Се оперирав кај докторката Јакимовска па ќе видиме какви ќе бидат резултатите. Инаку ништо страшно само трпение за ова замарање со дишење на уста и јадење мене барем тоа ме нервира многу ,среќа денес вадам тампони во среда гипсот и малку живот да видам хехехе, Среќно!!
А колку време требаше да ти стои гипсот,односно по колку време од операцијата ти вадат гипс,тампони,фластери...и све остало.И ако не те мрзи плис напиши дали треба са се пазиш од некои работи,како на пример имам слушнато дека не смееш да спиеш на страна,е сеа колку е точно тоа што сум слушнала незнам.Па затоа ако знаеш нешто те молам напиши,бидејќи и јас сакам да правам корекција и сакам да дознаам што ке смеам,а што не после корекцијата. Фала однапред
операцијата помина супер , после тоа зависи од искривувањето носиш тампони најчесто 5 дена а веке 7 -ми ден ти го вадат гипсот, после тоа си носиш фластери некои две недели таму негде 12 ден конците ги вадиш спиеш на грб меѓутоа и со исправена глава (купи си дормео перница за патување ) и нормално си пазиш како и секој ден
Здраво на сите. И јас имам ист проблем со вас, и сакам да направам операција. Ги прочитав сите можни коментари на постов, и како што гледам Нетковски и Јакимовска се најдобри. Воопшто не се плашам од операцијата, или од пост-оперативниот период, нити пак од резултатот, зошто полошо од ова што е на мене не може да биде. Ме интересира како се цените кај двајцата доктори, бидејки немам премногу средства. Благодарам однапред
Meне ме загрижува што Ловена уште не пишала, а поминаа 20 денови . А Мисче, нели планираше да се оперираш за време на распустот, или се предомисли дека демек не е добро во зима ?
Спојлер Стадов слики за искрено да ми кажете дали сум за корекција или си се филмам некако како да ми штрчи на лицево што знам .како широк да е безвезе
повекето ми имаат речено дека се филмам ама знаеш кога ке ти запни окото за нешто и запнато е фала што ми пиша ми требаше поддршка од некој периоди ми се вака кога си мислам дека нешто не ми чини ете конкретно за носот еднаш си го сакам други пат ич ! Не би сакала да ставам слика од моево лице ако најдам некоја на нет со сличен облик на лице и нос како мојот ке ја ставам без проблем .
И јас бев загреана да правам корекција на носот, толку си го мразев профилот, што уште дури понекогаш избегнувам да се сликам (или случајно да упаднам во слика) застаната во профил. Имам маала испакнатина која страшно ме иритира и ми го прави носот, поточно самата коска малку поширока, па го ставив на пик. Искрено, страв ми е од било какви зафати, па на крај да не случајно испадне друга прича од тоа што сум го имала на ум и најдобра опција ми се виде да си седам мирна и да не си ја барам белјата. Сепак треба да си се прифатиме онакви какви што сме прво самите ние, а за другите е лесно, бидејќи на оние кои им значиме ќе не сакаат секогаш, какви и да сме - во прашање е самодовербата. Единствено би се одлучила да оперирам и корегирам кога би имала (не дај Боже) здравствени проблеми со носот.
Сеси бе па,не додавај сол на рана Не ништо не бидна,не дека е ладно,него имам конференција у јануари,а професорот цела одговорност на мене ми е препушти и немаше смисла да се појавам со фластери излепена Па ни на преглед не отидов.КОга ќе одлучам кога да ја правам ќе отидам.. И сеа се размислувам за во лето,ама некако па не ми се губи месец дена и повеќе од летово Ти што се реши? Иначе Ким-Даш според мене,немаш ни најмала потреба ни од најмала операција на носот
Jaс сум во нова фаза- и моиве ме поддржуваат ( не дека немам мои пари, ќе одев и сама, ама друго е вака, со аманет ) Па не знам Мисче , уште истражувам, еве чекам Ловена да стави слика, плус чекам и информации каде се оперирала една личност со носе кое и одговара преубаво на лицето, како и да е во следните 2 месеци сигурно нема да биде- изгледа ќе биде кон април-мај, тука некаде (се надевам дека конечно ќе биде, колку години веќе планирам, и никако да се случи )
Читајќи ја темава и мене ме прифати од вас.. Незнам зошто ама во последно време почнав да се нервирам околу носот, сакам да направам мала корекција.. Порано не се замарав и океј сметав дека ми е , сега сметам дека ми треба мала корекција и како сум си набила во главата крај.. Ама тешко ќе се решам за операција, штознам треба малце повеќе да се распрашам.. А како тоа летото било добар период, па јас имам слушано дека летото не е препорачливо бидејќи е топло, вие сега викате зима не е добро ладно е , еми кога..
А знаете ли како се движат цените за корекција на врв од нос, значи не целата коска или целосна реконструкција, онака само врвот?
И јас сакам да направам корекција ама мала сум така де че чекам 18че Мене ми е вака некако искривен една позната блогерка шо ја следам секој ден правеше операција а без врска многу и беше совршен носот пред тоа ова е изабел стромбарг ваков и е сега еве кога лежела во болницата вака изгледаше кога ја направи операцијата ваков и беше порано и ме мрз други слики да барам ама мене поише ми се свигаше предходно