Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коректор за лице

Дискусија во 'Лице' започната од velesanka, 9 јули 2010.

1. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Многу е добар, баш е кремаст и фино покрива. Од двете најсветли нијанси едната е со розевкаст а другата со жолт подтон, така да можеш да си пробаш директно која повеќе ќе ти одговара. Јас ја земав таа со жолт ама негде прочитав дека со розев демек повеќе осветлува темни кругови па и тој ќе го земам.
    Бонус е и што има 6 грама, двојно повеќе од Катрис :D Веќе и заборавив кога го купив а сеуште е скоро полн. Мислам дека беше 295 денари во ДМ.
    lasting_finish_concealer_teaser.jpg image1+kopia.jpg
    Не го знам коректоров од Bourjois, баш ќе го пробам ако го начекам некаде

На Giovanna и Mishela им се допаѓа ова.
  2. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    За што точно служи помаранџастиот коректор? Го имам на една палета ама врска немам за што е О.о

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.948
    Допаѓања:
    81.259
    За покривање темни кругови под очите или темни флеки од акни.
    Портокаловата боја неутрализира темни и модри флеки. :)

На Quuen, buba4e89 и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  4. darkmoon186

darkmoon186 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    311
    • Ве молиме пишувајте на кирилица
    Луѓе од misslyin во космо во сцм го земав коректорот со розево капаче и тоа за 130 ден. И ме изненади премногу бидејќи имам подочнаци со добро нанесување ги покрива. Користев и од оние high end коректори и овој е дури и подобар од некои и не се собира под очи и трае долго. Топло ви го препорачувам :)

Последна измена од модератор: 25 април 2017
    На sorbet и YoungandBeautiful им се допаѓа ова.
  5. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Ми треба мислење досега го користев пан стикот на макс фактор па сега се двоумам дали повторно да го земам него или коректорот на кетрис?ваше мислење девојки оној на кетрис течниот камуфлаж не кремастиот :) Од пан стикот сум премн задоволна но доста девојки го фалат и другиот.Благодарам:)

6. Leona88

Leona88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    51
    Јас сум од коректорот (на течниот камуфлаж мислам) сум препрепрезадоволна. Колку да пробам земав еден друг, но деновиве сакам да одам и да си го купам камуфлажот... Нема да згрешиш ако го земеш.

На Kjara15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    14.412
    Ги имам и двата. Кога имам подочњаци ставам прво од пан стикот ( мноогу тенок слој тапкам со прстот), а на крајот ставам од Катрис за поголема покривност и осветлување на делот под очите. Останатите денови терам и само со течниот. Никогаш не ми се собрал во линиите. Вреди да го пробаш, јас по трет пат го купувам.

8. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Повторно ја читам темата и конечно најдов то шо барав. Овај коректорот на боржуа дали е за сува кожа оти имам по некоја линија под очите а на сум 23 год . Се нервирам да чекам да ми стигни од НАРС, а повеќето ги имам пробано. Освен овај на боржуа, на римел и на лореал. Кој е подобар?

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Коректорот е универзален, но по нанесувањето можеш да го поминеш со малку камена пудра.
    Имам и на МаксФактор пробано, но највеќе сум задоволна од камуфлажниот на Артдеко, после овој на Боржуа, Артдеко за во лето кога не сакам да се шминкам преку ден нанесувам само да ги покријам темните кругови и ми врши огромна работа затоа што кога ќе нанесам ми се изедначува со мојот тен. Тежок е ама го имам еве 3 година, а пред неколку месеци купив нов и уште не сум го почнала. Можеш да го пробаш и овој.

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    8.411
    @leni_794 Штом имаш сува кожа земи го на Буржуа хелти микс, немој никако на Артедко камуфлаж. Ти кажувам од искуство, имам сува кожа и тој на Артедко воопшто не ми одговараше, се вовлекува во сувите и ситни линии под очите. Кога ке се вовлече целокупниот изглед е ужасен поради страшниот изглед на пределот околу очи.
    Џабе и покривност и се кога не одговара на сува кожа.

