Минатата недела јас правев септоринопластика кај д-р Даскалов и засега сум навистина задоволна. Цените се движат од околу 120.000 до 150.000ден. зависно од обемот на операцијата а во државна ми побараа 83.000ден но јас се решив за Даскалов бидејќи некако стекнав повеќе доверба во него иако читав доста негативни коментари плус не е некоја голема разлика во пари од приватна клиника до државна.Нема сечење, нема конци, а за мене најтешки беа првите три дена поради главоболката.Потоа болката постепено се намали, а во понеделникот ми ги извадија тампоните и од тогаш се чувствувам уште подобро.Модринки и отоци околу очите немам, болките се подносливи.Единствено ме загрижува мала асиметрија на ноздрите како што пишав погоре,но читав дека тоа е нормално поради внатрешни отоци и дека финалниот резултат се добива за 3 до 6 месеци. Го споделувам ова како мое лично искуство и мала препорака за сите што размислуваат
Прашање до сите што се имате оперирано?Дали за 14 дена колку што следува боледувањето сте опоравени и може да одите на работа?
Да,јас се чувствувам добро но сепак ми дадоа плус две недели поради избегнување гужви ,прашина , затворен простор...
Никој не ми одговори, и јас бев многу исплашена, но најверојатно било поизразено поради отокот, сега има блага асиметрија не толку изразена. Две недели поминаа кај мене. Носот ми изгледа природно, само што уште ми е отрпнат и отечен иако и отечен изгледа многу убаво. Задоволна сум бидејќи јас бев крш случај. Вкусот ми се врати пред некој ден, а мирис сеуште слабо чувствувам. Не знам кај другите како е било ? Јас уште имам оток на средина на лице и модринки нецелосно ресорбирани, мн се познава дека нешто ми се случувало. Во план ми е да користам 3 недели и да се вратам на работа, и се надевам ке изгледам добро. Две недели има како сум оперирана.
Здраво дали направивте захват во Санте Плус? За што се решивте? Здраво, се размислувам за Санте Плус, кај др. Копачева. Вие кај кого бевте? Дали сте задоволни, затоа што и мене ми е за девијација и естетика. Сакам функционален нос да имам после тоа....Благодарам однапред! Здраво, а каде правевте вие операција?
Zdravo, slusnav deka I Dr Robert rabotel so piezo tehnika Ili I toa ne e vistina? I jas se razmisluvam Kade da odam no bi sakala so piezo tehnika bidejki velat deka e pokratok rokot na zazdravuvanje. Dali znae nekoj kako se zakazuva termini/operacija za kaj Maja Malic? Fala mnogu odnapred
Zdravo, ke moze li da mi kazes Kade se pravese vtoriot pat? Koj raboti vo Makedonija so piezo tehnika I kolku dena posle operacija ima modrinki,crvenilo otoci na liceto? Za da planiram kolku denovi odmor da si zemam ..
Здраво…Планирам веќе неколку години за ринопластика. Сакам да закажам кај Доктор Раде Филиповски…видов дека е ОРЛ хирург во жан митрев ама не знам дали оперира воопшто уште или не..И дали има некој што има правено кај него?
Здраво, правев естетска корекција на носот кај доктор Томислав Јованоски пред неколку дена и ќе го споделам моето искуство целосно од кога ќе го извадам гипсот и да легни на свое место и ќе ви кажам мое искрено мислење. Моментално имам слики само од салата бидејќи сум сеуште во гипс, но полека се опоравувам.
Екипо, морам да си го пофалам мојот доктор, хирургот Д-р Томислав Јовановски затоа што човеков буквално ми го „ресетираше“ носот на фабрички, ама овајпат со подобри перформанси После години борба со запушен нос, дишење како да сум постојано после качување на 3 кат без лифт и вечна борба со спрејови еден ден си решив: доста е, време е за апгрејд. И одам кај Д-р Томислав по претходен договор телефонски на едно негово дежурство попладне. На прва средба те пречекува навистина млад доктор, смирен и фин како да треба да ми смени евра во менувачница а не да ми менува изглед, како да не треба да ми работи операција на носот. Ми објасни се убаво, ми одговори на сите можни глупави прашања (а верувајте, ги имав прилично) и некако ме убеди дека сум во добри раце. Потоа следуваше период на доразмислување и уште малку од таквите глупави прашања на вибер и не знам ни како ми одговараше на тоа ама секоја чест. Дојде време за операција по чекање од период на 9 недели. Тогаш заедно ја гледавме снимката од мојот нос и ми објаснуваше што е внатре со мојот нос а што надвор. Мислев леле каква ќе биде операцијата а операцијата? Помина како кога ќе смениш батерии на далечинско- брзо, без драма и после сфаќаш дека животот може да биде многу полесен. Опоравување? И тоа супер. Во моментот кога првпат продишав како човек, а не како стар радиатор ми дојде да му напишам песна. Е ајде сега најбитното за сите нас, а тоа е изгледот. Јас му кажав: „Докторе, сакам нос што изгледа природно, мало, симпатично, ама ништо од типот на ‘Инстаграм филтер модел 2024', туку само нормално човечко лице, али поубаво малку.“ И човекот погоди право во центар како да е оној Ефтов. Носот ми изгледа како да ми бил ваков цел живот, само со подобар стајлинг. Сите што ме гледаат ми викаат: „Еј, нешто се деси со тебе… ама не знаеме што.“ Тоа беше целта. Плус, тимот му е супер, и Д-р Ангела и сестра Анита и Д-р Филип од анестезија и на оддел сестрите а и собата кај што бев сместена на оддел кај него на клиника. Исто атмосферата топ, никој не се однесува како да си на технички преглед што е огромен плус. Затоа и пишувам тука, мислам дека кога некој стварно си ја знае работата, треба да се каже. Ако некој планира операција на нос или само се мисли дали да прави вакво нешто, веќе на сите им одговарам да
Od zbor do zbor istovo go potvrduvam.Pred godina dena pravev kaj nego nos,dobiv epten priroden izgled kako sto se dogovorivme,prezadovolna sum.
Здраво, сакам да правам барби нос кај Игор Пеев на државна. Мојот нос нема никаков проблем со дишењето, се функционира перфектно, но естетски не ми се допаѓа. Имам многу мала грбка што и не е толку проблем, колку што е дебелината/широчината на ноздрите и имам голем завршеток на носот, во главно кожата напред сакам да се среди кон потесен и помал нос. Дали некој се има оперирано со иста цел како мене? Искуства ве молам, дали мислите дека ќе ме направи убаво, естетски дел ми е битен, немам никаква девијација
Da prasam dali mu se ima na nekoj sluceno edna nedela posle operacija, dodeka e seuste gipsot na nosot, da se udri taka ubavo so zglobot na rakata (ili nesto drugo) i da custvuva zdrveno mestoto? Pisav na internet pisuvase deka e normalno da custvuvam pritisok i deka samo e mozno da oteklo mestoto, a koskata ne se golemi sansite da se premestila. Dali nekoj ima nekoe vakvo iskustvo?
Lele fala ti iskreno epten sum isstresirana od utrovo da ne sum zafrknala nesto so koskata, mnogu mi pomogna
Zdravo, veke podolgo vreme se razmisluvam za operacija na nos kaj dr.Tomislav Jovanoski, megjutoa nemozam da najdam nikade sliki od nosevi sto gi ima operirano toj, dali nekoj sto se ima operirano kaj nego moze da mi isprati fotografija pred i posle operacijata?