за овој од Maybelline,цело Скопје и цел Охрид ги имам превртено ама очигледно кај нас сеуште го нема..пудрата ја има обично на акции ја шиткаат ама коректорот го нема
Знам дека го нема и јас го барав овде.Го има во соседниве земји го гледав и не е многу скап ама неможам да се одлучам
Го земав пред некое време на Rimmel овој коректор, и не го користев нешто често - го имав ставено на мене преку сила 2 пати и тоа многу минимално и не доволно - за да донесам некој краен заклучок како би ми се допаднал, и како ми реагира на лицево. Последниов период при дефицит на било каков коректор, мојот што го користам ми се потроши, ставав од овој, и заклучив дека е доста солиден коректор, што значи квалитативно е одличен, долготраен, покрива добро црвенила, и комотно можам да пишам дека мене ми се допаѓа и ми врши голема работа. Јас ја земав најсветлата нијанса, и совршено добро ми се поклопува со мојот тен. Сега за сега на мојава кожа и реагира супер, патем имам мрсна кожа, и не ми се појауваат некои несакани работи, се надевам вака и ќе тера додека не соберам пари за нов коректор.
Многу сум задоволна од коректорот за лице на артдеко покрива многу и тоа со нанесување на минимална количина..
Пред неколку дена го купив коректорот на Римел во стик што е, убав е, кремаст, не е сув воопшто, но не е за подочници туку за прекривање недостатоци. Артдеко ми е каде каде поубав, ама ајде го купив да го пробам иако уште имам од Артдеко, најдобар, веке никогаш нема да купам друг коректор, ај промис. Сепак коректор користам за да го осветлам пределот околу очите, немам подочници па така да и овој на Римел си ја врши работата.
Како сте задоволни од овој коректор на есенце? Барам некој што покрива подочњаци и темни кругови,ај препорачајте ми некој коректор.
Ги имам овие и преубави се двата. Ревлонот е попокривен и погуст од коректорот на мејбилајн. Одличен за подочњаци
Има некоја од вас искуство со овој коректор-фиксатор на Manhattan? Ептен симпатично изгледа амбалажата, а до сега немам користено производи на Менхетен, па да не се прелажам.
Предобар е на Менхетн коректоров. Сличен е со Камуфлажот на Артдеко, плус одозгора е фиксаторот и уште поголема покривност дава и мазен изглед. Баш фиксаторот не дава да се собира коректорот и да остава линии. Ти го препорачувам.
Пудра за лице Јас имам зелен коректор од Gosh.Смесата е густа и повеќе одговара за сува кожа.Ако имаш нормална или масна,ти го препорачувам зелениот коректор од Avon,мала црна туба од 15 мл. по цена од 200-300 ден.Течен е исто како пудра.Само не го нанесувај со сунѓерче,туку со прст и со тапкање на местата каде имаш црвенило во мала количина,а потоа стави пудра.Овој коректор го користам бидејќи имам чувствителна кожа,склона на црвенило,но немам акни.Навистина сум задоволна од покривноста на коректорот и долготрајноста.
Се надевам дека не е фрик прашањето, ама морам да прашам, затоа што сум во план да купам утре. Дали над коректорот мора да ставам пудра? И, ако треба дали да ја ставам над коректорот или прво пудра па коректор? Зашто, јас имам црни подочници секогаш и потребен ми е коректор, но пудра не сакам да ставам зошто имам навистина чисто лице и не ми е потребна секојдневно, како што ми е коректорот. И, каков е подобро да земам течен или во прав? Благодарам однапред
^ Прво коректор, после пудра. Не знам каква кожа имаш, но според мене најдобри се коректорите во стик или кои барем имаат таква структура - нешто помеѓу стик и кремасто. Секој со своите искуства, сепак.
^ Ако ептен ти е погодена нијансата на коректорот и ако мислиш дека немаш потреба од пудра не мора, но мене лично воопшто не ми се допаѓа ваквиот изглед кога се нанесува само коректор а пудрата изостанува, дури и кога станува збор за чисто лице. Како сакаш, но доколку се двоумиш, во секој случај пробај ги и двете варијанти, па практикувај ја таа која повеќе ти се допаѓа.