Некоја квалитетна и добро пигментирана палета коректори( со зелена, портокалова/виолетова) а да не е таа од катрис?
Golden Rose Гледам многу ги фалат на youtube српските блогерки, а кај нас не сум сигурна дали ги има. Нека каже некој поинформиран од мене .
Ги има 330 ден е Инаку јас ја имам на Картис ако си светла во кожата не е лоша искрено се зачудив по интернет за лошите коментари мене ми е баш солидна зелената и таа портокаловата се супер другите за прекривање што се се со послаба пигментација.
Јас ја имам палетата на Golden Rose и сум задоволна супер им е пигментацијата имаат кремаста текстура во продавница имаат тестери па можеш да пробаш.
Рецензија на палетата со коректори од Catrice http://rosee96.blogspot.mk/2016/09/catrice-all-round-concealer-review.html
Женски во потрага сум по течен коректор да е кремаст по структура ( да не биде ептен како вода кога ќе го нанесувам ). Цена не е битна. p.s artdeco веќе го имам.
Здраво Се мислам да го пробам течниот коректор на Катрис.Кажете ми кои нијанси се достапни кај нас(не сум од Ск) за да си порачам да ми купат. Инаку,од тој кремастиот го користам 010 Ivory.
@Lady Phoenix го најде коректорот на Catrice ? Пред 1 месец го барав, не го најдов никаде, па се откажав од потрагата.
Не знам дали е баш тоj што сте го барале, ама jaс минатата недела го купив течниот коректор од Catrice, Re-Touch Light Reflecting Concealer. Копиja e на YSL Touche Eclat. Главна намена му е да ги покрие подочниците, и како што пишува, содржи честици кои ja рефлектираат светлината и на тоj начин го освежуваат уморниот изглед коj го даваат темните кругови. Не е многу густ и има лесна кон средна покривност. Мене ми е одличен за под очите, на акни не би го пробала затоа што мислам дека ке ги истакне.
Само што го потрошив прекрасен е за подочите, исто и јас не би го препорачала за акни и флеки, ама за подочи и лесен е и осветлува и што е најважно не се собира.
Го имам pan stik-от на Max Factor ама при крај ми е,а задоволна сум многу убаво прекрива. Се мислам дали пак да го купам истиот или да го земам тој на Catrice camuflage cream А ми треба некое вакво што добро прекрива Кое е подобро?
Зависи за што ти е, тој на Катрис е помрсен од овој, тој е помат. Јас би ти го препорачала на Макс фактор, плус доста подолго ќе го користиш.
Ја имам четката за коректор од Аура, ама тотално ми е бескорисна, не ми се допаѓа воопшто. Ставам со прсти и тапкам со бјути блендер.
веќе половина година го користам catrice camouflage cream 010, преку лето ми е супер, ама моментално (имам сува кожа) со времево како заладува ептен неубаво изгледа, како постара да сум така делувам под очите значи исклучиво за тој дел од лицето ми треба, немам темни кругови ама секојдневно користам коректор ..некој предлог да го сменам за ова време ? .. и на aura течниот некако во овој период не ми одговараше, единствено на eveline течниот мислам беше ама поретко го наоѓам..