Минатата недела јас правев септоринопластика кај д-р Даскалов и засега сум навистина задоволна. Цените се движат од околу 120.000 до 150.000ден. зависно од обемот на операцијата а во државна ми побараа 83.000ден но јас се решив за Даскалов бидејќи некако стекнав повеќе доверба во него иако читав доста негативни коментари плус не е некоја голема разлика во пари од приватна клиника до државна.Нема сечење, нема конци, а за мене најтешки беа првите три дена поради главоболката.Потоа болката постепено се намали, а во понеделникот ми ги извадија тампоните и од тогаш се чувствувам уште подобро.Модринки и отоци околу очите немам, болките се подносливи.Единствено ме загрижува мала асиметрија на ноздрите како што пишав погоре,но читав дека тоа е нормално поради внатрешни отоци и дека финалниот резултат се добива за 3 до 6 месеци. Го споделувам ова како мое лично искуство и мала препорака за сите што размислуваат
Прашање до сите што се имате оперирано?Дали за 14 дена колку што следува боледувањето сте опоравени и може да одите на работа?
Да,јас се чувствувам добро но сепак ми дадоа плус две недели поради избегнување гужви ,прашина , затворен простор...
Никој не ми одговори, и јас бев многу исплашена, но најверојатно било поизразено поради отокот, сега има блага асиметрија не толку изразена. Две недели поминаа кај мене. Носот ми изгледа природно, само што уште ми е отрпнат и отечен иако и отечен изгледа многу убаво. Задоволна сум бидејќи јас бев крш случај. Вкусот ми се врати пред некој ден, а мирис сеуште слабо чувствувам. Не знам кај другите како е било ? Јас уште имам оток на средина на лице и модринки нецелосно ресорбирани, мн се познава дека нешто ми се случувало. Во план ми е да користам 3 недели и да се вратам на работа, и се надевам ке изгледам добро. Две недели има како сум оперирана.
Здраво дали направивте захват во Санте Плус? За што се решивте? Здраво, се размислувам за Санте Плус, кај др. Копачева. Вие кај кого бевте? Дали сте задоволни, затоа што и мене ми е за девијација и естетика. Сакам функционален нос да имам после тоа....Благодарам однапред! Здраво, а каде правевте вие операција?
Zdravo, slusnav deka I Dr Robert rabotel so piezo tehnika Ili I toa ne e vistina? I jas se razmisluvam Kade da odam no bi sakala so piezo tehnika bidejki velat deka e pokratok rokot na zazdravuvanje. Dali znae nekoj kako se zakazuva termini/operacija za kaj Maja Malic? Fala mnogu odnapred
Zdravo, ke moze li da mi kazes Kade se pravese vtoriot pat? Koj raboti vo Makedonija so piezo tehnika I kolku dena posle operacija ima modrinki,crvenilo otoci na liceto? Za da planiram kolku denovi odmor da si zemam ..