Денес прв пат си купив коректор,го земав тој од Essence зошто видов дека го фалите можда е малку глупаво ама прво пудрата се става па коректорот??(повеќе ме интересира за зелениот ама важи и за сите) фалаааа
Течна пудра па коректор. Прво оди зелен коректор (ако имаш црвенила), по него твоја нијанса. И на крај камена или пудра во прав за да се зацврсти коректорот, бидејќи во спротива се вади лесно.
За ARTDECO камуфлаж коректорот еве што најдов на интернет од еден блог на една девојка.. Artdeco concealer "Camouflage Cream" 6.2.10 I have dark blue shadows underneath my eyes... Hate! I've been looking around for good concealers which is difficult if you are as pale as a zombie like moi. Foochie recommended this concealer to me... so I checked it out! At first sight * 6.80€ * 4.5g * 18 months keepable * wide range of colors * subtile perfume smell * feels hard on fingertip Applied Without concealer | With concealer * Not really thaaat much of a difference. But it's quite okay. But! * After about 1h it looks really crumbly and flaky! Wtf? Perhaps needs more attention like lotion before and make-up after applying? Conclusion Will not re-stock on this... which is really sad because the color is light enough for me ;_;. http://saikoro-kitten.blogspot.com/2010/02/artdeco-concealer-camouflage-cream.html иако го имав во предвид...веќе го немам
Дали може некој да ми каже каде можам да најдам зелен коректор, во прикладна цена? Барав во нашите парфемерии, никаде нема. Како прво, продавачките не ни знаеја што е тоа Јас ваква останав Speeeeeeeechleeeeees.. Како може да си продавачка во парфемерија, а да не знаеш основни продукти. Ај едната што не знаеше, ама и во другата парфемеријаа !! Ццц, не знам, немам коментар.
И што ако не знаеле? Во ред, срамота е да се нема врска од шминка ако веќе работиш таму, но реално гледано повеќето луѓе не користеле ниту знаат дека тоа се употребува или пак за што. Гош имаат, секаде каде има производи на Гош ќе го најдеш коректорот. Јас за тој знам дека е добар, сум го користела. Немам искуство со други брендови. Прикладна цена? За сите е различна таа.
и јас кога барав благе везе немаа,а тоа ти е како да работиш во колонијал и да незнаеш што е тоа свински врат (ама споредба а? ) мислам малку е глупаво,ајде да незнаат за што се користи ама....
@Sephora, како што ако не знаеле? Па коректорите се основни продукти во парфемериите. Не велам дека сите треба да знаат. Јас не зборувам за други луѓе туку за жена што работи во парфемерија, а секако каде и да работиш, треба да ги знаеш артиклите. Едно е да нема, а друго е воопшто да не знае што е тоа. Како што вика @Marina89, да работиш колонијал и да незнаеш што е тоа свински врат.
Се цитирам и се болдирам сама себе. Препрочитувај ми ги постовите. Не знам во што парфимерии си влегувала меѓутоа мене не ми се случило такво нешто. Има разлика од маалски парфимерии или некои од типот на Бјути шоп, до Еликсир за пример.
Мхм да, прочитав, но прво викаш што ако не знаеле, а потоа срамота е.. ама ај да не бидеме оф-топик, да им оставиме на другите простор за дискусија.
Пред некој ден го купив новитетов , мене ми требаше како финиш врз течна пудра а уствари сеа пудрата и не ја користам зашто ова одлично ми ги покрива флеките од акни и само руменило на крај малку ставам,многу е лесен на лице воопшто не ги затвара порите ! http://www.bourjois.fr/catalogue/maquil ... _bio_detox
Најверојатно мислиш на овој: Мене па баш ми се погоди, го користам сигурно повеќе од две години. Посветла нијанса ми е од пудрата, па ставам на очните капаци и на подочниците за да добијам малку посвеж изглед.
ако мислиш на тоа пола зелено, пола боја на кожа што е.. тогаш тоа зеленото се користи за сушење на акните, а не за покривање на црвенило
Веќе 1 година го користам пан стикот од max factor и морам да кажам дека е совршен и долготраен Сум пробала и некои други но немале ни сличен ефект како овој . Не ми треба мене којзнае колку но како финиш над течната пудра е одличен . Имав една дилема дали се користи над течната пудра или под неа .. бидејќи нели ако го ставиш прво него па после пудрата ќе се размачка ..јас мислам дека треба прво течната па потоа коректор па камена (ако ставаш ) .. Еве слика :
^ во право си, прво се става течната пудра, па коректор, па финиш со камена , иако јас во последно време поради катастрофалната ситуација на лицето, коректорот го ставам и пред да ја нанесам течната пудра и откако ќе ја ставам..маки што ќе правиш Инаку, го користам коректорот на Авон (оној црниот во стик) и задоволна сум засега, ма да овој пат мајка ми ми ја утнала нијансата - малце темен ми е, ама иде некако
Девоќи како сте задоволни од коректорот на Golden Rose и Miss sporty ? дали добро покриваат и колку чинат ?