Здраво девојки,јас сакам да побарам една информација за др.Нетковски,дали ќе може некој да ми каже маил адреса од него,ве замолувам,поздрав и ви благодарам однапред
Zdravo zenskii! Jas pravev operacija kaj Dr. Jane Netkovski pred tri nedeli i sum prezadovolna od rezultatot, sega seushte imam otok (koj sto ke spadne za pola godina ili godina), mnogu e porazlicno od pred toa i sovrsheno se vklopuva vo mojot lik... imav i malku oteznato dishenje, a sega nemam nikakov problem so dishenjeto Bolki imav samo prvite dva dena t.e. koga me razbudija od operacija imav bolki no odma mi dadoa ketonal vo infuzija, a vtora den piev apcinja za bolki, slednite denovi pa do sega ne sum imala nikakvi bolki. Nema potreba od strav Moj sovet --> Ako vi preci izgledot na vashiot nos, dokolku mozete da go smenete, napravete go toa za vas. Ahh btw nosot sega mi izgleda slicno kako na devojkata so ja stavila na slika viva.la.fiesta 1va i 2ra slika si prepoznav profil hahah [mod-kirilica:1naug7f3][/mod-kirilica:1naug7f3]
Мене ми е чудно како некој се регистрира само за да испофали некој доктор , ова ми делува нереално , не сакам да ги навредам способностите на некој доктор конкретно но ми е многу сомнително што коментарите со пофалби се од членови кои се регистрирале баш за тоа и им е тоа единствен интерес, пишуваат некои свои искуства а можеби овие членови се измислени... Кога на сајт на кој можеш да бидеш анонимен ќе видиш нешто вакво треба да си ставиш прст на глава и да се запрашаш малце колку е за верување
Стави си го ти прстот млада дамо ,а некој што се регистрирал го направил тоа за да помогне на сите тука не знам кој би се замарал со нешто друго освен да сподели искуство и јас само едно ќе кажам ...Носето на девојава е лудница па сеа мислете си што сакате
Драга sweet25. За што е темава? Да споделиме лично искуство? Да поставиме прашања за она што не интересира во врска со операција? Било каде на интеренет можеш да најдеш информации за тоа дали има болки, за колку време спаѓаат отоците итн... но незнаеш кои се најдобри хирурзи овде во Македонија, сепак се работи за операција.. Неколку месеци пред да правам операција ја прочитав целата тема само за да знам кој хирург да го одберам.. После некој месец и се регистрирав но немав споделено никакво мислење овде, им пишав во приватна порака на barbie, powerpuff i na lovena.. благодарение на една од нив со којашто контактирав пред операција бев многу спремна психички и ми беше многу полесно... според тоа што го прочитав на форумов најфалени беа Др.Нетковски и Др.Јакимовска се двоумев помеѓу нив, но сепак мора да се избере еден хирург... Јас ви ги препорачувам погоре наведените хирузи затоа што сум видела нивни пациенти (а и јас сум еден од нив)... Во право си неможеш да веруваш дали некој пишува вистина овде, ниту јас незнаев дали да верувам, но прочитај го форумот од почеток и самата ќе видеш кои се најфалени од лични искуства.. А дека не е лажен мојот профил ќе ти потврдат Lovena и powerpuff доколку ја прочитаат поракава...
Amalthea7 и Lovena, дајте ставете слики бре девојки, да видиме на дело како изгледате сега, please А оваа блогеркава не знам зошто правела операција, кога и претходно имала убав нос
Девојки а колку дена се лежи во болница после операцијата, и дали може да се посети пациентот ведна по операцијата
LeonaS се лежи 2-3 дена, зависно од тоа како сакаш ти. Ако си од подалеку и немаш кај да останиш во Скопје, можи да си лежиш и 7 дена т.е. до вадење на гипсот, па после да си одиш. Може да те посетат веднаш по операција
Мислам дека 1700ден. чини и сеедно е дали ќе седиш еден или седум дена, затоа што однапред плаќаш 2500ден, од кои подоцна 800д. ти рефундираат, а 1700д. се водат како болнички трошоци. Ама за ова не сум 100% сигурна, затоа што јас останав 3дена. Најдобро е да прашаш на шалтер во амбуланта, кај шо ќе отвараш историја, таму ќе ти кажат попрецизно.
Носот пред да ми го осакатат, ми беше ист како на блогеркава,со тоа анфас ми се допаѓа сеуште,профил се јаде,ама не сум тоа јас. Нејсе, да не комплицирам, преходниов период имав воспаление на синусите со неподносливи болки и отоци на капаците, сум закачила и бактерија од што не може да ми се слева слузот, со нагони за повраќање,се клукав со антибиотици и се зрачев солукс ламба. Да не беше се ова,немаше никогаш да се нафатам да го оперирам носот,ама неизбежно ми е на пролет. Како и да е,ми ги мереше и пропорциите,се е супер,нема потреба од големи корекции и самиот доктор ми рече,никогаш не би те сечел да немаше проблем, добив и второ мислење преку врски,со цитирам,нема гаранција за ниту една операција на нос (да не кажувам другото,зошто веќе го правев муабетот на друго место,па да не се најде некој). По 10 години самиот се менува,сигурно нема да биде како првобитното,но нема да изгледа убаво,особено оние на кои им се крати рскавичниот дел напред,така што пред било што да направите,убаво размислете дали вреди,а не да си чукате главата после. Искрено се надевам дека нема да ми се искомплицира и долго да заздравувам зошто од полуздрава,нездрава ќе се направам скроз со цели перипетии заздравување. Не можам да поднесам да сум прикована од настинка,а и после сите трауми по нашево здравство,не би можела да трпам.Втор пат тргнав од зорт,се надевам нема пак да се пишманам. Ама тоа чувство главата како да ми е во менгеме е неописливо болно.
Значи вака девојки, оние кои правеле кај д-р. Јакимовска, нека ми кажат како ке иде одприлика. Пред некој ден бев, завршив со се и д-рката рече ке ми се јави за понатаму, најверојатно за да отворам историја и за да ја направам операцијата. Е сега кај вие што правевте кај неа за колку време ви се јави, како идееше се тоа
Ова прашање важи само за тие девојки кои веќе правеле операција. Ме интересира дали останува некаква лузна на носот после операција или воопшто ништо не се приметува.
ИАКО СЕ ДВОУМЕВ ДОЛГО ВРЕМЕ, КОНЕЧНО СЕ РЕШИВ ЗА ОПЕРАЦИЈА КАЈ ДР.НЕТКОВСКИ. БЕВ НА ДВЕ КОНСУЛТАЦИИ КАЈ НЕГО И ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ ТРЕБА ДА ЈА ЗАКАЖАМ ОПЕРАЦИЈАТА. НО СЕПАК УШТЕ МИ Е СТРАВ ЗА КРАЈНИОТ РЕЗУЛТАТ. ДАЛИ КЕ МОЖЕТЕ (ОНИЕ ШТО СЕ ОПЕРИРАЛЕ КАЈ НЕГО) ДА СТАВИТЕ СЛИКИ ИЛИ АКО ВИ Е НЕЗГОДНО, ПИШЕТЕМИ НА МАИЛ bblatkoska@yahoo.com
Девојки, ај вие кои сте правеле кај д-р јакимовска или било кај кого пишете ми дали се плака на анестезиолог, јас кога излегов не платив дали има тоа некаква врска бидејки сум на листа на чекање?