Мису, жал ми е што си незадоволен/на. Кај мене е повеќе естетски, така што се надевам дека со дишењето нема да ме унаказат
Одамна немам влезено на темава да видам до кај се трендовите со риносептопластика, ама тоа што го читам кај повеќето е дека скоро сите што сте правеле операција имате резови под врвот на носто помеѓу двете ноздри. За некаде кадешто има поголема девијација и искривување да, меѓутоа не знам зошто докториве се научиле вака да ги прават операцииве да сечат па да шијат и да се гледа лузна (не велам дека нема да избледи со тек на време) ама и по сликите што ги прикачувате реално за такви естетски корекции нема потреба надворешно да сече. Тоа со влатрешните резови не е некоја нова технологија или нешто што овде не се правело претходно. Јас имам правено риносептопластика, делумно поради здравствени проблеми, делумно естетски и тоа уште пред 10 години и тогаш докторот од клиниката за пластична хирургија во државна ми ја направи операцијата без ниту еден надворешен рез - само внатрешно имаше мали засеци и буквално од прв ден како ми ги извадија тампоните јас немав никаков видлив рез. Зошто денес не го третираат како нешто ново и не го практикуваат не ми е јасно...
Posle kolku dena ti gi izvadija tamponite, i dali odkako ti gi izvadija pocna postepeno da mozes da disis normalno na nos ili vednas?
Зашто? Ако имаш некое лошо искуство сподели да не се зафркнеме Пеев го учел Томислав ко што знам, мислев дека и двајцата се супер…
Pa kazav prethodno jas prvenstveno sakav estetski a posle funkcionalno.Ne mi se dopagja estetski profilot,vrvot e mnogu topcest ,pola od nozdrvite mi se gledaat dole,pa taka i vlaknencata sr gledaat pa moram da gi sreduvam sekoj pat,luznata od secenoto dole isto se gleda na sliki i vo zivo sekako disenjeto isto promeneto sekogas mi e pomalce ili povekje zatnat,katastrofa uslovi tamu na oddel,toalet ne funkcionalen.Ne ni davaa da staneme posle operacijata sto e normalno da ne ni se slosi i se toa ali pak,(8 saati bez kapka voda ) ni dadoa lopata ako vi se odi vo toalet ama posle jas sama si stanav i otidov i nisto ne mi bese i voda si se napiv,zatoa sto mnogu mi gorcese ustata.Oni ni dadoa gaza natopena so voda da si ja natopime ustata ali pak ne e higienski toa.
Jas pak imam obratno iskustvo od se ova sto kazuvas,kaj Tomislav imam praveno,prezadovolna sum godina pomina od operacija,nemam nikakva luzna.Oddelot na plasticna hirurgija e renoviran i jas koga bev bese cisto i sobata i wc-to,sama bev vo soba,klima vo soba,televizor,inaku da ucenik e na Peev.E sega sesrite mnogu ne zagleduvaa,kje vlezat 2-3 pati vo soba onaka i toa,ama za drugoto ne mozam na nisto da se pozalam,cak sto vishe i hranata bese dobra.Ama sekoj so svoe iskustvo,moeto e odlicno.