Затоа што убаво покрива и не се собира под очи. Мене ми е совршен, јас можам на лето само него да го ставам за да го изедначам тенот.
Под очи се собира и те како, а и не покрива подочњак. Има далеку поквалитетни коректори баш со таа намена, не ми е јасно како со години се провлекува пудрава низ темава.
Ти држи вода тоа што го зборуваш. Кога барам коректор низ парфимерииве наши, вработените секогаш ми го посочуваат тој. Под очи ако го ставиш е хаос, ама пак ако го користиш како пудра ќе ти отиде за 2-3 недели, барем мене толку ми требаше да го потрошам.
На вработените во парфимериите им останало од времето според формата како коректор и до ден денес го нудат, а намената дефинитивно не му е за тоа
Се двоумев кој од овие да го купам, а бидејќи досега немам користено нешто вакво, сакав да прашам кој би го препорачале? Кој има подобра текстура и е подолготраен?
@Anabelle.Amorette првото од Catrice е прајмер и нема ништо да ти покрие (можда благо црвенило) ама секако не му е тоа намената. Тоа од Alverde вака на изглед делува како коректор ама не знам ништо за него.
Јас, како и доста женчулиња од тука, го користам коректорот на Арт Деко, абе не сака и не сака да се потроши, некогаш ми се чини дека вечно ќе ми трае..You know what I'm talking about Убав, со убава текстура, покривен и се по ред.
А тебе ти треба за корекција на мозолчиња или румени образи? Ако е за мозолчиња, пробај го и од Art Deco Camouflage Cream 01, маслинесто-зелен коректор кој многу добро ги неутрализира мозолчињата. За румени образи, пробај го овој од Алверде
Да ми препорачате коректор кој добро осветлува под очите. Не ми е важно да биде многу покривен бидејќи немам темни кругови. И некоја камена или пудра во прав која е погодна за "baking".
Девојки корекор за лице за прекривање мали црвенила од акни на лице, некои ситни брунчиња, по можност да е антибактериски?
Не е антибактериски, али јас сум многу задоволна од коректорот на Есенс во стик, доста покрива и е мат. Цената е 155 ден. и го има во ДМ и Еликсир.
@Elence93 А дали добро се размачкува низ лицето? Може ли да ставаш слика од него, супер што е мат зашто имам мрсно лице... Имав еден во фомра на стик, и многу тешко го размачкував низ лицето затоа се двоумам... И уште нештод а прашам, ми фати око оној на Аура што е со четкичка, дали некој го има користено?
Ќе ми каже ли некој за тој на Аура? Ми треба коректор кој лесно ќе го размачкувам...и воедно ќе биде мат?
Jaс го користам, одличен ми е за подочњаци, убаво се размачкува и ги осветлува, а за црвенила и акни не е многу покривен, за нив го користам од catrice camouflage коректорот.
Некој добар зелен коректор за прикривање црвенило од акни? Гледав нешто од catrice со неколку бои беше меѓу кои и зелена, или да лупнам околу 700 за макс фактор? Исто за прикривање гледав camouflage на essesnce само не беше зелен коректор туку обичен. Некоја препорака?
@kim.k на Max Factor pan stik-от е закон,мајка ми го користи ама и јас некогаш ставам кога имам бубуљици и ненормално добро покрива