Сакам само да прашам, да не е иста формулата со коректорите од Catrice allround concealer, ги имам тие,и не ги користам, баш вчера си реков ај да им дадам уште една шанса, и за еден час кога се вратив дома бев страшна ми се собрал во линии и многу суво делуваше
Catrice camouflage cream Го купив 205 денари во ДМ. Од мене има 8/ 10. Покривност одлична. Преку ден само коректор ставам на подочњаците, бубуљици или црвенило на образите (кое зимно време се јавува од топло - ладно) и можам да кажам дека супер се покажа. Нијансата што ја зедов совршено ми одговара на мојот тен. Маана му е што се собира под очите ако ставите повеќе, па моја препорака е да ставите малку, па по потреба да дополните. Не го препорачувам за сува кожа бидејќи мене ми ги истакна сувите делови, а имам комбинирана кожа.
Тој allaround concealer од катрис е стварно грозен.Не знам што е финтата ама кога го купив ми беше топ-сега кога ке ставам одма се собира во линии и грутки се прави.За разлика од него,тој течниот коректор е 10 пати подобар.Нормално,различна формула е.
Овој тип на коректори не се ни препорачува за покривање на подочници. За таа намена подобро е да користите течен коректор. Мене овој ми е екстра за лице (акни, флеки, црвенило) и од мене има 10/10.
@senza.parole да знам, но сеуште немам пронајдено течен коректор кој ќе ми ги прекрие подочњаците, кои инаку ми се темни. Со мала поправка и овој е супер за таа намена.
Имам проблеми со темни кругови околу очите, во моментов го имам коректорот на аура и за мене е жива глупост ништо не покрива ниту бубулици, ниту црвенила, а круговите ми ги прави уште потемни. :'( Дали некој може да ми препорача некој коректор што тотално ги покрива подочњаците. Гледам има еден на s.he stylezone ама кога ќе ја видам цената сум малку скеприк и мислам дека ќе се зезнам исто како со аурата, нели велат колку пари толку музика. Фала однапред. <3
Jas sum prezadovolna od aura korektorot vo vid na karmin, ja imam nijansata 103 cream, odlichno se vklopuva so mojot ten, ne mi se sobira pod ocite, odlicno mi gi prikriva temnite krugovi okolku ocite, za crvenila na lice ne znam bidejki nemam, a i so bubuljicte raskrsti sama kozata moja odamna. Za taa cena e predobar i dolgo vreme mi trae, porano go korstev korektot na essence isto vo vid na karmin vo nijansa matt beige i od nego bev zadovolna i go smeniv so aurata bidejki koga pazarev nemozev daja najdam nijansata moja a morav da kupam dr korektorn i uspeshno mu najdov zamena
@kim.k Го пробав во космо и само свежина некоја како да даваше.Никаква покривност или ептен минимална.
Значи кога ќе слушнам за едвај покривен коректор косата ми се крева..што ќе ми е бе, ако е коректор сакам убаво да покрива цц Фала ти
Јас го имам и средна покривност има и многу свежина дава во делот под очите и не се собира во линии баш го хидрира тој дел. Мене ми е супер ама зависи од кожата и што бараш од коректорот и колку покровност ти треба. Јас за акни, флеки од catrice cc не го менувам, а за под очи немаѓ некои преголеми подочници па секогаш земам некои само за осветлување и со средна покривност. Ако имам време деновове ке ставам тука пред и потоа слика.
го немаше catrice camouflage ни во сити мол ни во веро ни во гтс во ДМ, па го земав течниот коректор на catrice.. мене воопшто не ми се допаѓа
Да прашам само..Користам ББ крем од Авон кој воопшто не покрива, само му дава свежина и сјај на лицето..Имам чисто лице, но пред да добијам некогаш ми се појавува и по некое мозолче..Не сакам лицето да го "мачам" со пудри, па кажете ми некој коректор со кој би можела преку ББ кремот да покријам само мозолче, но да не се познава..Имам прилично светол тен
Ако не го најдеш catrice camouflage, имаш ист таков camouflage од alverde, јас сум презадоволна и не осеќам никаква разлика. Течниот го немам пробано.