Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. Mare86

Mare86 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво здраво, денес бев на преглед кај доктор Томислав и ми најде термин за операција за скоро два месеци од денес некако тоа далеку ми се гледа, зафатен е он толку, зафатена е клиниката или? Можно е и за приватно кога плаќаме толку време да се чека?
    Ме прегледа, провери термини и кажа дека тогаш може да ме стави на термин за операција, не ми наплати преглед од околу 2000 денари што од други слушнав дека на клиника го наплаќале ама па некако претерано далеку ми изгледа терминот Му кажав дека ќе потврдам деновиве али ми искоментира дека се надева дека ќе остане тој термин и таа цена? Сериозно?
    Како е кај доктор Игор Пеев? Ми беше глупо денес и кај него да отидам на преглед а сигурно и кај него се чека исто толку долго за во државна ☹️
    Плис хелп некако

2. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    437
    А која цена е?

3. AlemimiS

AlemimiS Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Najverojatno e zafaten,zatoa i terminot ti e za 2 meseci,inaku imam slusnato deka kje gi pokacuvaat cenite i toa negde 100-105 000 denari,sega momentalno e uste po stara cena,koleska kje se operira denovive cenata e 75 000.

4. AlemimiS

AlemimiS Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Kaj Peev mozebi kje cekas i 6 meseci za termin

5. Mare86

Mare86 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Јасно, се надевам на супер искуство и од моја страна, доктор Игор Пеев некако многу ми е со коментари по пациентки во последно време паднат, а и секогаш е арогантен некако и брз кога те прегледува а сега и непријатно ми е

6. Marija@123

Marija@123 Нов член

Се зачлени на:
    1 октомври 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, dali i koe privatno osiguruvanje pokriva korekcija na nos

7. Mare86

Mare86 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дали има некоја сега што е брзо оперирана кај доктор Томислав да сподели искуство? И за кај Пеев? Ме препраша за терминот, морам брзо да одговорам.

8. user0202

user0202 Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    i mene me interesira za istoto shto isprasha i Mare ,ako mozhete da spodelite iskustva i sliki ke vi bidam mnogu blagodarna :)

9. IvonaSttt

IvonaSttt Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Se operirav kaj dr Tomislav pred 2 nedeli , nemam nikakva zamerka doktorot sekogas dostapen i si ja znae rabotata , operacijata pomina odlicno.
    Pominaa samo 2 nedeli uste sum so otok , si go vidov nosot i sum prezadovona iako sum svesna deka uste e rano i toa ne e finalniot izgled , sepak mnogu mi se svigja.
    Koj saka pisete mi ke mu pustam slika vo poraka

На Meri_81, anabuja и AlemimiS им се допаѓа ова.
  10. Bella2021

Bella2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ako moze da mi pustis slika od pred i po operacija? Kako pominavte posle operacijata i dali imavte bolki?

11. KiksBB

KiksBB Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, за две недели имам закажана операција на нос на клиника кај др. Томислав, ако на некоја членка што е веќе оперирана кај него не и е проблем да ми напише како е текот пред операција , што се треба да се испита и дали после операција се заминува дома следниот ден . Фала однапред .

12. IvonaSttt

IvonaSttt Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Zdravo edna vecer vo bolnica lezev , utredenta me pustija, isputuvanja ke ti kaze najubavo doktort se pravat 2-3 dena pred operacija. (jas gi napraviv vo Avicena)
    Tekot na operacija samo sto legnas vednas zaspivas , jas se razbudiv svesna i bez gadenje od anestezija.
    Gispot se nosi 10-14 dena
    Tamponite 3 dena.
    Doktorot isto ke ti kaze i koi lekarstva da se pijat

На KiksBB и Mare86 им се допаѓа ова.
  13. Meri_81

Meri_81 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, ako moze da mi pustis slika. Blagodaram odnapred!

14. Meri_81

Meri_81 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Dali e toa doktorot za koj stanuva zbor na fotografijata?

Прикачени фајлови:

• IMG_6955.png
      IMG_6955.png
      Големина на фајлот:
      475,3 KB
      Прегледи:
      21
    На IvonaSttt му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IvonaSttt

IvonaSttt Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Da

На Meri_81 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meri_81

Meri_81 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
  17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    3.483
    Не најдов соодветна тема па ќе прашам тука. Вака, носот ми е ок ама внатре имам искривена коска во едната ноздра, односно девијација. За тоа знам дека се прави септопластика, односно операција внатре на септумот, не ринопластика. Многу ми пречи на дишењето и спиењето воопшто. Без оперил не функционирам. Дали некој има искуство со тоа?

18. galius

galius Нов член

Се зачлени на:
    13 октомври 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo feminki, nov sum na forumov i sakam da prasham dali mozi nekoj da mi prati kontakt od dr Maja Malic i od dr Tomislav Jovanoski ...

19. benjamin159

benjamin159 Нов член

Се зачлени на:
    17 октомври 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, imam problem so izgledot na nosot ama i so disenjeto. Prvicno bev na pregled vo 8mi septemvri kaj Goran Karaivanov i mi kaza deka imam devijacija na septum i deka sum za operacija ama na drzavno mnogu treba da se ceka. Potoa bev kaj doktor Peev vo remedika i nabrzinka taka me vide i mi rece moze da te operiram, ni mi napravi nekakvi ispituvanja ni snimka ni go vide nosot od vnatre so toa kamerceto, nisto. Kaj mene situacijata e specificna, prvo sakam da se operiram poradi funkcionalnost a vtorata e izgledot. Vekje podolgo vreme imam problem so tecenje na nosot. Mnogu pati doktorite mi vikaa deka e alergija pa bev i toa da go proveram kaj doktor Dejan Dokic. Toj mi napravi snimka i mi kaza deka treba nekoi vakcini da primam za alergija sto sam treba da si gi kupam, normalno deka toa nema da go pravam i na kraj mu spomnav za operacija i mi rece deka treba da se napravam, koga go prasav kaj koj doktor ne mi odgovori no na kraj mi spomna deka Doktor Rade Filipovski e mnogu dobar i deka bil negov kolega. Potoa otidov kaj Doktor Rade Filipovski vo Zan Mitrev i navistina sum zadovolen od razgovorot so doktorot, me pregleda detalno i mi rece deka moze da mi ja reshi devijacijata i nadvoresno da mi go koregira nosot, malce da go krene vrvot i grbkata sto mi e da ja namali i celosno nosot malce da go namali bidejki mi e shilest. Cenata na operacijata kaj Rade e 2000 evra i bev spremen da se operiram ama koga procitav tuka vo forumov malce se zamisliv. Nekoj spomna deka doktorite kako rade ne mozat da pravat i estetika bidejki ne se obuceni za toa sto ima logika. Isto taka ima nekoi sto kazuvaat deka oporavkata e so meseci pa duri i godini, doktor rade ne mi go kaza ova i rece deka za 1 mesec ke mi pomine. Sega na kraj ne znam sto da pravam, ako ima nekoj da mi pomogne.

20. Mare86

Mare86 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Јас сум презадоволна од преглед и објаснување од доктор Томислав Јованоски. Можеш да се јавиш на преглед и кај него мислам. Од операцијата ќе почекаме да видам како ке поминам :inlove:

На AlemimiS му/ѝ се допаѓа ова.