Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Ахам ... мислам дека сфакам каков ти е носот сега :) Јас имам желба само да ја немам грпкава па каков сака нека е, само да не ми е ваков ко сега |(

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Што ти правеле толку саати... Операција на нос трае од 3 до 4 и пол саати :^) и јас се зачудив мене ме направија за 4 саати ама ме плашиш кога велиш дека девијацијата ти се вратијаи дека носето не тие убаво јас многу си го бендисвам додуша јас немав некои големи очекувања само да ми се скрати грпката оти во птофил многуми се заприметуваше инаку не.. И уште сум со фластери на мене само можиш и сама да си го искривиш ако не правилно спиеш јас пазам многу ама пак ми е страв :worried: инаку уште првиот пат кога ми го покажа јас го бендисав така потечен ама убав е се гледа прав баш ми одговара на ликот не знам оти вака кај тебе...

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Барби- ќе бидеш ли љубезна да ставиш слики после операцијата :angel: ? :wasntme:

4. Twetty

Twetty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Само кршење на коска ти правеле??? или и плус девијацијата ти ја исправувале? Мене од врвот на носот ми почнуваше искривувањето :worried:

5. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Да ќе ставам слика само да ги извадам фластерите.. Инаку намв девијација јас само кршење на коска кај мене беше јас правев заради естетика а значи сега можи да имам девијациоја е уште тоа ми фали да слушнат моите дома :D А твити ти колку време ги носеше фластерите???

На zhap4e и sesilija им се допаѓа ова.
  6. Mini-Mouse

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Ајдее Барби пофали се со сликичка од твоето ново носе ;) Јас денес ја видов и пре преее убаво и е.Браво за докторката! :clap:

На barbie-hilton му/ѝ се допаѓа ова.
  7. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Конечно еве ме со новото носе се надевам ќе ви се допадни не можам да ја закачам дргата слика од пред тоа голема е многу професионална оти е ако сака некој пишете ми ќе му ја пратам на скајп :) :*

Прикачени фајлови:

• nose.JPG
      nose.JPG
      Големина на фајлот:
      44,1 KB
      Прегледи:
      684
    На daksi, femtinka, Cloee и 6 други им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Прекрасно, која промена..... :o Воопшто не личи на претходно...
    Преубаво, многу ми е мило. :* :$

9. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Да и мене многу ми се свиѓа многу е природен не се ни познава дека сум правела корекција :)

10. Twetty

Twetty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5

Можам да кажам дека горе-доле исти ни се носињата :) :P

11. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Хехехе преубави ни се... Јас не можам да се изнагледам мајка ми почна да ми ги крије огледалата по дома, и пред тоа бев таква ама сега ја претерав ахаххахаха многу се сакам :D :D :D :inlove: :lol:

12. Sana-ZetaJones

Sana-ZetaJones Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    barbie-hilton со здравје да си го носиш новото носе :) инаку не памтам од кога ја разгледувам темава за корекција на носот.. пошто и јас си ја имам истата мака :$ па откако ја видов сликата од barbie...уфф не знаеш само колку ми даде храброст и јас да го направам истиот чекор. Долго го носам комплексов и не можам да се свртам во профил ...па ко ќе застанам пред огледало си викам..ех да ми беше носот сега ваков..сега таков само без грпка .. и сакам да те замолам barbie-hilton ако можеш подетално да ми објасниш како одеше сета работа. Колку пари те чинеше вкупно, колку време треба да ги носиш фластерите, дали болеше после операцијата..отокот и све остало??? Верувај премн сум решена за овој чекор и денот кога ќе го направам тоа нешто..уф ќе бидам една од најсреќнитее :D :D
    поздравче и фала однапред :*

13. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Значи операцијата ме чинеше 500 евра инаку воопшто не ме болеше во ниту еден момент само кога ти ги вадат конците но тоа можеби затоа што ми беше страв :D Потечена не бев многу време само една недела многу брзо закрепнав а фластерите се носат 2-3 недели. Друго што да ти кажам не се двоуми ако си за воопшто нема да зажалиш само ќе си речиш како сум се плашела до сега :)

14. Carrot

Carrot Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Ве читам одамна, но темава ме испровоцира (во позитивна смисла) да се регистрирам и да го споделам моето искуство.

Гледам некои од луѓево се запнале со операција во странство, Белград, Загреб и сл. Пред 4 години истото мислење го имав и јас, само што наполнив 18 години, воопшто не се ни распрашав во Мк - имав само една консултација со Др. Митановски (во тоа време знаев само за него дека работи приватно) кој повеќе звучеше како касап отколку пластичен хирург и се откажав, а за државна болница не сакав ни да слушнам и почнав да барам соодветен доктор во случајов во Белград. Се беше океј наводно, познат доктор таму (имам роднини, се распрашаа), нема проблем, решив да дадам пари - 2000 евра бидејќи сепак станува збор за моето лице. Проблемот кој требаше истиот да го корегира беше девијација на носна преграда (од удар) и израмнување на мала грпка која отсекогаш ја имав и немав проблем со неа, но после ударот стана многу поизразена и ми пречеше. Закажав операција, му кажав што очекувам и дека имам релативно големи очекувања, и се беше наводно океј. Ме оперираа, имав малце потешко опоравување, повраќав неколку дена од крвта што ми течеше од носот во грлото, помина и тоа, ми го извадија гипсот и се запрепастив, носот ми беше страшно подуван и не изгледаше воопшто добро. Ми рекоа дека е оток и ќе треба некое време додека да се повлече, што беше и вистина, но како што се повлече отокот така грпката пак се појави. Му звонев на докторот и ми рече да отидам пак до Белград. Трк на контрола ајде... ништо не ми кажа, поштено ме откачи со изговор дека на него му изгледало дека се е океј. Не беше само грпката проблем, претходно не можев да дишам низ една ноздра, а сега не можев низ двете! Бев комплетно затната. Со време коската на горниот дел на носот (помеѓу очите) се задебели и иако не побарав никаква корекција на предниот дел - сепак ја добив! Бев очајна, повеќе од причина што фрлив многу пари, а не бев воопшто задоволна ниту функционално ми го средија носот ниту естетски, да не зборам колку бев исфрустрирана од незаинтересираноста на докторот после операцијата...

