Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Не се секирај,до 18 можеби и ќе си го промениш мислењето,па и нема воопшто да размислуваш за пластична.. Барем,јас ти кажувам по мене. И јас не можев да се гледам,па сега сум супер,баш си се сакам таква. А инаку,како што кажа и Дејзи,баш заради коската е 18,да се развие скрос за да може да ти ја оформат, т.е. да ти ја направат правата форма на носот,затоа што ако ти ја направат сега,до 18 и нагоре може да настанат компликации,бидејќи коската уште ќе расте и да добиеш некоја ептен забегана форма на носот. Затоа,трпение - спасение. ;)

2. lorich

lorich Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    hmm :/ Ajdee kje izdrzham ushte 1 godina, da napolnam 18 god pa da ne gi molam roditelite za da me pushtat da si napravam plasticna operacija :D vaka kako shto chitam deka e 16 000 ako si na lista na chekanje pa i ne e mnogu :D

[mod-kirilica:P66kspol][/mod-kirilica:P66kspol]

3. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Ич не си го сакам носот, не ми е голем, ама ми е мало и сплескано. Можда не сега, ама дефинитивно би сакала да правам корекција. Само гледајќи ги цениве (16.000), па богами си го засакувам носево :D :D :D

4. b.04

b.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Луѓе а да ве прашам.. кога би ми направиле корекција само на дел од носот (на пр. да не ии ја кршат коската, само врвот на носот да го поправат) би ме чинело помалку пари? И ај ве молам кажете како да контактирам со Јакимовска или Нетковски...

5. zeznata

zeznata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Mnogu mi e zal sto otkako se napraviv operacija, sednav da go iscitam celiot forum, zatoa sto ke izberev podobar doktor. Jas, nedovolno informirana, otidov kaj Kopaceva, i normalno, ne sum zadovolna od operacijata. Znaci lugje, nikako nemojte da odite kaj nea na operacija, zatoa sto ke se pokaete milion pati, i nosot ke vi izgleda uste poloso od pred operacijata. Jas voopsto ne sum zadovolna, pak mi ostana grpkata, nikoj ne me ni primeti deka sum go operirala nosot. katastrofa. znaci ne mi se ostvari zelbata da imam ubavo nose, i se poradi toa sto ima doktori koi nemaat vrska od rinoplastika, a se nafakat samo za da vi gi zemat parite.

[mod-kirilica:3ojx69hu][/mod-kirilica:3ojx69hu]

На valdeta и Cloee им се допаѓа ова.
  6. zeznata

zeznata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Едно прашање до оние кои правеле операција: после колку време по операцијата почнавте да спиете на страна?

7. natesk

natesk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    За операција нема потреба да имаш 18 не знам од кај сте го слушнале тоа ..

се препорачува над 16 зашто тогаш носот престанува да расте..

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. venera17

venera17 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vo prethodnite izjavi i mislenja cesto se spomenuva dr. Netkovski za korekcija na nos, dali moze da dobijam nekakva nasoka za kontakt ili vo koja bolnica raboti?

9. natesk

natesk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4

vo drzavma i vo remedika :)

прочитај се од почеток до крај имаш многу информации за него :D

10. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Јас имам 16 што значи дека треба да чекам да наполнам 17 или може на 16 да се прави?

11. natesk

natesk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4

Може да правиш но земаш на ризик пак да почне да ти расте коската бидејќи можеби не ти доразвиена .. кај секој е различно кај некои дури на 15 престанува ... но до 17 престанува ..

јас имам скоро 15 па ќе почекам уште малку ...
    го знам ова зашто имам многу читано за операција за нос зашто и мојот е многу лош и btw тетка ми е докторка и има познавање ...

12. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    И јас сакам операција на нос ама многу ми е страв од анестезија, ве молам за тие што правеле да ми кажат како е :sweat:

13. Etna

Etna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Имам едно прашање до оние кои правеле корекција на нос. Доколку има девијација на носната шуплина, дали намалувањето на коската на носот би претставувало проблем?

14. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Не може тоа заедно.

