Здраво јас сакам мала корекција на носот, што е најдобро приватна или државна? И препорака за доктор ве молам. И за колку време се опоравивте? И читам ревизија нешто , што е тоа ?
Здраво, веќе подолго време размислувам за правење на риносептопластика, особено откако орл докторка од 8 септември ми искоментира дека имам девијација на септум. Вие што имате искуство: 1. Дали претходно треба да се оди преку матичен лекар, па тој да ве упати кај орл специјалист, па потоа каде што сакате да се оперирате или како оди тоа? 2. Сакам да се оперирам државно, слушнав дека фондот можел да го покрие делот на операцијата што е поради здравствени причини, дали имал некој искуства со ова? Фала ви однапрееед
1. да матичен ти дава упат на ОРЛ или друг оддел ако имаш избрано кај кој доктор да тте пратат ако немаш кај било кој може да те пратат. Таму ќе те проверат ќе ти објаснат се ќе ти дадат извештај и што понатака за операција. Биди спремна дека имаш доста пат за одење од врата до врата додека да дојдеш до операција. Јас го одам сега тој пат. 2. Фондот ја покрива септопластиката а ринопластиката е на твоја сметка околу 40 илјади денари.
Гледам има многу позитивни коментари за др. Јовановски. Мене ме интересира за колку месеци би можел да очекувам да се оперирам од иницијалната контрола?
Ako nema guzva i za dve nedeli kje mozes,brzo odi ne se ceka mnogu Eve i od mene uste edna javno,pred i posle, pomina godina i 3 meseci.Operacija kaj Tomislav Jovanoski,prezadovolna sum.
Zdravo , dali moze da mi pratite kontakt za zakazuvanje konsultacija od dr. Tomislav i dr. Igor Peev . I sliki od pred i potoa , se dvoumam pomegu dvajcata. Pozdrav
Извини ама многу сте мрзеливи! Ако поскролаш назад имаш броеви и од двајцата. И плус имаш search опција.
Здраво, Се одлучив за риносептопластика само што уште се мислам кај кој доктор. Се надевам некоја од вас ќе ми помогне да се одлучам. Имам мала девијација и од десна страна не дишам добро. Освен функсионалноста сакам и естетскиот дел да го средам. Се мислам мегу др. Томислав Јованоски кој користи традиционална техника, и др. Шкелзен Куќи во Косово кој користи пиезо. Разликата во цена е околу €600, и Приштина е околу 1 саат далеку. Сепак читам многу пофалби од вас за др. Томислав и незнам дали ми одговара тука да се оперирам да не треба да патувам за консултација па операција па вадење тампони, гипс... или вреди да се оди до Приштина неколу пати за Пиезо
Jas bi odbrala piezo definitivno,a i razlikata vo cena ne e golema.Znaes deka piezoto e pomalce trauma za nosot i sto pati podobro ako mozes da mi kazes kako stapi vo kontakt so doktorot.Koga ke procitam vaka nekoe mislenje mnogu se kaam sto tuka se operirav i kaj ovoj doktor sto go spomna.
Preku instagram, mu pisav direktno na doktorot. poveke info dobiv od klinikata kaj sto raboti aesthetic_hospital isto na instagram. Denes ke im se javam da zakazam posto doktorot raboti i vo Norveska, samo nekolku dena vo mesecot e vo Kosovo
Дали по операцијата се носи само фластери по носот или делумно главата и носот се замотани? и што имате користено од креми за да не останат лузни по операција
Samo flaster na nosot.Ako ti ja napravil doktorot dobro operacijata ne bi trebalo da imas luzna i da imas ne treba da se gleda.Kremi ima za luzni ali ne vo Mk tuku vo grcija i prilisno se skapi.Zatoa lugje odbriraat piezo pomala trauma za nosot i nikakvi rezovi nema.