Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. lovena

lovena Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Фродита Јакимовска инаку, јас ќе правам кај неа после нова година :)

На Cloee и D-Bjanchi им се допаѓа ова.
  2. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    А колку чини операцијата кај Фродита? И јас ќе правам по нова година :) Среќно на сите кои се одлучија :) :)

3. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Исто ти е носот само коската е истружена ,јас сакам комплетно сменет мислам и долу кај ноздрите,башка и крив ми е налево...мислам кај Јакимовска,гледав и слики на интернет пишете Фродита Јакимоска otitis media и отворете па одете долу, долу има слики такви носеви прави таа.

4. D-Bjanchi

D-Bjanchi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    31
    Мене ме чинеше 13 500ден. + 2500 за болнички трошоци, од кои 800д. ти рефундираат. Нормално тука влегуваат и предходни трошоци за некои испитувања и после тоа за лекарства за намалување на отокот и сл. Имам пишано за тоа во некои од предходните постови.
    Сепак СО СРЕЌА, да знаеш дека си во најдобри раце!

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Јас сакам да прашам колку време ти стојат завоите, колку си потечен и има ли мн модринки и такви работи :)

6. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Мене колку што ми кажа докторот, завои имаш околу еден месец во зависност од тоа како заздравуваш, истотака имаш и модринки, но се се средува ;)

7. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    Јас бев кај д-р Нетковски така на консултации, но ништо не излезе од операција, но би сакала некоја од девојките која има правено кај д-р Јакимовска да ми даде некои информации за тоа како би можела да стапам во контакт со неа. Сакам кај неа да ја направам операцијата.

8. scorpija986

scorpija986 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Неможам да ги најдам .... можи ли линк да ми дадеш... или тука во лична порака фала и поз

9. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Ми треба некој што знае да ми каже дали на пример ако правам на 17 корекција на нос,а бидејќи касно се развивам повторно ке ми се врати грпката.Дали после ке смеам пак да направам операција,дали мора да помине одреден период помеѓу една и друга операција...? :worried:

10. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Cloee, мораш да почекаш 18 или повеќе...Мој другар операција правеше по 21 година затоа што докторите така побараа поради доцниот развој. Тоа е најдобро да го консултираш со лекар, тој најдобро ќе те советува и ќе ти каже :)

11. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Па бев на консултации кај др.Нетковски.Тој ми кажа да дојдам кога ке наполнам 17.Мајка ми му кажа дека касно се развивам,но тој ми рече дека на 17 можам да правам.Е сега не успеав да прашам дали смее да се прави повторно операција доколку се врати по стара.Мислам дека не би требало да има други последици поради доцниот развој,освен да продолжи да ми расте носот и пак да ми се искриви.Но,доколку смеам повторно да направам операција,што за жал не успеав да го прашам,мислам дека не би ми претставувало голем проблем.И да ми се врати по старо,пак ке направам корекција.Но,дали смее пак,тоа не знам.А на консултации не верувам дека набрзо ке одам.И за овој пат едвај ги намолив моите,такада ве молам некој нека ми каже дали смее да се прави 2 пати корекција на носот,доколу повторно се искриви.

12. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Смее , моја другарка правеше два пати бидејки не беше задоволна првиот пат

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zeznata

zeznata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Sweet 25 те молам кажи ми кај кои доктори правела другарка ти операциија, кој и го упропастил носот првиот пат а кој и го поправал, и колку е таа задоволна од втората операција?

Здраво до сите феминки! Јас се имам правено операција еднаш, и воопшто не сум задоволна, ми го упропасти носот КОПАЧЕВА, колку само подобар ми беше претходно, а сега не можам да се погледнам во огледало... И сега што да се прави, размислувам за втора операција.. ве молам сите оние кои имаат правено втора операција, да го споделат искуството, односно дали се исти болките, закрепнувањето и сл. и кој доктор ги правел, и колку се задоволни од новиот нос... Поздрав