15. D-Bjanchi

D-Bjanchi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Драги феминки, поради тоа што информациите од форумов ми помогнаа многу, сметам дека треба да го споделам и моето искуство. Направив корекција на носот пред 10 дена. Најискрено Ви ја препорачувам доктор Фродита Јакимовска, Клиника за уво, нос и грло на Државна болница - Скопје. Неможе да бидете во подобри раце. Операција како операција, никоја не е лесна, но битно е се да помине во најдобар ред. Патем, не се препознав. Сеуште не ми се верува дека е можно толкава промена да настане, буквално цело лице ми е променето, на подобро се разбира ;) Ако ви требаат дополнителни информации, прашајте, информираноста е половина од патот што треба да го изодите. За останатото со верба во Бога и во себе се ќе си дојде на свое место.

На guarana, Cloee, barbie-hilton и 4 други им се допаѓа ова.
  16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    D-Bjanchi, мило ми е за тебе и за тоа што се поминало во најдобар ред.
    Доколку не ти претставува проблем, постирај слика од твоето ново носе, а ако ставиш слика пред и потоа би било супер.
    Исто така би ти била благодарна доколку споделиш колку време чекаше одкако закажа операција за да се оперираш, колку те чинеше истата, колку дена беше во болница- всушност да го опишеш целиот процес :angel: .

Мене нешто пак ме маваат будалите- еден период бев заборавила скроз на операцијата, ама колку и да го потискам тоа чувство, посилно е од мене и ме боли од што сакам, ама не сакам да згрешам вчера ја даваа на ТВ докторка Копачева- даваше совети, а кога ми текна какви лоши коментари прочитав за неа низ темите, страшно. :x

Чекам еден товар да ми падне од грб, да завршам со таа обврска и после ќе одам на разговор низ клиниките, па можеби конечно и ќе се оперирам, ама не се препорачува операција во овој период кога е ладно.

А во темата Операција на уши- Алиса го спомна доктор Добре од Воена болница, имало многу задоволни од него, дали некоја била на консултации кај него, или евентуално правела операција?

Од толку многу доктори човек да не знае што да прави- а видов една утната операција, само не смеев да прашам кај кој доктор, ама девојкава изгледаше како карикатура, од тоа најмногу се плашам :( .

Ах, маки.

На Miss-Independent и Mini-Mouse им се допаѓа ова.
  17. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    А зашто не се препорачува кога е ладно да се прави?
    Па ја баш планирав на зимски распуст ,таму во јануари да ја направам,ако ја правам :worried: .Вака многу од факс ќе изгубам.

18. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Јас баш знам дека летно време викаат да не се прави операција а за зимно немам слушнато такво нешто. Сите си кажуваат што слушнале од овој,оној ..

Јас кога бев кај д-р Нетковски баш го прашав за летниот период и он кажа дека може да се прави и тогаш но не е пожелно поради самиот пациент, поради горештините и поради непријатностите со самото потење на лицето со фластерите а не поради некоја друга причина.

Мис имаш одлучено кај кој д-р сакаш да се оперираш?

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    За сите вакви зафати се прапорачува оптимална температура- значи најдобро е да се прават во пролет или есен, кога не е ни премногу топло, но ни премногу студено.
    Е сега не дека не се прават во лето и зима, но не е добро еве на пример можеш да настинеш, да те фати грип а си со преврзан нос, затоа треба да се внимава на здравјето.
    Ова не го зборувам на памет, ми го има кажано доктор.

Мис, си била ли на разговор кај некој доктор или планираш се да почнеш на распустот?

Леле ајде да се собереме сите феминки заедно да се оперираме, нема да ни биде толку страв :D

Јакимовска или Нетковски?- тоа е прашањето :wasntme:
    Или можеби Турунџиева и тој Добре што не му знам презиме :wasntme: ?

20. D-Bjanchi

D-Bjanchi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    :) За слики е рано, сеуште носам фластери, периодот на повлекување на отокот е два месеци, а 6 месеци дури да се добие конечниот облик. Битно ваков каков што е е неспоредливо подобар од порано, сега си го сакам профилот :)

На Cloee и Mini-Mouse им се допаѓа ова.