Пред некоја недела си го зедов Radiant professional make up коректор. И јас имам суво лице со флеки од сонце на образите, и ми требаше ваков кремаст, со добра покривност. Покрива одлично, не ја суши кожата, не ставам накнадно течна пудра,само малку камена пудра на носот и толку. Нијансата е 03 (rosy beige), супер се стопува со тенот(неутрален подтон сум). Досега најдобар коректор, чиста десетка од мене. Го зедов од Космо, околу 500 денари е. Препорачувам посебно за сува кожа.
Препорака за лесен коректор со средна покривност. Користам на кетрис камуфлаж ама некако ми е многу тежок исто и на макс фактор и под очите изгледам старо. Се мислам помеѓу боржуа хелти микс и тој на аура корект ми. Секое мислење и предлози се добродојдени .Цена до 400 ден
Ги имам користено и двата коректора , јас ти го препорачувам тој на Аура - каде каде е полесен , и не е толку покривен како на Буржуа. И поевтин е тој на Аура
Го има ли некоја користено, како е задоволна, дали е густ многу,прекрива ли и се собира ли под очните линии?
Би требало да има во секоја дрогерија каде се продаваат нивни производи. Во ДМ има, во Космо не сум сигурна.
@Adriana.O добар е, не се собира воопшто, но ако ти треба попокривен и подолготраен, земи го овој Мислам дека цената им е многу слична
Ако мислиш на течниот коректор, во ДМ е 210 ден. Ако знае некоја дали во Зегин го има и е поефтин нека пише.
Јас бев задоволна од Есенс, тој како стик. Мат и добро покривен. Но само за мозолчиња и флеки, не е за под очи бидејќи е доста сув.
Големо благодарам за препораката Коректорот е одличен за намената, а и за мојот тип на кожа (комбинирана).
Секаде низ дрогериите за козметика и каде има штанд на Боржуа. Само не е веќе во тубичка туку е во стаклено шишенце, често го ставаат на попуст особено во Космо. Одличен производ кој одамна го купувам и имам и соодветна замена за него а тоа е Catrice течниот коректор. Покрива подочници и не се собира под очите, траен е.
Јас лично не се соочувам со таков проблем, но поради текстурата што ја има може да се каже. Сепак нека каже некоја членка ако има такво искуство.