Коректор за лице

Discussion in 'Лице' started by velesanka, Jul 9, 2010.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Menheten ne e tezok a pokriva dobro

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Навистина? Значи еве што ќе се купи следно, баш се мислев дали да го земам ХМ пак ама немав поим за акцијата.

Фала ти многу, еве ќе го купам деновиве и ќе пишам импресии во темава зашто и онака коректорот од Аура ми е при крај.
    Го немам пробано новото пакување инаку, ептен ми се допадна тој на Аура (иако не се мери во покривноста со овој на ХМ, но ми се допаѓа како се бленда) ама читав многу позитивни коментари. Секако ќе пишам искуство и јас, сигурно ќе го земам.

3. lovemme

lovemme Форумски идол

Да, има фул покривност а не е тежок. Ама јас не го користам за денска шминка...
    Предобро се блендира. За блек фрајдеј можно е да има 75% (како лани) па тогаш нарачај го ако сакаш.

4. Sandra826

Sandra826 Активен член

Извини, дали ќе можеш да ми кажеш за да го нарачам коректоров од официјалната страна на bh, дали морам да имам paypal? И колку ти зема за шипинг? :) Фала ти

5. lovemme

lovemme Форумски идол

Да мора да имаш paypal ...
    Шипингот е во зависност од тежината на производите. А минимум е 6.84 долари.

6. winter flower

winter flower Истакнат член

Никогаш не сум користела коректор и денес купив еден од Golden Rose во облик на кармин за усни е и по многу пристапна цена беше како за проба :) Па како сте задоволни од истиот? Нанесувате прво крема за лице ,па коректор на несовршеностите и потоа течна пудра? Се надевам и треба да биде посветла нијанса од пудрата, бидејќи таков и земав...?

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Јас искрено не сум задоволна од тој, али можеби тебе ќе ти одговара. Инаку го ставав после течната пудра. Ако е посветол добар е за хајлајт, под очите и на средината на челото. Ако имаш акни уште повеќе ќе ги потенцира ако е посветол.

buba4e89 and winter flower like this.
  8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Ми треба предлог за коректор за сува кожа, што има средна накај голема покривност и не се собира под очите,а да е кремаст. Го пробав тој на wet&wild и не ми се допадна баш.

9. Avery

Avery Популарен член

Минатата недела го купив коректорот на Bourjois healthy mix. Не успеав да го пробам, но според изгледаните рецензии и мислењата на форумов, мислам дека е баш тоа што бараш.Моментално е на попуст во Anabella, 330 ден. Има убави нијанси со жолт подтон, што за мене е огромен +, затоа што коректорите со ладен подтон прават да изгледам уморно.
    Ако не ти се брза, деновиве ќе го пробам, па ќе пишам мислење во однос на трајност и дали се собира во линиите под очите.
    71119A9A-F148-4834-8620-5D45C2D85AC6.jpeg

ivancekitty, buba4e89, Mayyya and 2 others like this.
  10. Malama

Malama Истакнат член

Јас кориситам cover me коректор и е многу добар

11. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

И каков е? Се собира? :wasntme:
    Планирам да купувам денес - утре коректор ама се мислам кој. Некако кожава ми е мутирана и се што имам ко да не ми одговара. Catrice течниот не знам колку '' шишенциња '' купив супер ми беше, ама последниов едвај го дотрошувам, ми се збира под очи после некое време, ако ставам на делот околу брадата ми изгледа пресушен тој предел и избегавам да го користам. Истото и со Аура се случува.
    @Mishela некој предлог имаш? :wasntme:

12. Avery

Avery Популарен член

@Antolinaa не се собира и доста е траен. Убаво се бленда и легнува на кожата. Во споредба со течниот на Катрис, на Боржоа е похидратантен, не ја суши кожата и е малку по течен, па со мала количина можеш да го покриеш целиот дел под очите. Помалку е приметлив од Катрис, но и помалку прави хајлајт затоа што најсветлата нијанса и не е толку светла. Во однос на нијансите, повеќе ми се допаѓа овој на Боржоа (ако имаш жолт подтон), но во однос на покривноста мислам дека коректорот на Катрис е за нијанса попокривен. Се на се, супер опција за во зима. Ќе го потрошам ова паковање и може би го купила пак ако го начекам на попуст.

Last edited: Nov 21, 2017
  13. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ќе ти речев пробај го овој од Аура, но си рекла дека не ти се допаѓа. Јас си купив нов Аура, мене многу ми одговара. Не ми се даваа толку пари за Боржуа, се навикнав на Аура и ми се опаѓа како осветлува. :)

14. monni.t

monni.t Истакнат член

Да ми препорачате коректор за мрсна кожа? Не ми треба многу голема покривност, поважно ми е да осветлува под очите.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ете тој на @Avery погоре што го постирала. Универзален предобар.

16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Би сакала да чујам мислење од некој што веќе ги користел овие два производи, не знам кој е подобар.
    [​IMG] [​IMG]

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас го имам првиот и мене многу ми се допаѓа. Нема подтонови кај него и тоа му е предноста, траен и не се собира само го има во три нијанси. 010,020 и 030. Е сега овој вториов мислам дека го имав користено многу одамна и ми се собираше, за разлика од првиот што ми ги покрива темните кругови.

Anabelle.Amorette likes this.
  18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

@Anabelle.Amorette Ги имам и двата користено. Тој на есенс на времето еднаш го зедов и мислам дека онака го потрошив нит покриваше подочници барем тогаш кај мене.
    Тој на Катрис, потрошив сигурно 4-5 "шишенца" откако го открив, покривен е, ама сега почна да ми се собира во линиите под очите и да се познава од километар на местата каде што сум ставила оти како лушпички ми се правеа од него, па го сменив сега со тој на Буржоа што го има постирано Авери погоре и сум задоволна.
    Е сега, кога би бирала меѓу овие два, Катрис земи си. :)

Anabelle.Amorette likes this.
  19. marta993

marta993 Форумски идол

Надвор од овие два би ти го предложила Essence stay all day concealer 16h.. Супер е :) Пробај си од тестер, дефинитивно помала е покривноста од тој на Катрис, но многу поубаво ми лежи под очите и преубаво осветлува :). Зависи за што ти треба. Цената му е 195ден. maxresdefault.jpg

20. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

020 катрис го барам веќе недела дена нигде го нема..
    Ако го види некоја во некој дм ќе ја замолам да ме извести. :D