Ме интересира моментална цена како и процедура ако сака некој да сподели за естетска операција на нос… секако и препораки
Јас бев кај него да ме види да чујам мислење треба да го оперирам носот поради проблеми со дишење и попатно естетика но не се решив кај него премногу ми е некако умислен, надмен без некоја основна култура, посветеност не знам може да е одличен во тоа што го работи ама јас тешко ќе се убедам кај него да отидам пак. Оперира со некој доктор од Турција заедно, ме виде ми каже како тоа он може се да среди 2700 евра треба да бидат платени пред операцијата и тогаш ќе се прават сите додатни работни снимки и др. После тоа бев на уште неколку места прво ми бараа снимки па ме гледаше еден доктор за септопластика па сега ќе одам кај друг за ринопластика и ми кажаа дека не е баш се така лесно имам девијација и работи што треба да се средат плус коски за кршење ми зараснал од повредата недобро значи чекам зелено светло од сите пред да се решам кај него изгледаше се онака прелесно. Може да грешам не знам може он е предобар па овие не ги бива ама се сомневам и во тоа.
Zdravo na site, sakam da spodelam iskustvo za da znaete kade da NE odite! Se odluciv za operacija kaj dr. Igor Peev. Prvata operacija za nikade, ajde povtorno vtora demek da koregira mi go unishti ushte tolku
Се извинувам, колку време помина од првата до втората операција, и дали повторно ја плативте истата сума? Може ли слика доколку не Ви е проблем?
I ako moze da mi kazes koga zabeleza deka ne e dobar nosot posle prvata operacija? Posle kolku vreme? Jas sum sega operirana
Не знам колку сте запознаени, но Томислав е ученик на Игор Пеев. Многу им е случен начинот на работа. Јас сум презадоволна од Игор, затоа и не ме чудат сите пофални зборови и за Томислав.
Zdravo, cenite moze i da variraat zato sto kazaja deka ke poskapat, do pred eden mesec prva operacija rinoplastika bese okolu 73.000 , a vtora 100.000 . Momentalno moze da e i poskapeno se zborese deka prva operacija ke bide 104.000 , a popravka ili vtora okolu 120-30.000
Со лесно и со среќа...кај др.Томислав? Дали веќе ти ги извадија тампоните? Можеш ли овде да го споделиш и твоето искуство? Би сакала да ги прашам и тие што веќе ги направија своите операции претходно кај др. Томислав, како течеше периодот потоа? Не мислам на вадење тампони и гипсот, туку на периодот потоа, во смисла дали приметувавте некоја разлика во отокот, дали некоја страна отекуваше повеќе од другата и дали со тек на време сето тоа си дојде во нормала? Нешто што можеби вас ве загрижило, а е нормален процес од заздравувањето? И на колку време потоа одевте на контроли, кај докторот, на три, на шест месеци?
Da si kazuva deka e ucenik na Peev, moram i jas toa da go kazam iako veke nekade i go procitav. Mene vcera pokasno mi gi izvadi tie od nosot dolgite i moram da kazam deka prv pat osetiv takvo dishenje, i denes cel den ubavo super a sega vecerva osekam malku kako da podzatnuva ama za sreka mi kaza toa da go ocekuvam i da ne se plasam. Mi prepisa sprej i mast za vo nos i mi objasni kako da gi koristam. Vrvot na nosot si go gledam dosta potesen e a pozicijata kade e nekako mislam deka mi odgovara iako mi e malce povisoko ama mi kaza deka ke padne malku vo narednive meseci. Ne bi mozela da kazam za otoci nesto sega bidejki uste sum so tie plockite nad nosot sto gi nosam naredna nedela sreda cetvrtok ke mi gi vadel bidejki sum bila krsena na poveke mesta. Moram da kazam deka i vcera dodeka go cekav pokasno operirashe nos (mislam deka nekako najmnogu operira nosevi) a posle mene imashe pacientka za gradite silikoni implanti da i stava, pa na naredna kontrola si planiram i toa da go prasam samo prvo da sum si srekjna so nosov bidejki najgolem kompleks mi beshe do sega.
ja sum 2 meseci postoperativno septorunoplastika kaj Dr Tomislav,na pocetokot idev na kontrola sekoja nedela pa na dve pa sega na tri, vrvot na nosot mi bese mnogu tvd i seuste e i nemozam da go krenam na gore (sto e normalno) isto taka znae i da mi zatne skroz isto taka rece normalno e, sekoja vecer go mu stavam trakicki i sekoe sabajle e razlicen u smisla nekogas pootecen nekogas ne nekogas vrvot podebel nekogas ne haha (iako mislam deka toa zavisi dali spijam u topla ili ladna soba) , uste e rano za konecen rezultat no do sega e se okej i mi se svigja bas i vo disenjeto primetuvam razlika
Какви се тие тракички, нешто како фластери? Докторот Ви рече да ставате? Одамна сум оперирана на уво, нос и грло, не сум ставала никакви тракички отпосле па ме интересира дали е ова нешто ново, дали го дава на сите пациентки или само каде што смета дека треба? И уште нешто ме интересира, дали имате лузнички под врвот на носот од резот по вадењето на конците и дали Ви препиша крема за лузните? Гледам во Србија и Турција прават затворени ринопластики (со внатрешни конци само), а во некои случаи каде е индицирано отворени (со надворешни конци). Веќе поминале два месеци од операцијата, се познаваат лузнички, како ги третирате или избледени се, или пак немате воопшто? Благодарам
Imam jas da bas kaj sto e secenoto ima krema od grcija se nabavuvala ja nemalo kaj nas za luzni potocno,ama neznam tocno kako se vikase
Dada flasteri gi ima u zegin , jas stavam uste od koga ko izvadi gipsot , i doktorot mi rece da stavam , mislam deka site stavaat pomaga za otoci , imam luzna da kade sto e secen nosot i uste e neramna kozata no e sekoj den se podobro i izbleduva.
правев операција пред една недела, тампоните ми ги извадија 5ти ден и сега носам некои силиконски тампони U форма, но ми испаѓа од едната страна, ноздрите ми се асиметрични и едната многу тесна. Дали некој има вакви искуство? 7ми ден од операција ми е
Здраво,дали некој ви одговори конкретно за едната ноздра дека ви е потесна? Прашувам бидејќи не можам да најдам дека некој одговорил ме интересира и мене дали е тоа нормално.Јас се оперирав минатата недела,во понеделникот ми ги извадија тампоните па исто така забележав дека десната страна ми е како потесна и не ми се исти кога ќе се погледнам ,само ме интересира дали е тоа нормално нестрплива сум до следната контрола кај докторот но секако ќе го прашам. Благодарам однапред и се извинувам на долгиот текст.