Мислам дека Еликсир беше таа продавничка карши штандот на Флормар. Јас таму ја зедов 020. Дм често нема имам приметено.
@LollySky го имав користено пред скоро 2 години го имав купено од lookfantastic. Нијансата беше light ми беше погодена , не е многу покривен ама можеш да ставиш 2 слоја. Но јас не би го купила поради сунѓерчето, бидејќи со тоа тапкаш на лицето и под очите мене многу нехигиенско ми изгледа
Благодарам! Сакам да го пробам затоа што многу го фалат по странски рецензии и блогови. А каков е во споредба со healthy mix и catrice liquid camouflage? Не ми треба голема покривност, само сакам да е похидратантен и да не ги нагласува брчките.
@LollySky Да , знам дека е многу фален , поради тоа се залетав и го купив ги немам пробано тие коректори на Катрис и Буржуа. Но според рецензиите читани на нет , мислам дека тој на Мејбилин е по редок и не толку покривен ако некој друг знае повеќе баш нека пише. Тебе ако ти е мерак да го пробаш , пробај го , не би требало да е скап , може на тебе ќе ти се допадне
И јас имам мерак да го пробам овој ^ ама не знам дали кај нас го има? Кога последен пат го барав, го немаше, а сега купив некој коректор на Seventeen, и не ми е најпогоден, некако многу лесен ми делува
Мејбелинот (Age rewind) е донесен и во Космо, цената колку што видов на поминување беше околу 500 денари.
Баш ја отворив темава за овој да пишам. Воопшто не ми се допадна. Нијансата која што ја земав ми одговара, ама на тоа завршуваат сите плусови. Не е покривен, треба неколку пати да ставам за да има ефект. Не е траен, ветрее буквално после два-три саати максимум. Ми ја суши кожата, а и сунѓерчето не се вади и стварно гадно изгледа да го користиш одново и одново такво немиено. Дефинитивно не го препорачувам. За мене лично најдобар течен коректор кој некогаш сум го користела е Liquid Camouflage од Catrice.
Благодарам @SV1911 . Не знам што толку го фалат, дури и се сомневам да не праќаат некоја почкарт верзија кај нас. Ќе го пробам прво од тестер тогаш, евентуално ќе го купам ако начекам добар попуст. Моментално и јас го користам Liquid Camouflage, и јас сум многу задоволна од него.
Истово го помислив и јас. Со години на ЈуТуб гледам како го утепаа од фалење, едвај чекав да го имам и ептен се разочарав.
Јас исто од овој од мејбилајн не сум задоволна. После некое време кај што е многу нехигиенско со сунѓерчето, не ни избиваше коректорот низ него. Го тргнав сунѓерчето и со четка за коректор го ставам. Покривноста за мене е таман. На катрис коректорот ми прави лушпички на кожата и ми има чуден мирис па не го користсм баш. Би го препорачала течниот коректор на аура.
Мене ми го донесе другарка од Англија и да ти кажам, штом изданието за (тогашна) ЕУ беше чкарт, што останало за козметиката што доаѓа кај нас. Јас мислам дека коректорот е преценет, а стана популарен баш поради блогерките кои го фалат, една од нив беше и Есте која редовно ја следев додека правеше туторијали. За да биде уште посмешно - блогерките кои го фалат најчесто склучуваат партнершип (партнерство, претпоставувам би бил преводот? ) со брендовите и добиваат гага производи... После неколку козметички разочарувања баш од странски и популарни блогерки, рецензии читам со доза на резерва и со години се вртам околу едни исти производи баш поради таа причина - ретко кои се навистина искрени.
Истото беше и со Fit Me кога го купив очекував чуда толку беше фален немаше блогерка што не го користи и на крајот ништо посебно, не ми се ни допадна толку за да го купам повторно, премногу мрсен и не покривен за мој вкус. Овој сакам од порано да го пробам ама тој на Catrice ми е совршен па можеби и нема да експериментирам.
Девојки сакам да си купам од Catrice, но како да ја изберам вистинската нијанса? Немам баш искуство со коректори.