Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. scorpija986

scorpija986 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Bjanchi ти пратив пред сат време лп но ми седи во пораки се испракаат незнам оти ама неможам да ти пратам .... ти пуштив и сега ама и таа порака не се прати .... ке можи ли да ми пишеш ти скајп твој јас ти го пратив мојот ама не стигна изгледа ...Фала и поз

2. D-Bjanchi

D-Bjanchi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Пратено од мене, ко ќе ја добиеш најди ме. Поздрав

3. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Тнх мини-маусе.. :$ Сите што се во можност јас им препорачувам да си направат носе и тоа по нарачка кај д-р Јакимовска жената е навистина ВРВ.. Јас од кога си го направив носот операција животот ми се измени целосно не за 360степени ЈАС ЗАПОЧНАВ НОВ ЖИВОТ без комплекси! Не сакам ни да помислам како живеев пред тоа не дека не бев убава но комплексот е мнгоу лоша работа така да сите што имаат комплекс со големо носе не се двоумете just do it... ЖИВОТОТ Е ЕДЕН И НЕМА РЕПРИЗА! Ве Сакам сите феминки :* :* :*

На Cloee, Mini-Mouse и passion.for.fashion им се допаѓа ова.
  4. patika

patika Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    24
    Здраво на сите, нова сум на форумов :hai: . И јас спаѓам во тие што сакаат да направат корекција на нос :tmi: . Мислам јас немам баш грпка и не ми е многу голем, но имам долгнавесто и слабо лице и не си го сакам носот ич како стои на моево лице :( . Сите околу мене ми велат дека носот ми е во ред, но јас едноставно не си го сакам, сакам да си го корегирам. И ве сфаќам сите што го сакате истото, колку и да вели околината дека убави сме и вака, ние знаеме дека фали нешто за да се чувствуваме уште поубаво :) . Моментално собирам пари за корекција, планирам да ја правам кај др-Јакимовска, ми рекоа дека добра била :)

5. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Јас вака само сакам да прашам чисто од радозналост. Има разлика во цената ако цела форма на носот се корегира или само една грпка да се исправи? Логички би требало да има разлика ама сепак да си прашам :) и како се движат цените кој е упатен ако може да ми каже. Фала :*

6. go-go-go

go-go-go Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Драги Феминки, јас сум многу загреана за корекција на носот, но тешко да соберам храброст за интервенцијата бидејќи ме плаши моментот после операција, поточно да бидам конкретна од БОЛКАТА. Читам низ форумов дека некој немал никаква болка, некој имал страшни болки, но јас никако да соберам сила и да отидам, постојано мислам на таа проклета постоперативна болка. Е сега би сакала да ве запрашам дали некој е запознаен со новата метода, ЛАСЕРСКА КОРЕКЦИЈА на нос? :clap: Станува збор за ПЗО ЕСКУЛАБ, клиника која се наоѓа во Неготино и случајно ја најдов гуглајќи :D Доколку има некој некаква информација Ве МОЛАМ да ми кажете. Ви благодарам однапред ;)

7. berry

berry Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Колку време се чека кај др. Нетковски на листа на чекање?

8. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Не знам ова прв пат го слушам ама не туку си играјте со некои нови методи и непроверени работи бе чупина ова мислите играчка е еееј нос е за цел живот зарем не ви се доволни овие страници испишани од некои луѓе што седнале кај непроверени доктори. Има наведо 35 страници исчитајте ги добро ова е нешто што се гледа а па и не дај боже ќе неможиш да дишиш. Ц ц ц тоа како што е ново најверојатно тие уште се учат на лугето си експериментираат па не верувам дека некој сака да изиграва експериментално глувче ;)

9. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Веројатно зависи од типот на операцијата.Кога моите се јавија во Анчевски баш прашаа колку време се чека за операција и рекоа дека некои ги вика по 6 месеци некои по 1 година,такада тоа само докторот може да ти каже кога ке отидеш на преглед.Јас закажав преглед за другава недела па ако дознаам нешто повеќе околу тоа колку се чека за операција веднаш ке ти пишам. ;)

10. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите. Гледам дека има многу со искуство околу корекцијата на носот, па би сакала да го споделам моето досегашно искуство, но и нормално доколку имате да ми дадете совет :)
    Јас треба а и се решив да направам корекција на носот. Иако ми е крив на лево, мене не ми е проблем тоа, туку ми задава здравствени проблеми. Имам страшна мигренозна главоболка. За да дојдам до тоа сознание ги направив сите можни испитувања од ЕЕГ, од очен преглед, од стоматолошки преглед и се е ок. Јас одам на приватен оториноларинголог, бидејќи имам проблем и со синусите. Одам кај Д-р Мери во Влае. Морам да признаам дека жената е закон... Таа беше првата која што ми кажа дека главоболката ми е од кривиот нос. Ајде отидов и на клиника кај д-р Елена Димеска, и таа арогантно ми кажа да си најдам лек за алергија.. :D :D (како таа да не знае дека лек за тоа реално нема)...Потоа пак се вратив кај мојата докторка... Таа со уште еден нејзин доктор пријател, ми направија ендоскопија, и ме уверија дека главоболката е од тоа, затоа што кривиот нос правел контакти со нервните завршетоци и создавал главоболка. Меѓутоа за таа операција, приватно еден сосема трет доктор ми бара 1000 евра.Истиот тој доктор ме убедува дека на клиника не бил сигурен дека ќе ми го средат носот како што треба, односно дека само тој знаел како да ме оперира (што на мене ми е чудно затоа што секојдневно имаат најмалку десет операции, па ми изгледа дека само сака да ми ги земе парите). Јас пред 15 години одев кај Нетковски. Докторот е добар, меѓутоа мене освен со апчиња со ништо друго не ми помогна.... е сега барам совет или сознание од вас, колку би ме чинела оваа операција на клиника? На клиника ме убедуваат дека глава не ме боли од носот, а ако сум сакала самоиницијативно да ме оперираат ќе ме чинела поскапо.... Дали некој од вас во скоро време, се распрашал колку чини корекција на носот на уво нос и грло?
    Доколку имате и некој дополнителен совет за мене би ви била благодарна.
    Голем поздрав со сите вас :hai: :hai: :hai:

11. slonka

slonka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    ЈАС ДА ВИ КАЖАМ ДЕКА СУМ НОВА НА ФОРУМОТ И МНОГУ ИМАМ КОМПЛЕКС ЗА НОСОТ НЕКАКО МИ Е МНОГУ ШИРОК И СЕ МИСЛАМ ДЕКА МИ СТРЧИ И ДЕКА МИ ПОГОЛЕМ ОД ЦЕЛОТО ЛИЦЕ ДЕКА НАЈМНОГУ ПРИВЛЕКУВАМ ВНИМАНИЕ СО НОСОТ АМА МНОГУ МИ ВИКААТ ДЕКА НЕ Е ТОЧНО И ДЕКА САМО ТАКА СИ ЗАМИСЛУВАМ АМА НЕ Е ТАКА ЈАС СТВАРНО ИМАМ КОМПЛЕКС СО НОСОТ И НИКАКО НЕ МОЖАМ ДА ГО ИСФРЛАМ ОД МИСЛИ,КАЖЕТЕ МИ ПОМОГНЕТЕ МИ НЕКАКО А ЗА КОРЕКЦИЈА НЕКАКО НЕ БИ СЕ НАФАТИЛА СТРАВ МИ Е :(

12. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Освен да си го прифатиш таков каков што ти е, друг начин немаш, кога веќе не сакаш да одиш на корекција.

13. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    4.814
    Листа на доктори има некаде? :)

На barbie-hilton му/ѝ се допаѓа ова.
  14. D-Bjanchi

D-Bjanchi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemI ... 61354D936B
    Еве шифрарник на сите лекари во Р.М. тука сигурно ќе го пронајдеш она што го бараш :)

15. Beebster

Beebster Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Decki jas ke se operiram nekade okolu 25 dekemvri- den pred, den posle kaj Dr. Jane Netkovski a cenata e € 1500- barem za mojot nos :D . Jas imam grpka i nosot sosema malku mi zabeguva na desno :D . Pred 2 godini kaj nego gi operirav usite i prezadovolna sum. Nos i usi sigurno ne e ista rabota no mozam da vi kazam deka od moeto iskustvo e mnogu ok, profesionalen, prizemjen i stvarno si ja znae rabotata. Jas so nego se slusnav pred nedela dena i se dogovoriv za datata ama doagam od Italija samo za taa rabota da ja zavrsam- taka da ne znam kolku se ceka kaj nego ama znam deka ima mnooooogu rabota. Pomegju drugoto raboti i vo Italija so drugi dvajca hirurz italijani i istata operacija kosta €4000. Ne se zamaram za post-op posto ke bide kako ke bide i ke pomine kako sto pominuva se no kako i da e ke ve izvestam za se. Pozdrav i vo novata godina vleguvam so nov nos :D

[mod-kirilica:21m1ccvy][/mod-kirilica:21m1ccvy]

На MarchelineAmaru, Miss-Independent, TheIdealMe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Beebster

Beebster Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Прво се извинувам за латиницата- го немав разгледано останатиот дел од форумот!
    Второ би сакала да им се заблагодарам на оние кои приватно ми испратија пораки и ми ги отворија оЧите во врска со цените на естетската хирургија во Македонија... Само затоа сто некој живее во странство не знаЧи дека има милијарди... Фала ви многу... Ке се оперирам-каде сега веке не знам, но во секој слуЧај ке ве известам... Во Ре-медика цената е €800 скоро дупло помалку...
    Извинете за Ч-то ама не знам каде е малото

17. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Beebster тоа и на мене ми се случи. Бев кај Нетковски на консултација за операција. Јас покрај тоа што имам крив нос, и девијација на септумот, кој ми предизвикува страшни мигренозни главоболки, тој ми рече дека болката не била од тоа. Нагласи дека можам да го оперирам носот САМОИНИЦИЈАТИВНО односно сама да потегнам за операција, за да ми ја наплатат приватно. Истата таа операција иако сеуште не е сигурно, ќе ја правам наредниот месец во Промедика, и таму чини 800 евра. На државните клиники бев на консултации со тројца доктори. Сите ми рекоа дека операцијата треба да ја платам приватно, затоа што не сум имала проблеми со дишење. Приватни лекари оториноларинголози пак ми потврдија дека главата ме боли од кривиот септум...На клиника никој тоа не ми го признава за да ме оперираат приватно.... Среќно на сите кои ќе се оперираат! Поздрав!! :) :) :)

18. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Јас воопшто не мислев дека имам деформиран нос, ама брат ми многу ми наби комплекс дека ми е голем носот и сега искрено размислувам да направам корекција. Мајка ми е многу против тоа ама јас сум решена па кога ке соберам пари ке одам, иако некако се плашам од последиците. Среќно на сите што се решиле на тој чекор а јас кога ке соберам пари ке ви казам како сум поминала....ама тоа ке почекате малку :)

19. Gluvcee

Gluvcee Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    27
    Немам потреба од корекција, а и да имам мислам дека не би си дозволила такво нешто, но не се знае.

20. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Епа вака...Јас бев кај Др.Јане Нетковски минатата недела,но не дознав нисто повеќе во врска со корекција на нос.Само ми кажа да дојдам кога ке наполнам 17 години и тогаш ке правие муабет.Се што ке го прашаа моите во врска со операцијата им одговараше тоа понатаму.Во ред е тоа што треба да чекам до 17,но јас многу јасно му напишав во меилот колку години имам и тој ми рече да се јавам во Анчевски и да закажам преглед.Можеше наместо тоа да ми напише дека треба да чекам до 17 години.Не ми е баш блиску одринацијата за да одам за џабе и да си ги дадам парите.Кога веќе дојдовме и му плативме можеше барем да ми каже нешто повеќе околу операцијата.А тој единствено што ми кажа беше на 17 дојди ке правиме муабет и...се плаќа на шалтер.Не ми е до парите,туку се разочарав бидејќи мн.долго го чекав тој ден и на кај вака испадна.
    Па...
    ми останува само да чекам да наполнам 17 па ке видам што понатаму...таман и поубаво да си размислам кај кого ке правам.Бев решена за кај Нетковски,но сега малку се двоумам.Во секој случај,сигурно ке отидам на преглед и кај Др.Фросина Јакимовкса(кога ке наполнам 17)

И со среќа на сите што ќе правите операција на носот и блазе си ви <33 :) јас ке се изначекам :((