Помина година дена, немаше никакво подобрување и решив сепак да отидам овде на клиника за уво нос и грло и да видам дали нешто може да се направи да се подобри ситуацијата... Се консултирав со Др. Копачева, од причина што тогаш имав слушнато позитивни мислења за неа. Ме прегледа, ја прашав дали може да се корегира носот (односно конкретни работи, не муабетот make me pretty) - ми рече дека може, иако е ризично дека докторов во Белград ме искасапил толку многу внатре во носот што целата слузокожа ми беше иритирана. Закажав повторна операција после година ипол, платив 750 евра дека не можев да чекам бидејќи за месец дена требаше да почнам со факултет и немав многу избор. Операцијата помина релативно добро (освен што се разбудив на сред операција, т.е бев свесна некое време но не осеќав никаква болка - подоцна дознав дека се случува често), опоравувањето траеше подолго од првото, дека сепак станува збор за втора операција, 10 дена имав гипс и уште 2-3 недели носев фластери кои патем требаше да ги носам и повеќе. Носот ми беше преубав, поубав и од она што очекував. Беше потечен, но убав. Муабетот дека ги прават по шаблон, не држи баш вода, барем не во мојот случај. Носот совршено ми одговара на лицето. Профилот ми беше супер и сеуште ми е... проблемот е што после 2 години, откако отокот целосно се повлече предниот дел ми изгледа малку искривено - иако на почетокот беше тотално симетричен и прав. Слузокожата внатре ми била како гума (крута) беше коментар на докторката после операцијата и на последната контрола (пред една година) се пожалив дека повторно не можам да дишам - дишам но тешко и одговорот на докторкава беше дека е од причина што внатрешноста ми се иритира и потекува како резултат на двете операции...

Како и да е, трета операција сигурно нема да правам, што е тука е. Се навикнав да дишам потешко на нос. Луѓе живеат без раце, нозе па никому ништо. Релативно сум задоволна, освен со предниот дел, што ми беше океј и пред било која операција, па од здраво право добив искривено. Поентата ми беше дека не можете да кажете кој доктор е најдобар, секој ќе си се пронајде себе и своите барања во некој од докториве. Не е гаранција дека ако отидете во странство и платите приватно ќе го добиете баш тоа што сакате. ;)
    Извинете за долгиот пост... :)

На Name, barbie-hilton и Mini-Mouse им се допаѓа ова.
  15. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    barbie-hilton те молам дај ми контакт од Др. Јакимовска и кажи ми колку те чинеше операцијата и колку време чекаше на листа? Носот ти е да не речам совршен и би ти била вечно благодарна ако го споделиш ова со мене.

16. barbie-hilton

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Ако си навистина заинтересирана пиши ми во порака инаку докторката можеш да ја најдеш на уво нос и грло државна болница Ф.Јакимовска позз

17. berry

berry Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Имам голем проблем...незнам за кој доктор да се одлучам Нетковска или Туџарова? Само уште тоа ми остана :worried:

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Eeeee..некогаш на шала викав сакам помал нос :| Сега поради здравствени причини ми соопштија дека мојот нос има девијација ама како ќе се постапува понатаму не се знае, а мене веќе ме фати страв. Не сакам помал нос само сакам да е здрав, а не е... ;( ;( ;( ;(

19. pinky5

pinky5 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    SEKOJA CEST ZA NAJISKRENIOT NAJCESNIOT I NAJDOBRIOT DOKTOR JANE NETKOVSKI,SEKOJA CEST RETKO SE NAOGA TAKOV COVEK NA DENESNICAVA,TOJ E PRIMER ZA SITE DOKTRORI.....TOLKU LJUBEZEN I FIN COVEK NEMAM SRETNATO DOSEGA....
    OSTANATITE DOKTORI TREBA DA ZEMAT PRIMER OD NETKOVSKI KAKO SE RABOTI I KAKO SE POSTAPUVA SO PACIENTI A TOA NAJVEKE SE ODNESUVA NA KOPACEVA....NEMOJ NEKOJ SLCAJNO DA SE ZEZNAL DA OTIDE KAJ NEA ZENATA ZA NISO NE JA BIVA SEM DA ZIMA PARI

[mod-kirilica:2ua3y36j][/mod-kirilica:2ua3y36j]

20. Mini-Mouse

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    А само заради неговата чесност и љубезност си волку воодушевена од него или пак заради тоа што добро ти го корегирал носот?
    Мене искрено не ми е битно кој колку е фин битно ми е кога ќе се погледнам во огледало после целата 'работа' да бидам колку толку задоволна од својот нов изглед а не да плачам или да се каам ко некои други што се одлучиле за ваков чекор.