Моментално користам коректор од Орифлејм. Посветла нијанса е од мојата кожа и од пудрата која ја употребувам и го ставам само околу очите.
Моментално овој и задоволна сум баш ми е погоден на лицето, особено го ставам околу очите(да ги сокрие подочниците).
Девојки ако може да ми дадете еден совет На лицето ми се направија неколку флеки од бубулици,флеките се модри црвенки,е сега моето прашање е каков коректор се зимаше за тоа зелен или жолт? И кој е најдобар според вас.
нз во која тема да прашам па ајде тука. значи шминка никако не користам намоите 16 год.е сега ме интересира за воа коректоров покрива ли подочници ? и колку пари би можел да биде...не сум баш информирана за ваквија работи.благодарам
Јас го имав на Есенс течниот, ама не ми е нешто нај нај... како течна пудра е повеќе,не покриваше многу.
Може ли некој да ми каже дали за да ги покријам подочњаците да ставам некаков коректор (пр колор тренд од Авон) без притоа да се шлакам со основа за шминка, пудра-течна , камена или слично ?
Зависи точно која боја се, најдобро можеш да одредиш со тркалото на комплементарни бои. Значи ако се повеке на модро т.е. сини ке употребиш жолт коректор ако сеповеке на црвенко тогаш зелениот. Спојлер http://search.babylon.com/imageres....300&w=300&q=complementary colors&babsrc=SP_ss Се надевам ова ке ти помогне комплементарни се оние на спротивната страна А за таков коректор не знам искрено да не те лажам не сум употребувала, ке ти помогнат другите Феминки All the best