Jas koristam sinomarin i plus mast hloramfenikol za masaza na nosot i mi se namali otokot,od den za den se po mal e
I ja pravev na 10 januari i na mene nosot mi bega na levo doktorot na odmor bese zaminat i ke odam na vidam sto ke mi kaze jas se tesam deka otokot bega poveke na taa strana a mene odma odkoga mi go izvadi gipsot mj bese kriv i mi rece deka e od otokot pa ke vidime a kakvi masazi se pravat za toa ne mi spomna nisto kaj Peev se operirav
Mozes li da stavis sliki da vidam dali e isto kako kaj mene? Jas bev na kontrola i mi rekoa da ne se plasam normalno bilo, samo da go koristam sprejot i masta ama mn nezno se masira nosot radi cirkulacija ,seuste mi e utrnat nosot kaj sto e sien ne go osekam,dali i kaj vas e taka? Kako mrtov del e,toa mesto najmn go masiram i pak ne se oseka ..samo me nervira ima nesto vo nozdrata kako nekoe strupce i sekogas koga go cistam se raskrvaruva,nesakam da go ima toa mi smeta i me nervira mnogu.
mene koga mi gi izvadija tamponite i gipsot mi rekoa da mi stavat uste ednas gips zaradi otokot da ne se iskrive nosot. I sega uste edna nedela ke go nosam. Vie nosete ili ne? sega i mene vnatre i bo dvete nozdri mi se napravija strupcinja i grdo custvo e osekas nesto imas vo nosot. ke gi izvadam nekolku pati so bolka i gledam deka e od krv. za nekoe vreme pak ke se napravat. Od tamu ne mi kazaa nesto drugo da koristam. sega nisto ne stavam ne znam kako moze da se iscisti toa.
На првата слика носот ти е супер,на втората кој и да лежи настрана ќе изгледа крив. После операција малку и психата те мава па ги гледаш сите неправилности на носот дури и тие што ги нема. Нормално е едната страна да ти е поразлична од другата и тоа е сосема океј.
Епа изгледа нормално е ,не вади со сила да не направиш беља. Само ќе се повлече вака не оставаме да зарасне, јас го секнам носот и крв тече а ако не го исекнам неможам да дишам.. иначе не ми ставија гипс по втор пат ми рекоа дека нема потреба. Кај секој различно ама и до докторите е ,кој ќе начекаш на смена.. мене не ми ги вадеше тампоните тој што ме оперираше,не бил во Мк сега се е во ред, исправен е носот се намали отокот ама тоа внатре ме нервира ,цела ноздра ми е затната од него а несмеам да чепкам страв ми е да не направам некоја дупка внатре. Сигурно е од шиењето пошто кога го отвараат носот и од внатре сечат за да го отворат
Zdravo na site. Dali e mozno od ladno da se izmesti neshto nosot ? Operirana sum pred 4meseca seuste sum pod otoci.
Zdravo! Jas se operirav vo Sante. Se bese vo najdobar red i sekoja pofalba za timot i uslugata. Me operirase dr Husein. Pred da otidam se mislev zatoa sto se zapoznavas so doktorot pred operacija i slikite na socijalnite mrezi sto se staveni se stari i se od turskata bolnica. Operacijata ne ni ja setiv,posle toa imav samo modrinki, otoci na ocite i malku bolki (nisto strasno), no toa e normalno.
Здраво! Еве и јас да го споделам своето искуство со риносептопластика кај Д-р Пеев. ПРЕЗАДОВОЛНА СУМ!! Носот изгледа онака како што замислував, а корегирана е и девијацијата. Дишам слободно пред се, зашто со девијација и во период на алергии бев затната цело време. Секоја чест за докторот, воедно за неговиот однос и за неговата работа.
Дали после операција ви е здрвено местото меѓу ноздрите, т.е раскавицата или само кај мене е така. Еден месец од кога сум оперирана сеуште не го осекам тој дел. Некако и чуден ми е тој дел кај што е шиено,како остар. Еве и слика,кажете дали е нормално.. само од овој агол ми е вака. Од напред е ок
kade preporacuvate da se pravi korekcija na nos? kolku pari otprilika e, kolku vreme ke treba posle operacijata za da mi zazdravi nosot..
Kolku vreme treba posle operacija za da pocnes da dises skroz normalno. ima pominato tri nedeli od operacijata nosot mislam deka mi e cist vnatre se gledat i koncite. No problem mi e stom legnam da spiam desnata nozdra mi se zatnuva preku den disam od nea no ne celosno a preku nok skoro celosno mi se zatnuva. Dali e normalno ili ne e nesto vo red. Me stra dane ostane taka oti pred operacija 4 godini koristev kapki za nos bidejki ke mozev da disam zaradi devijacijata. Nekoe vase iskustvo da spodelite ili da dzvonam da bolnicata dodeka e po rano? jas mislam deka e normalno sepak sieno e i ke treba vreme za da go pocustvuvame kaj mene ima pominato tri nedeli i cel visam konci na toj del i kako tvrdo e mestoto tamu kako da ne go custvuvam. posle kolku vreme pocna normalno da dises i dali stavase nesto vo nosot za cistenje?
Јас од кога се оперирав помина година и месец дена и тој дел се уште не е опуштен како што треба. Се друго е во ред, но тој дел последен се опушта. Не треба да се загрижуваш околу тоа. Почнав да дишам веднаш што ми ги извадија сплинтовите. Но, јас имам алергии на полен и на многу други работи така да веднаш после 2 недели од операција почнав да употребувам Момокс, Риноко и други спрејови и апчиња за алергија. Носот секое утро и секоја вечер го чистам со морска сол и вода.