Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коректор за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 9 јули 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    И течниот се собира по очите и воопшто не покрива туку едноставно се суши. Сум имала такви милион и исто ти е. Ако сакате прави линии, чаре фотошоп.

2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.581
    Значи дека се уште не си го погодила тој што ќе ти одговара на твојата кожа и твоите потреби.

Овој камуфлажот го користам уште од април или мај, дури пишував на темава баш мое мислење за него и не бев нешто многу задоволна со оглед на тоа што ми се собираше под очите, ми се растекуваше на делови од лицето после 2 саати откако ќе го нанесев, но откако прочитав повеќе за разни типови на коректори и кој за што служи, сега камуфлажот не ми се растекува, но под очите користам Artdeco perfect teint concealer и ми дава беспрекорен резултат и одлична покривност. На моето лице трае преку цел ден, додека не ја извадам шминката.

На crimson, softy1, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Од течен имав од Фармаси, и се собираше под очите. Убав беше коректорот но, не траеше. Јас прв пат слушам дека ти се растекувал, сигурно имаш мрсна кожа. Јас имам комбинирана со масна т-зона и јас немам проблем со камуфлажните коректори. Јас го имам на артдеко камуфлажниот и немам таков проблем, плус цела вечер да сум со него нема да ми се растече. Во тоа сум сигурна!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.581
    Комбинирана кожа, нормална со мрсна т-зона имам. Кај мене проблемот е што живеам во регион каде преку цела година е многу топло, па најверојатно поради тоа и се растекувал. Сега сменив рутина на нанесување на крема, пудра и останато, па мислам дека поради тоа камуфлажот почна да се држи подолго. Како и да е, ако ти треба убав коректор за под очи, а имаш комбинирана кожа, пробај го овој на Artdeco, штом кај мене на топлово држи по цел ден и кај тебе ќе издржи. :)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ами чекај кај нас е ладно сега, се смрзнувам. Па можно е. Незнам јас го имав тој само убаво мирисаше, па не го сметав за вечерен коректор. А да не му знаеш цена?

6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.581
    Кај нас го земав за 11 или 12$, ама во Скопје би требало да е поефтин, обчино се` е поефтино.
    Внатре во кутијата имаш и упатство за употреба, се размачкува со тапкање и исклучиво со прсти, најдобар ефект се добива така. Јас одозгоре со бјути блендер ставам и камена пудра на сите места каде што сум ставила коректор, помага да стои подолго време плус изгледа ептен чисто и средено.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Никаде без камена пудра, иначе ќе изгледаме како свежо вајосани. Ќе видам дали го има и тука, мада јас се наполнив со коректори. Па здравје, друга прилика ќе го пробам и овој.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    ^ Ќе може слика од камуфлажот

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Не е поефтин, околу 600-700 денари го купив последен пат, ама тоа беше лани.
    Одличен е и за сува кожа. Мене совршено ми одговараше, убаво што го спомна да си го земам пак. Супер покрива и еден од ретките кои не ми се собираа под очите.

На Sexybaby86 и SV1911 им се допаѓа ова.
  10. Pink.Barbie

Pink.Barbie Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    23
    Извинете, дали некој знае дали уште ги има Балеа коректорите за лице во ДМ? :)

11. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Mислам дека ги видов последен пат кога бев во Веро

12. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Јас на Цатриц го нанесувам и под очите затоа и го купив, да ми ги прекрие подочњаците, и не се познаваат линии ако го размачкаш убаво.Има ли некој течен коректор со добра покривност некој да ми препорача?

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Луѓе, Catrice се чита Кетрис не е ни Катриц, а најмалку Цатриц исто како што Venice е Венис или Candy е Кенди. Ако веќе не знаете користете го името во оригинал. Just sayin' :)

На senza.parole, Chimera, Elence93 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.581
    Доколку тоj на Catrice ти одговара и не ти ги истакнува линиите под очите, не го менуваj, за тие пари е одличен. Ама доколку сакаш да испробаш нов, пробаj го на Artdeco, Perfect taint concealer. Како што можеш да прочиташ погоре, одговара и на мрсна и на сува кожа.

15. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    514
    Oниe коректорите на Евелин каде го наоѓате?
    Мислам на овие:
    [​IMG] [​IMG]
    Јас нигде ги немам забележано, ниту пак оние прозводите од Ингрид.

16. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

kolku cini toj na artdeko?

17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.581
    Како што напиша Мимс, чини околу 600-700 денари, провери низ дрогериите.

На levely му/ѝ се допаѓа ова.
  18. melani7

melani7 Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    MK4101.jpg Девојкии го има ли коректоров кај нас и доколку сте го користеле како сте задоволни од него ?

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.576
    Допаѓања:
    106.342

нема Мак козметика во МК

На melani7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Ги има, ама јас не сум воопшто задоволна од нив. Слаба покривност.

Читам голем дел го фалите Кетрис, па во план ми е да го земам деновиве. Каде го има со сигурност за да не шетам многу?