На sweet25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gina1

gina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Зависи каква ревизија треба да се прави кај тебе. Ако ти е премал, ако има премногу отстрането од рскавица, тогаш операцијата не е баш едноставна. Подолго трае, околу 4-5 саати, а тоа значи и толку време под анестезија. Се вади рскавица од увото и се става на носот онаму каде што фали. Одкако ке те разбудат, да бидам искрена, чуството е ужасно. Кај мене беше проблем што јас од првиот момент кога ме разбудија бев свесна за сите звуци и движења, сите случивања околу мене. Па и она што го осеќав. Некои си го преспаа цел тој период , ама ете јас не, за жал :). Носот неболи, мали главоболки, а за тоа ке си добиеш Кетонал. Поголем проблем ми беше укоченоста на телото, болките во нозете, бидејки бев долго во иста положба, па проблемот со дишењето. Ако просуфаш по нетов, секаде ке прочиташ дека секундарна операција (ревизија) е потрауматска за пацинетот од првата и потешка за хирургот. Ама добро, со време се подзаборава па може ако е потребно пак да легнеш под нож, за да го досредат :). За ревизија мора да се одбере хирург кој има искуство со таков вид на операција.
    Закрепнувањето, пак зависи од типот на операцијата. Да не се расплинувам ако не ти е потребна ваква ревизија на носот. Ако има потреба од мали корекции полесно ке поминеш, и успехот е поверојатнен.
    Кај овој тип, со пресадување, веројатноста е помала, затоа што постои ризик рскавицата да се искриви или да ја отфрли организмот. А тоа не зависи од хирургот, туку од организмот.
    Јас од срце би го препорачала Др. Нетковски. Кај мене направи чудо. Е сега, што мене организмот ме зеза па еден дел колабираше, некаде почна да се топи, тоа е мој баксуз. Сеуште ми е рано за конечни резултати од операцијата. Сите сто ме видоа после операција, беа запрепастени од како го извел тоа Нетковски. Затоа што мојот нос беше катастрофа.
    Ги видов и неговите пациенти. На еден не приметив дека е правена операција на носот. Да не ги видев во амбуланта кај него, немаше ни да приметам дека носот е опериран. Сосема природно изгледаат и невидов 2 исти носа. Секој каков сто му одговара на лицето.
    Зезаната, ако ти е потребна ваква операција, слободно пиши ми на пвт, ке ти објаснам се што те интересира.

15. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Не беше задоволна првиот пат кога беше во државна,после тоа пак и се измести носот :?: , не памтам како кажа дека се вика докторката , па потоа она отиде во Белград кај некој приватно.. сега е задоволна, а иначе како што ми кажува за болки немала, иначе и јас наскоро размислувам да одберам некој доктор бидејки малце ми е пукнат носот , но иако ми викаат дека немам потреба мене многу ми смета. Планирам другиот месец да одберам лекар па ке кажам како сум поминала... сакав во државна ама неколку што ги знам лошо прошле :| па некако не ми се ризикува

16. zeznata

zeznata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Фала на инфото, а ако дознаеш како се викал докторот од Белград и колку пари била операцијата таму, те молам пиши пак.. А ти, внимавај многу кој доктор ќе го избереш, затоа што не треба воопшто да се плашиш од операцијата, во смисла на болки и закрепнување, тоа воопшто не е страшно ниту болно, туку треба да се плашиш каков нос ќе ти направат.. тоа е најбитно и може или да ти го промени животот на подобро или на полошо... со среќа!!

17. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Со опсежно барање и читање на интернет, најдов Др.Тончич од Загреб, работи со локална анастезија и седација на кого му е страв од општа.Има веб страна,па видете, операцијата трае 1 саат или 1 и 30 минути, не 5 како кај нас.

18. I.want.to.live

I.want.to.live Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Со месеци читам и следам што пишувате. Многу сакам да направам операција на носот, ама премногу ми е страв да не испадне да ми го утнат, па после...
    Башка и скапо е, сакам да одам кај доктор стварно што вреди, а не да се залажам за поефтино па после да се каам цел живот што сум ги жалела парите.
    Мене ме интересира, дали пред операцијата докторот ( конкретно за Нетковски, тие што биле кај него) ти кажува отприлика како би ти изгледал носот, каква форма ќе прилега подобро на твоето лице? Или ?
    Ај ве молам пишете & have a nice day :*

19. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    822
    Јас само ке ти кажам ако закажуваш кај Др.Нетковски да си спремаш за разговор 1200 ден :(

20. lovena

lovena Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Пробајте едноставно да им верувате на докторите, не значи ако е поскапо подобар е докторот ако си е добар кај и да е ќе биде добар без разлика дали е ефтино или скапо, а за тоа како ќе изгледа ќе изгледа како што може најдобро тоа да се направи сигурно подобро од тоа што е , не се оптоварувајте со тоа што како не постојат магионочари само добри доктори и носеви... :)