Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коректор за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 9 јули 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.956
    Допаѓања:
    81.285
    Го има во Космо и е 380 денари.
    Исто и Пан стикот на Макс Фактор е многу покривен, но мислам дека е малку потежок за овој период.

2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.924
    Допаѓања:
    3.862
    нема никаде светли бројчиња останато ни во Космо ни во Шатци, наводно немало од дистрибутерите, ако случајно некој негде види бројче 15 нека ме извести само тоа ми одговара од пробаните тестери :(

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Имам користено коректор од тој за сушење на бубулици,ми помогна,ама не можам да се сетам како се вика.

4. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Го има ли кај нас овој коректор?

5. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Дали сте го користиле корекоторот Аура за контурирање на лицето дали сте задоволни и колку пари е ??

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    8.552
    Го има сеуште кај нас овој на Гош?
    Едно време го користев мислам дека од ДМ го земав за некои си 200 денари а одличен беше. Сега брзо не сум го видела некаде.
    Ако го види некоја нека ме извести каде.
    Еве за кој коректор станува збор [​IMG]

7. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    Пудра за лице

Ми тρеба κоρеκтоρ за аκни, неκој што добρо пρиκρива. За тие што κоρистат, κој κоρеκтоρ би ми го пρепоρачале? :)

8. swath.a

swath.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    21
    Пудра за лице

И јас имам акни и го користам овој на авон и задоволна сум мислам дека е околу 140 денари.

Прикачени фајлови:

• 1149854.jpg
      1149854.jpg
      Големина на фајлот:
      14,5 KB
      Прегледи:
      117
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Пудра за лице

ProudDirectioner69 jaс со години го користам на есенс коверстик и сум презадоволна. Не сум баш задоволна од тој на голден роуз и балеа.
    Инаку имаш друга тема за коректори.

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Пудра за лице

Јас би ти го препорачала овој коректор на Лавера.
    На природна база е, содржи ментол и цинк кој ги суши и лечи акните затоа што акните треба да исчезнат, а не само да се тапкаат со слоеви пудри и коректори. Така само можеш да ја влошиш состојбата и повторно и повеќе да ти се појавуваат.
    Коректоров солидно покрива, голем плус е што е направен од природни состојки, нема хемикалии, парабени и слично. Цената му е околу 500 денари, го имаш во Космо и во поголемите аптеки на Зегин.
    Од едната страна си нанесуваш од белата течност, а потоа кога ќе упие покриваш со коректорот.

11. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Кога имам потреба го користам овој и задоволна сум :talk:
    Иначе го земав од Мачук во Струмица за 360 денари :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Love16

Love16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    54
  13. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.964
    А за премногу темни кругови околу очите? Имам испробано многу коректори но ништо не ми ги покрива??

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Темните кругови излечи ги со креми и облоги па после нема да имаш потреба за покривање.
    Имаш креми за околу очи против темни кругови ни дрогерииве и аптекиве, а можеш и дома сама да почнеш со некои облоги. Јас имам читано дека од зелен чај облогите се корисни за оваа работа поради кофеинот што го содржи зелениот чај, се што е на база на кофеин помага.
    Свари си зелен чај, натопи памукчиња кога ќе се олади убаво и нанеси на очите, нека стои пола саат-саат.
    Имаше со повеќе работи да се прават вакви облоги ама неможам да се сетам сега.
    Инаку на форумов доста го фалеа на Балеа серумот против темни кругови, во ДМ го имаш, цена незнам...
    Подобро излечи ги одколку само да ги покриваш, а да си остануваат. :)

На Chimera му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Го користам овој на Макс фактор и сум презадоволна од покривноста и трајноста, а и ептем бавно се троши околку 300 и нешто ден е.
    Сакам да пробам течен коректор ми треба за покривање на црвенило некоја препорака? :)

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Пробај го обавезно на Мaybelline течниот коректор, јас сум презадоволна од него, покривен е доста. За црвенила е идеален у секој случај. Околу 300 и некој денар е, и имаш солиден избор на нијанси.

Коа сме кај течните коректори, ич, ама ич, не сум задоволна од тие на Севентин и Менхетен, два пати по ред ми ги подметнуваат и два пати се зезнувам. |( Вода, нула, зиро!

На crazylady и Rose96 им се допаѓа ова.
  17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Девојки ајде препорачајте ми добар коректор за под очи, да се добие тој убав светол тен само на тој дел, и со добра покривност да е.
    Ако може и цена да напишете.
    Сакав да ве прашам дали имате слушнато за Тренди фирмата, јас имам еден кармин од таа фирма и ми е ептен погоден, и баш вчера го гледав и коректорот, па се мислам дали тој да го земам, 200 денари е, или па некој друг.

18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896

Јас имам слушнато за Тренди фирмата и доста ја фалат демек била добра фирма :) Имам другарка што користи пудра од оваа фирма и е ептен задоволна,буквално се покрива :)
    Инаку за коректор за под очи мене овај ми го препорача демек бил најдобар за под очи и совршено сокривал дури и темни кругови
    цената му е некаде околу 350 денари.

Ама јас бидејќи неможам да го најдам во градов каде што живеам,сеуште сум по потрага на коректор.
    Некои ги фалат на Голден Роуз демек биле добри ама од тие новите :) Сакав да земам јас од тој на Ессенс што во паковањето не како кармин она класичен,туку тој другиот. Ама не ми се бендиса бидејќи многу некако на розово ми удираше,за луѓе што имаат розов подтон мислам дека таман би бил :)

И ајде сега јас да прашам,значи исто препорачајте ми и мене добар коректор само да не е овој на Артдеко оти неможам да го најдам,за прекривање на темни кругови ми е. Доста сум светла,така да би била уште посреќна ако најдам некој таков. Се мислам за некој од Авон или Орифејлм ама што знам? :?:
    Совет?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Како што кажа Ана- Банана артдеко е одличен коректор, но не е секојдневен. Многу е тежок за било која кожа така да е препорачливо да се користи само за специјални прилики.
    Исто така можете за секој ден да го користите и тој на Катриц.

20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Луѓе значи имам подочњаци до под нос :worried: ако може некоја да ми предложи добар коректор со што ќе ги прекријам?