се мислам помеѓу овие двата, за покривање подочници и некогаш мозолчина, некоја што ги користела овие да сподели?
Првиот дефинитивно,многу малку се става а дава многу,ќе ти трае долго. Сега ми текна околу 450 е вака во Космо Сити Мал.
Девојки, асален портокалов/праска коректор за подочнаци? Тој на катрис во округло кутивче во дм не можам да го најдам.
Кој коректор е најдобар за темни кругови од ДМ да земам. Имам два на Алверде ама не сум задоволна. Барам некој полесен, не како Артдеко.
Се мислам помеѓу maybelline fit me и catrice liquid camouglage?Ваша препорака,ми треба покривност да покрие и бубулица
Предлог коректор за темни подочњаци? Ми треба некој праска боја. Бидејќи кога ставам дирекно посветол коректор изгледа уште полошо. На Катрис ги нема веќе тие.
И јас сум во потрага по таков коректор. Гледав како палета со четири различни бои (зелена, праска, виолетова, кремаста) од Trend it up и Wet'n'wild, а како да имаше едно време и од Golden rose. Ќе барам само една боја. Ако не успеам да најдам, ваљда ќе земам некоја од палетиве.
Го има некој користено , дали е добар бидејќи мене повеќе ми треба за прекривање на акни , баш е Ефтин па затоа прашувам ?
Ти благодарам, се мислев меѓу овој и течниот мат camouflage, но и овој го осветлува пределот околу очите како и останатите нели ? Дали прво да нанесам течна пудра па коректор или прво коректор па после пудра? Досега единствена шминка ми беше само подлога и пудра толку хаха, но сега сакам да се научам нешто повеќе..
Овој јас го користам само за флеки, акни и во ташна за да корегирам ако ми се избришала пудрата додека сум јадела и сл. И тој ми е иста боја како пудрата, бидејќи ако ставиш посветол само полошо ќе направиш, ќе ги истакнеш. За околу очи користам течен бидејќи другиве ми се собираат околу линиите. Прво течна пудра, па коректор.
Да, ок е само боите не ми одговараа. Има две светли кои се пресветли, а другите ми беа темни. За под очи сепак најдобар ми се покажа Мејбилин фит ми.