Zdravo, dali nekoj ima iskustvo so sekundarna rinoplastika? Jas pravev pred 20tina godini no rezultatot e nikakov. Dolgo vreme se plasev da razmisluvam da dozvolam bilo koj doktor povtorno da operira no sega se nadevam deka rabotite se naprednati. Razmisluvam za doktor Daskalov i dr. Peev Znam kako e..da pomines niz siot toj stres za na kraj da sfatis deka nisto ne si postignal. Istoto go imam i jas doziveano. Razmisluvas za sekundarna? Ako da, dali imas veke nekakva ideja kade?
да и јас се оперирав пред две недели, вчера ми извадија фластери последени и конечно си го видов добро носот отечен е. Колку што знам од искуства и што прочитав отокот знае некогаш поприлично да се задржи особено врвот на носот така да без паника да оставиме време да се среди.
Здраво, јас правев секундарна. Првата операција ја правев исто како тебе, одамна, има поминато повеќе од 20 години, но ја правев на ОРЛ. Сега долго време се размислував каде, кај кој доктор и се одлучив за кај др. Томислав и мора да кажам дека сум задоволна и од неговиот пристап, и од изгледот. Разликата во маската (гипсот) нема врска со тоа пред 20 и повеќе години, тогаш ставаа класичен гипс, а сега изгледа како фластер и всушност сите мислат носиш фластер, а тоа е гипсена маска. Морам да напоменам дека бев и на консултација кај др. Роберт Стојовски но не ми се нафати, комплицирани случаи му биле ваквите ревизии, а др.Томислав од прва. Иако е доста млад по мене е доста успешен. Поздрав
Kade e dr. Tomislav vo koja bolnica? Pred kolku vreme pravese revizija? Ne ti bese strav pak da ne ispadne loso? Isto taka kolku te cinese? Kako pomina so otoci? Izvini mnogu prasanja imam fala ti za trpenieto
Здраво, јас би сакала да одам на консултација кај Д-р. Томислав. Дали би сакала да ми пратиш слики доколку имаш од резултатот и пред тоа, многу би ми значело?
Докторот е на клиника, пред отприлика 3 месеци правев и не ми беше страв, бев одлучна, дека сигурно ќе биде подобро од претходно, некако имав верба иако неизвесноста секогаш постои. Платив 100.000 денари, за ревизија е поскапо отколку примарна интервенција. Отоци имав минимални, некое жолтило под очите но ништо страшно, кои беа забележливи првите денови по вадење на гипсената маска. Носот на почеток е отечен, подебел но се тоа спласнува со тек на време. За три недели од денот на операција не се познаваше ништо, како буквално да немав правено ништо а сепак има промена.
Dali moze da ti pisam lp? Vsusnost ne znam kako se pisuva lp nova sum tuka. Ke moze li da mi pises ti za da ne spamam tuka so milion prasanja?
Сама го бирав терминот, кога мене ми одговара, имав некои приватни настани па ми одговараше да поминат неколку месеци, па после тоа да биде операцијата.
Здраво, да прашам дали некој има правено септоринопластика и колку ви траеле внатрешните отоците (во ноздрвите)? Имам правено пред месец ипол на пластична, некој ако има други прашања слободно нека праша.
Zdravo, dali nekoj pravel estetska operacija na nos kaj dr. Rade Filipovski? Dali ste zadovolni i ako moze da mi pratite slika. Fala! Здраво, ќе може ли да ми пратис слики. Фала! Ако може и мене. Фала!
Здраво, сакам да прашам со каква метода работи доктор Томислав? Прочитав дека има најмногу позитивни искуства со него, само ме интересира дали работи со пиезо ?
Препорачајте ми доктор од Скопје специјално за оваа работа, имав повреда на носот пред многу години, ми се скрши и така ми зарасна, но со тек на времето почна да се искривува, да оди премногу на една страна, и веќе не ми е прав. Исто така имам и како грпка на носот шо сакам да ја исправам. Би сакала да одам на консултација кај некој шо стварно се разбира. И ако имате и вие искуство со таква девијација мислам се викаше, ви се молам ако може да видам слики од вашите носови пред и после операцијата.