Зависи за што ти е. За под очи мене ми е подобар на макс фактор, помрсен е некако, а за акни и флеки другиот.
За акни, флеки и слично мене ми е предобар, а за под очи не баш бидејќи е сув, евентуално со доста хидратантна крема под него.
Коректоров е вистински lifesaver. Аплицирањето е лесно и практично, се суши многу брзо по нанесување и дава одличен мат изглед на кожата. Пигментацијата е одлична доколку си ја погодите нијансата. Покривноста е и повеќе од задоволителна. Одличен продукт за многу поволна цена, препорачувам!
Искрено би ти препорачала обичен коректор во стик за таа намена. Имав два зелени до сега и реално не вреди додатен чекор, бидејќи врз него или на крај ќе треба обичен коректор, во спротивно пудрата ќе има чудна нијанса на тие места. А и одзема доста време.
А обичен каков? Имам еден од Golden Rose ама не ми ги покрива баш. Пудрата исто на римел со црвеното капаче ја користам не ги покрива, не можам да ги поднесам -.-
Овие новите на хелти микс се исти ко старите или им ја упропастија формулата? Многу ми се погоди овој и ме интересира дали вреди да земам сега од новиве?
Јас би ти го препорачала хелти миксот мене ми е одличен. Јас брзо трошам коректори овој ми е секогаш на листа. Од catrice camuflage течниот е исто предобар(јас само денски го користам). Според мене број еден е studio pro total coverage concealer од BH cosmetics. Овој го нема во мк но може да се нарача од страната на bh. Брзо стигнуваат. По добар коректор верувај дека нема , сега чекам black friday да си се наполнам со залиха Кој и да го земиш нема да згрешиш. На сите цените им се под 500.
Девојки ако може да ми перпорачате коректор по многу пристапна цена. Работата е што користам камена пудра, и би сакала некој што е добар за под камена. Инаку ми треба највеќе за покривање на акни и флеки од акни.
Можеш да го пробаш коректорот на Боржуа, Хелти Микс. Околу 400 денари е и мене ми е еден од омилените коректори за осветлување на подочници и покривање неправилности. Шишенцето е големо, ќе ти трае долго. Лесен е, покривната моќ му е одлична и супер се совпаѓа со речиси сите камени пудри кои сум ги користела, почнувајќи од Римел, до Голден Роуз. Поевтина варијанта секако ти е камуфлажниот коректор на Кетрис (~200 денари), меѓутоа мене лично ми е малку потежок како за под очи, да речеме.
За флеки и акни добар е камуфлажот од катрис околу 230 денари и артеко 380 денари, некои го фалат и пан стикот од макс фактор. Меѓута само за акни би ти завршиле работа, за подочњаци ми се малку потешки овие.
330 денари е во Анабела до крај на месецов хелти микс коректорот. Туку новото пакување го имаш? Ако да, да ми кажеш дали е иста формулата со старото пакување.