Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коректор за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 9 јули 2010.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.932
    Допаѓања:
    33.498
    На Авон коректорот е многу добар. Моментално го имам, и многу сум задоволна. :)

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Ги имате ли пробано коректорот и кремастиот на есенс? Мислење?
    csm_41499_ab64a07610.png csm_73341_ba07f0d8a9.png

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @Name Match2cover не би ти го препорачала многу се собира под очите, една другарка го користи и страшно изгледа, подобро земиси го на Catrice Camouflage Cream, многу подобар и по покривен и мене лично не ми се собира под очите.

4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Колку чини ?

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.968
    Девојки се мислам дали да го купам пан стикот нa макс фактор или арт деко тој водоотпорниот .... Help me :)

6. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Збор два за коректоров?
    Го користанам на Catrice Camouflage Cream,супер ми е доста е покривен,но под очите ми се собира,па гледав овој да го земам за под очите :)
    healthy_mix_concealer.jpg

7. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.158
    Одличен е, моментално е 329 денари на попуст во Космо! :) (y)
    Го користам подолго време, мене ми е скрос погоден не ми се собира под очите а убаво покрива и осветлува.
    Може јас си ја утнав нијансата, мислам дека требаше една нијанса потемно да си земам али ај следниот пат. :lol:

11026001_978459172179187_6904187977906201673_n.jpg

На Kom.pot и ivancekitty им се допаѓа ова.
  8. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52

Каде да најдам вакво нешто? Има воопшто кај нас? Многу ми се допаѓа овој начин на шминкање, ама не сум ни пробала да барам низ поавници.. а од интернет не ми се порачува. Благодарам однапред :D

На CatherineTheFox му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    106.339

Зa кoнтурирaње нa лицетo девoјкиве oд фoрумoв ми се чини пoрaчувaa oд aлиекспрес нo личнo јaс не ти препoрaчувaм дa земaш oд тaму зaштo е кинескo, прaшaј пo кoсмo дaли имaaт тaквa пaлетa, oвие oд сликaтa ги имa вo сефoрa тoa деснo е мaркa сефoрa и не е скaпo јaс гo гледaв oкoлу 14 еврa a се нaoѓa честo нa пoпуст. Акo oдиш вo сoлун мoжеш дa рaзгледaш и нa сефoрa

На khaleesi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Извини што доцна ти одговарам, инаку 480 денари отприлика во ДМ.

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Имам со на Catrice коректорот проблем, каде и да ставам, ми ја суши кожата, ми се прават како лишаи? Имал ли некој вакво искуство? Некој друг коректор да ми препорачате, за темни кругови ми треба највеќе, може на портокалово да удира за да го поправа виолетовото. Нешто проверено :)

12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    4.518

Девојки дали некоја од вас случајно го има коректоров или ги има приметено нијансите кај нас? сестра ми ми го купи мене и тоа нијансата Light ама мене ми е премногу темен дури и чудно темен за Light..е сега таа не се сеќава на нијансите ама гледам на интернет изгледа во различни држави различни нијанси имаат..ме интересира дали има посветла нијанса од оваа што ја имам или пак едноставно таква се нијансите темни

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Го користам коректорот на Катрис, и добар ми е многу одлична покривност и долготрајност, ама сакам да пробам друг ми здосади некако овој, некој предлог за добар течен коректор?

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    14.417
    Дали го има коректоров кај нас? Го гледам по туторијали на youtube, ама кај нас мислам дека не сум го сретнала. ( извинете ако сликата е преголема или погрешно ставена, ама прв пат постирам слика :()

15. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.158
    За жал мислам дека го нема кај нас... а многу го фалат!

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Avery го нема сега веќе, за жал. Го имаше многу одамна, заедно со пудрата од истата линија, но веќе со години не ги носат.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    Дејзи, можеби веќе си купила, но во случај уште да бараш замена за коректорот на Catrice, ти го препорачувам Flawless Finish коректорот на Yves Rocher. Моменталната цена на веб страната е 479ден., во продавница - не знам.

Не можам да направам споредба со оној на Catrice, затоа што не сум го користела, но од овој сум доста задоволна. Ја имам посветлата нијанса и одлична е за овој период од годината. Содржи масло од дива роза, има кремаста текстура и многу лесно се нанесува и со прст, затоа што маслата омекнуваат од телесната топлина. Без проблем покрива подочници, црвенила и пегички. Ако ти одговара цената, мислам дека би била задоволна од изборот. Не знам дали имаат тестери во продавница, но ако те носи пат накај Сити Мол или ГТЦ, може да си прашаш.

Corrector-Perfecto-de-Yves-Rocher.com.jpg

На x.Daisy.x и rainbowec им се допаѓа ова.
  18. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.968
    срцки дали некоја од вас го има користено овој коректор [​IMG]

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HappyGirl:)

HappyGirl:) Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    95
    Сега може вака ќе изгледам смешно, но.. Никогаш досега не сум користела коректор, па немам некое искуство. Може да ми кажете каков коректор треба да користам за подочници, не се многу видливи, повеќе вените ми се гледаат под очите и имам благи подочници. Дали можам да користам коректор без да ставам пудра, каков коректор можам да користам.. И да ми препорачате некој коректор да не биде многу скап, ама поквалитетен. И ако може некоја одредена возраст од која може да се почне со користење на коректор.

20. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    го користам коректорот на авон ама ич не сум задоволна ич не покрива, а и немам некои недостатоци. можам да речам повеќе ми ги истакнува него покрива. немојте да сте се зезнале да го земете