Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коректор за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 9 јули 2010.

1. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    4.518
    no name :lol: се е одамна избришано/изгребано

инаку прогуглав малку и еве како изгледаат нијансите (лево кон десно 3,6,10,14),сепак ми изгледа како 14ката да е најсветла

На Waka-waka и Mishela им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.280
    Јас откако ја најдов од прва оваа ivory, навистина не посегнав кон другите нијанси. Бев убедена дека одат исто како оние на течните пудри - што би било до негде логично, но ете.
    Се надевам дека не ја збунивме Waka-waka уште толку, јас се извинувам. :D

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Фала девојчиња на помошта,ќе одам утре да разгледам,се надевам ќе ја погодам командата.Ги има ли во Дм? Не сум забележала дали ги имаат. :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.280
    @Waka-waka , ги има, само зависи како ќе ти се погоди со достапноста на нијансите, понекогаш во Веро Џамбо ги нема сите. Иако можеби не се случува толку често, имам приметено дека мојата нијанса некако најбрзо им се троши. :lol:

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Во мислењето погоре требаше да пишува нијансата,ама аутокорект од мак.тастатура го променил зборот. :D

6. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    јас ги зеемав овие коректори највеќе ми требаше зелениот и кога се одлучував кои да ги земам ги земав овие зошто има и за под око и за контурирање на лицето :)

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Цена? Искуство? Каде?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @mims-89 кој друг ќе се јави ако не јас :) Коректоров го фрлив сега брзо :D, ми стоеше во несесер 2 години, па и повеќе. Од Еликсир памтам дека го земав, цена точна не знам, ама околу 450 до 500 ден макс. Многу, многу тежок, густ и сув, дури и за мојата мрсна кожа. Баш изгледаше cakey, особено под очи, а богами и на лице. Есктремно сув, екстремно густ и покривен, ама и очигледен, за жал :doh: Немаше шанси да се размачка по нанесување од што е толку сув, за секунда се фиксира. И памтам дека изборот на нијанси беше многу оскуден, дали беа две или три не се сеќавам. Од тогаш го немам видено низ парфимерииве, или можеби не сум загледала, којзнае. Како и да е, не би го купила повторно, го фрлив скоро цел, полн, не можев да го гледам веќе :D Ти знам дека имаш сува кожа, така што не ти го препорачувам воопшто, мислам дека ќе те исуши уште толку, а и се задржува на сувите делови и ги потенцира. Кога ќе размислам, ова е можеби најлошиот коректор што го имам користено :wasntme: Не знам колку постои шанса сега да му е сменета формулата, во тој случај можеби вреди да се проба, ама јас лично не би.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    2.852
    Јас го користам Мислин коректорот веќе цела година и предобар е.Јас ја имам нијнсата 010 и супер ми одговара со тенот. Имам огромни подочнаци:( и ми ги покрива супер исто и флеки од бубулици или некој неправилности се супер ми покрива. Не ми се собриа под очите што е најбитно или да ми ја суши кожата дека со претходни коректори и тоа ми се случувало. Лесно се става на лицето јас со прсти а некогаш знам и со јајце сунѓерчето да го ставам:D што ќе ми дојде при рака и со двете супер се нанесува. Дека мене ми е прилично чисто лицето не сакам многу да го оптоварувам со пудра па знам само ова под очите и некоја фелкичка од бубилица да покријам и готова сум.Цената му беше мислам окoлу 350 денари. Така да од мене чиста 10.
    Concealer1.jpg

На xxAngelxx, Mama25, MiaNmaR и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Колку нијанси од коректоров се достапни кај нас? Никогаш неможам да начекам тестери, а имам забележано само две нијанси за продажба и двете некако темни ми изгледаат. Инаку нијанса на пудра од сите марки користам беж или нуд па може и да ми препорачате која нијанса е приближна за таков тен.

На peperutka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    10.221
    Три нијанси има Мимс, а според ова што опишуваш мислам дека би ти одговарала втората 020 Light beige. Доста девојки овде ја користат таа, меѓу кои и јас, па имам впечаток дека се прилагодува баш на тие нијансите измеѓу. Јас обично сум најсветлата беж нијанса или најтемната Ivory, значи ниту сум пресветла, ниту одам накај темна.
    Третата како што сум ја заприметила е доста темна, не верувам дека би ти одговарала.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    2.852
    3 нијанси се ја пак секогаш тестери начекувам а никако производот :lol: Тие две потемни што си ги видела се сигурно light beige и rosy beige така да единстевно ти останува ivory ама ја се согласувам со @Giovanna јас обично користам ivory ама оваа некако пресветла ми беше.Light beige си е баш таман само уште да ги дочекам некаде дека после толку фалење сакам да ја пробам иако мислин ми е number one.

swatch.jpg images.jpg
    mybjQU4_vg1tbizwCM1jf-A.jpg

Прикачени фајлови:

На anuskaNESTLE, mims-89 и Giovanna им се допаѓа ова.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    10.221
    И Мислинот е предобар, јас и од двата сум задоволна, ама овој е лек за моите подочњаци, ги покрива со еден потег, нешто што ретко се случува со друг производ, ќе видам само како ќе се однесува на повисоки температури, тука единствено не ми е тестиран.
    Инаку нормално е да не му се допадне на секој, плус секој производ различно може да се покаже при различни техники на користење, но на таа цена и на толку пофалби сепак мислам дека вреди да му се даде шанса.
    Мој совет е да се користи пред пудрата, кај мене барем така дава најубави резултати.

На Rose96, ivancekitty, anuskaNESTLE и 2 други им се допаѓа ова.
  14. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    2.852
    Го барам веќе неколку дена cartice camouflage cream и никаде не можам да го најдам само тестери има производот го нема. Бев во city mall , vero centar и нема. Да видам уште тафталиџе и беко ама некој видел во кој било дм нека ме извести да идам да земам да не лутам за џабе пак.:(:hug:

15. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    23.990
    Жени, стигнаа ли овие коректори на Aura кај нас?

image.jpg

16. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    го има ли некој пробано овој?

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    FB_IMG_1423393193841.jpg Ете го и мојот

18. Brojce

Brojce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Го има ли Loreal True Match коректорот по дрогериите?Знае ли некој?

19. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас го видов во ДМ во Веро ама во ваква форма

20. Lollipop7

Lollipop7 Истакнат член

Се зачлени на: