Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коректор за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 9 јули 2010.

1. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Имам течен коректор од Авон, но не сум многу задоволна, се суши и згрутчува :|

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.522
    за овој од Maybelline,цело Скопје и цел Охрид ги имам превртено ама очигледно кај нас сеуште го нема..пудрата ја има обично на акции ја шиткаат ама коректорот го нема

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Знам дека го нема и јас го барав овде.Го има во соседниве земји го гледав и не е многу скап ама неможам да се одлучам :?:

4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Го земав пред некое време на Rimmel овој коректор, и не го користев нешто често - го имав ставено на мене преку сила 2 пати и тоа многу минимално и не доволно - за да донесам некој краен заклучок како би ми се допаднал, и како ми реагира на лицево.

Последниов период при дефицит на било каков коректор, мојот што го користам ми се потроши, ставав од овој, и заклучив дека е доста солиден коректор, што значи квалитативно е одличен, долготраен, покрива добро црвенила, и комотно можам да пишам дека мене ми се допаѓа и ми врши голема работа.

Јас ја земав најсветлата нијанса, и совршено добро ми се поклопува со мојот тен.
    Сега за сега на мојава кожа и реагира супер, патем имам мрсна кожа, и не ми се појауваат некои несакани работи, се надевам вака и ќе тера додека не соберам пари за нов коректор. :D

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    Многу сум задоволна од коректорот за лице на артдеко покрива многу и тоа со нанесување на минимална количина..

6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    8.412
    Пред неколку дена го купив коректорот на Римел во стик што е, убав е, кремаст, не е сув воопшто, но не е за подочници туку за прекривање недостатоци.

Артдеко ми е каде каде поубав, ама ајде го купив да го пробам иако уште имам од Артдеко, најдобар, веке никогаш нема да купам друг коректор, ај промис.
    Сепак коректор користам за да го осветлам пределот околу очите, немам подочници па така да и овој на Римел си ја врши работата.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091

Како сте задоволни од овој коректор на есенце? Барам некој што покрива подочњаци и темни кругови,ај препорачајте ми некој коректор.

8. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Каде можам да го наабавам и ако може да ми кажеш за цената? :)

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Го има во Шатци и е 380 денари.

10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.039
    Допаѓања:
    10.612
    Последно го земав овој и сум преезадоволна. :inlove:

11. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Ги имам овие и преубави се двата. Ревлонот е попокривен и погуст од коректорот на мејбилајн. Одличен за подочњаци

12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    51.851
    Ги има во Македонија? Цена? :)

13. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Има некоја од вас искуство со овој коректор-фиксатор на Manhattan?
    Ептен симпатично изгледа амбалажата, а до сега немам користено производи на Менхетен, па да не се прелажам. :?:

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Предобар е на Менхетн коректоров. Сличен е со Камуфлажот на Артдеко, плус одозгора е фиксаторот и уште поголема покривност дава и мазен изглед. Баш фиксаторот не дава да се собира коректорот и да остава линии. :) Ти го препорачувам.

На Fruity му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    за овој од мејбилајн знам дека го нема а ревлонот не сум сигурна :)

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Пудра за лице

Јас имам зелен коректор од Gosh.Смесата е густа и повеќе одговара за сува кожа.Ако имаш нормална или масна,ти го препорачувам зелениот коректор од Avon,мала црна туба од 15 мл. по цена од 200-300 ден.Течен е исто како пудра.Само не го нанесувај со сунѓерче,туку со прст и со тапкање на местата каде имаш црвенило во мала количина,а потоа стави пудра.Овој коректор го користам бидејќи имам чувствителна кожа,склона на црвенило,но немам акни.Навистина сум задоволна од покривноста на коректорот и долготрајноста.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Се надевам дека не е фрик прашањето, ама морам да прашам, затоа што сум во план да купам утре. Дали над коректорот мора да ставам пудра? И, ако треба дали да ја ставам над коректорот или прво пудра па коректор? Зашто, јас имам црни подочници секогаш и потребен ми е коректор, но пудра не сакам да ставам зошто имам навистина чисто лице и не ми е потребна секојдневно, како што ми е коректорот. И, каков е подобро да земам течен или во прав? Благодарам однапред :D

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.958
    Допаѓања:
    81.290
    ^
    Прво коректор, после пудра.
    Не знам каква кожа имаш, но според мене најдобри се коректорите во стик или кои барем имаат таква структура - нешто помеѓу стик и кремасто. :)
    Секој со своите искуства, сепак.

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Значи сепак мора пудра да ставам, нели?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.958
    Допаѓања:
    81.290
    ^
    Ако ептен ти е погодена нијансата на коректорот и ако мислиш дека немаш потреба од пудра не мора, но мене лично воопшто не ми се допаѓа ваквиот изглед кога се нанесува само коректор а пудрата изостанува, дури и кога станува збор за чисто лице.
    Како сакаш, но доколку се двоумиш, во секој случај пробај ги и двете варијанти, па практикувај ја таа која повеќе ти се допаѓа. :)