ја Ким Кардашиан..Постојано и е тој дел многу посветл од останатиот дел од лицето
Епа баш кај гзлестата тоа го имам забележано. Мислев дека е хајлајтер,ама...не е бре.Или овие во парфимерија не знаат што е тоа или не е.Се ми даваат камени пудри со светки.Еднаш се прелажав,сега така ми стои и не го дава тој ефект (мислам дека беше севентин,ми се избриша марката горе,ама според формата,ќе да е тоа),ма да јас не сакам да изгледам ко неа,ко витилиго да имам,ама со ова освен што светкам ко лампион,ништо друго. Дајте некоја марка,предлог за такво чудо. Еве пример,не можев да најдам некоја каде што ептен и е изразено,ама па така е многу неубаво за очи.
Посветол коректор е, затоа изгледа мат. Не е хајлајтер. Баш гледав едно видео каде што ја шминкаа оваа газлестава Земи си Артдеко камуфлаж посветол, ќе го постигнеш тој ефект. јас имам витилиго и не ми треба ништо за таков изглед
Еве ги најдов видеата, јас тогаш не стигнав до парт 4, многу ми беше Значи на почеток и’ става посветол коректор <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CS5qc7FeGc8?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CS5qc7FeGc8?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> А потоа хајлајт пудра. <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XBRelSqJaEM?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XBRelSqJaEM?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> Никако нешто што свети под очите, зашто светките ќе навлезат во ситните брчки и ќе ги нагласат. Посветла компактна или камена пудра би дала сличен ефект над коректорот.
Она што го знам јас е дека ставаат база, па доле многу светол коректор и светла пудра во прав Е сега сите артисти си имаат различни техники
И сега ми текна..Ако немаш светла пудра во прав, можеш и бела сенка да користиш Ако сакаш ептен ептен јако белило
Девојки сакав да ве прашам за коректор за подочњаци дали е подобар течен(мислам на тој со четче) или пак кремаст (како тој на арт деко) ...зошто го имам тој камуфлаж на арт дреко ама некако не ми одговара нијансата за покривање подочњаци па вероватно треба да си земам посветла нијанса. Што мислите кој е подобар течниот или кремастиот?
АртДеко е супер за подочници, само треба да ја погодиш нијансата. Коректорот за подочници треба да биде со жолт подтон и една нијанса посветол од течната основа. Можеш да користиш и кремаст коректор (од оние што се нанесуваат со онакво апликаторче како од сјај за усни ), само да биде погуст од основата. Течните не прекриваат добро.
Zavisno od toa kakva boja podocnici imash takov korektor ke koristish Sea malce e cudno sto vikam boja ama ne znam kako da opisam. Ima nekoi sto idat nakaj violetovo poveke, nekoi nakaj zeleno/zolto.
не користев порано, но сега ДА. Неспиење, нервози и оп црнила околу очи го користам овој на Manhattan и сум задоволна
овој коректор сакав да си го купам не знам добро ли се размачкува и дали прекрива си земав еден течен као подобри биле ама не сум задоволна ако е добар ке го сменам
Овој од авон ама сум задоволна така-така..среќа немам некој поголем проблем ни со подочници ни си акни па врши работа
Мене ми се допаѓа, ми покрива, иако не го користам често... го користам само за покривање на темниве кругови околу очиве и шо знам добро се размачкува, покрива задоволна сум
за лице го користам овој а за под очи на Голден Роуз и изненадена сум од тоа колку е добар а евтин, не е воопшто тежок, доволно покрива и не ми ги иритира очите, друго се што ќе ставам ме пецка овој не!
Да ве прашам јас нешто. Гледам стално емисијана What not to wear! Е сега онаа шминкерката Сarmindy ... ... во последно време користи наместо месо боја коректор лилјаков коректор кој што многу го фали дека тој е вистински коректор кој прекрива недостатоци. И супер изгледаат луѓево откако ќе им го стави. Арно ама не знам која фирма е, не ни знам како се вика а ни како да го најдам Дали некој слушнал за ова? Aaaaaa еве го најдов Некој знае нешто за овој коректор?
Само камуфлажата на Артдеко! Околу 400 денари е, ама трае ненормално добро и ништо не покрива подобро.
побарај во подобрите парфимерии но чисто сумјам дека овој ќе го најдеш тука. Розев коректор за под очи може да се најде од други фирми но малку посветол, последно што видов а не е многу скап е во Елискир во ГТЦ на една нова колекција која им пристигна а тоа е овој : и воопшто не е скап.