На leni_794, Hipster, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    222
    Знам за срт деко, го користев до пред 4 год. Сега веќе многу ни е сув и малку да ставам се собира. Ќе го пробам на боржуа. Зсдоволна сум од пудрата helthy

12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    За сува кожа го препорачувам light reflecting concealer коректорот на Catrice, значи не тоj стандардниот camouflage туку коректорот што е метален/сребрен.
    Многу е хидратантен и не се вовлекува во ситни линии, туку баш напротив, има рефлектирачки честички кои оптички ги измазнуваат ситните брчки.
    images-30.jpeg

Последна измена: 4 јуни 2017
    На t-sweet, leni_794, sorbet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Не знам дали се иам пожалено ама поужасни коректори од оние на Артдеко нема. Оној правоголнестиот никогаш не го ни потрошив. Ми стои скоро цел. Имам еден и во стик, и тој не ми фаќа баш око ама за разлика од другиот барем користи за нешто.

Денес го земав коректорот на Катрис 010 нијансата. Многу ми се светли и двете, јас сум бела ама некакои овие како креч ми изгледаа а 020 е претемна. Текстурата ми се допадна и цената па решив да му дадам шанса. Испод 350 денари прв пат давам за коректор.

Да го испробам ќе пишам мислење.

Последна измена: 13 јули 2017
    На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Ич не сум задоволна од камуфлажниот на Catrice.
    Прво- преводенест е.
    Јас сакам погусти пред се зашто помалце се става од нив и поубаво се блендаат со сунѓерчето и поспоро се сушат. Овој одма се суши и ако не го размачкаш брзо изгледа многу грдо.

Второ нијансите му се креч бели и лошо стојат на пудрата. Сите две. Третата е многу чудна. Јас сум бела ама не сакам да иам тооолку голема разлика меѓу пудрата и коректорот.

Единото цената му е стварно убава, 215 денари, ама искрено не знам колку вреди за пак да се купи, среќа што брзо се троши (две недели го иам а веќе се гледа дека е потрошена 1/4тина.

Би му дала 5/10 само заради цената.

Последна измена: 19 јули 2017
    На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Пробај го кремастиот на Catrice и нанесувај тенок слој.[​IMG]

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Ги мразам овие коректори зашто тоа значи дека треба дополнително 100денари минимум за четка да давам. Фала на предлог сепак :)

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Не мораш, јас со прст си нанесувам. Го користам за очниот капак над базата. Ептен ми е совршен за cut crease и за светли тонови на сенки.
    За под очи се собира, а камуфлажниот на Артдеко го тестирав во вода лани на одмор апла не мрдна.

На ванилала и Hipster им се допаѓа ова.
  18. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    download.jpg
    Презадоволна сум од коректоров, убаво прекрива а притоа не сум забележала да се собира во линиите. Има баш фина цена а и долго време трае, го користам повеќе од 3 месеци секојдневно и уште не е при крај.

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.967
    За кој камуфлажен пишуваш за овој што го има ванилала ставено???
    Имам над 20 коректори купено и најдобар и густ коректор ми е коректорот од боржуа...
    Едит: Мене баш ми се допаѓа овој од catrice и не ми се прават линии под очи( го немам тој проблeм со ниту е ден коректор).

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Не. Оној течниот.
    Поточно овој

Двата се камуфлаж бе :/

Златен гош беше коректор на годината. Или оној на клиник е исто фантастичен. Абе не за џабе рекле колку пари толку музика. Не во сите случаи ама во овој дефинитивно. Знам дека на сите им се свија ама ете мене не ми се допаѓа. Коректор користам добри 6-7 години и што се не ми поминало низ раце дефинитивно ова не ништо посебно.

@buba4e89 не сакам со раце. Сум пробала не ми се свија финишот. Па ќе кажам личен вкус. За артдеко не ми отварај уста, полош коректор не сум користела.

Последна измена: 19 јули 2017
    На leni_794 и lovemme им се допаѓа ова.