Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    348
    Мису, жал ми е што си незадоволен/на. Кај мене е повеќе естетски, така што се надевам дека со дишењето нема да ме унаказат

На Missu му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    3.935
    Одамна немам влезено на темава да видам до кај се трендовите со риносептопластика, ама тоа што го читам кај повеќето е дека скоро сите што сте правеле операција имате резови под врвот на носто помеѓу двете ноздри. За некаде кадешто има поголема девијација и искривување да, меѓутоа не знам зошто докториве се научиле вака да ги прават операцииве да сечат па да шијат и да се гледа лузна (не велам дека нема да избледи со тек на време) ама и по сликите што ги прикачувате реално за такви естетски корекции нема потреба надворешно да сече. Тоа со влатрешните резови не е некоја нова технологија или нешто што овде не се правело претходно. Јас имам правено риносептопластика, делумно поради здравствени проблеми, делумно естетски и тоа уште пред 10 години и тогаш докторот од клиниката за пластична хирургија во државна ми ја направи операцијата без ниту еден надворешен рез - само внатрешно имаше мали засеци и буквално од прв ден како ми ги извадија тампоните јас немав никаков видлив рез. Зошто денес не го третираат како нешто ново и не го практикуваат не ми е јасно...

На Ravenn и Missu им се допаѓа ова.
  3. popa17

popa17 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    15
    Имате лично искуство со Томислав?

4. Hasanovic222

Hasanovic222 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Posle kolku dena ti gi izvadija tamponite, i dali odkako ti gi izvadija pocna postepeno da mozes da disis normalno na nos ili vednas?

5. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    648
    Зашто? Ако имаш некое лошо искуство сподели да не се зафркнеме :worried:

Пеев го учел Томислав ко што знам, мислев дека и двајцата се супер…

6. Missu

Missu Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    13
    Pa kazav prethodno jas prvenstveno sakav estetski a posle funkcionalno.Ne mi se dopagja estetski profilot,vrvot e mnogu topcest ,pola od nozdrvite mi se gledaat dole,pa taka i vlaknencata sr gledaat pa moram da gi sreduvam sekoj pat,luznata od secenoto dole isto se gleda na sliki i vo zivo sekako disenjeto isto promeneto sekogas mi e pomalce ili povekje zatnat,katastrofa uslovi tamu na oddel,toalet ne funkcionalen.Ne ni davaa da staneme posle operacijata sto e normalno da ne ni se slosi i se toa ali pak,(8 saati bez kapka voda ) ni dadoa lopata ako vi se odi vo toalet ama posle jas sama si stanav i otidov i nisto ne mi bese i voda si se napiv,zatoa sto mnogu mi gorcese ustata.Oni ni dadoa gaza natopena so voda da si ja natopime ustata ali pak ne e higienski toa.

7. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    348
    Кога било ова? Пошто нели го реновираа тој оддел пред некоја година

8. AlemimiS

AlemimiS Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2024
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    56
    Jas pak imam obratno iskustvo od se ova sto kazuvas,kaj Tomislav imam praveno,prezadovolna sum godina pomina od operacija,nemam nikakva luzna.Oddelot na plasticna hirurgija e renoviran i jas koga bev bese cisto i sobata i wc-to,sama bev vo soba,klima vo soba,televizor,inaku da ucenik e na Peev.E sega sesrite mnogu ne zagleduvaa,kje vlezat 2-3 pati vo soba onaka i toa,ama za drugoto ne mozam na nisto da se pozalam,cak sto vishe i hranata bese dobra.Ama sekoj so svoe iskustvo,moeto e odlicno.

На Ravenn му/ѝ се допаѓа ова.