Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. yojo

yojo Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Леонас, ако можеш стави слики, да те видиме.. а ако не во инбокс прати ми :)))

2. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Сакав да прашам, на која возраст се прави операција, дали треба да се заврши процесот на развивање ( пубертетот) или може и на 15 години, ја имам ист проблем како вашиот.

3. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Од 17 години може да се прави

На lliletoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Ги прочитав сите постови, бидејќи ме интересираше темава, инаку еве слика ме интересира дали имал некој ваков нос пред да оди на операција, и каков му испаднал после.

Прикачени фајлови:

5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Лиле, да не ме сфатиш погрешно, ама мислам дека тебе не ти е проблем носот, туку брадата- кога би оперирала подобро ти е да ставиш имплант во брадата за да ја зголемиш и да добиеш пропорционален профил.
    Само не знам дали во Македонија прават такви операции, немам информации, за жал :worried:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Сеси фала на одговорот, инаку таква ми е и фацата мала, сварно ме замислис сега :worried:

7. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Девојче кое што учи со мене има напрвено операција на носот уште во 8 одделение, што значи дека имала околу 14 години и вели дека била најмладата пациентка :) Не знам како - но вистина е.. Инаку и јас сум така информирана дека операција може да се прави од 17 години али ете - има и исклучоци :^)

8. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Да да правев мѕабет и со доктор рече после 17, ама мене сега ме буни дали ми е носот за корекција сварно сум во дилема :(

9. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Па колку што гледам јас немаш грпка на носот, ако сакаш само помал да ти биде - тогаш можеш да направиш.. Си се сликала во профил (секако,ако си ти тоа на сликата) и не можам да видам дали ти е крива коската, ако ти е крива - тогаш си за операција :^)

10. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Ловена,дали ти испадна носето убаво?Ако можеш постирај слики или прати ми во ЛП.

11. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Јас сум на сликата, голем е сварно а и малку бега надесно, затоа прашав ако има некој слична ситуација како мојава шо има направено операција да ме утеши барем малце :(

12. MarijaaaaaaaM

MarijaaaaaaaM Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site

Jas sum pacientka na Dr Jane Netkovski i sakam da vi go kazam slednovo: Za doktorot slusnav mngu pofalni zborovi od mojata drugarka koja sto prethodno kaj nego pravela estentska operacija na noz i e mnogu zadovolna. Ima navistina preubav nos. Zatoa sto imav golem deformitet na nosot se obrativ do nego. Me primi i prethodno vnimatelno me islusa. Potoa me pregleda i detalno mi objasni kakvi promeni se potrebni na mojot nos. Bev prezadovolna od negovata ljubeznost, od nacinot na koj sto mi pristapi koj bese profesionalen i evropski. Po napravenata opercija nemav nikakvi bolki nutu pak otoci okoli ocite. Vo bolnica prestojuvav samo 1 den dodeka site oni koi sto se operiraa kaj drugite doktorki imaa bolki i modrici okolu ocite i lezaa vo bolnica 5 dena. Site pacienti mi zaviduvaa deka jas nemam nikakvi poteskotii. Denes imam preubav nos na kojsto sum mnogu srekna. Kompleksite isceznaa. Zaradi toa na site iskreno go vi go preporacuvam Dr Jane Netkovski. Zatoa sto covekot ima zlatni race i golem potencijal. Toj e najdobriot doctor za estenska operacija za nos vo nasata drzava. Ima sprecijalizirano vo Sad, Germanija, Italija, Shvajcarija.
    Ve pozz site

[mod-kirilica:3j5ahz3o][/mod-kirilica:3j5ahz3o]

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Дај бре ставете слика, вака на слепо ништо веќе не ми е верно, ајде Марија, те молам...

14. Tommy

Tommy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    Феминки, ке Ве замолам, доколку некоја од Вас има контакт(е-маил преферирано) од Нетковски и Јакимовска да ми ги пратите по ПП за консултирање ...

Ви благодарам

15. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Пиши му на овој е-маил: jane@ukim.edu.mk
    Сигурно ќе ти одговори :)

Имаш доста напишано на претходните страници, прочитај ги и информирај се повеќе, има многу што имаат како твојот проблем.. Ако сакаш да имаш убав нос, мораш да се охрабриш и да се одлучиш на тој чекор. Можеби ке ти биде страв, али мораш да го надминеш. Со операцијата можеш само да добиеш, ништо не можеш да изгубиш :) Те поддржувам, во секој случај :up:

На Tommy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    дада прочитав се бидејќи ме интересираше, цел ден читав и прочтав, знам ама кај мене проблемот е подруг, сепак треба да почекам уште 2 години, и никако нема да си го сменам мислењето, инаку фала во секој случај :)

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.285
    Допаѓања:
    157.995
    Ај некој што сега скоро се оперирал,едно кратко инфо,колку време по операцијата имале отоци и болки, зошто времево кратко ми е,обврзана сум,немам многу за лежење и кукање?
    Ако одам по аналогија дека сум вадела заби,никогаш не сум отекувала и покрај компликации,кога ми го пукнаа носот,ме болеше само на допир,а оток немав,јачмени глупости кога ми излегувале на окото,никогаш не сум потекувала,па си викам,не е исто...ама,ваљда нема да го закомплицирам мајко му!
    Што се не имам надминато,ама како оди времево си викам у себе,ко шо сум баксуз, ќе бидам една у 1000 што или ќе и се искомплицира или пу пу пу ќе скине конци!
    Се изнагледав и видеа,свршив работа...тек сега ...

18. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Lilit кај секого е различно, на некој побрзо му поминуваат отоците и модриците,кај некој поспоро. Али се тоа се издржува. Доколку те боли ќе земеш апче,тоа не е најстрашното. Лошо е што си затнат повеќе од две недели што се вика а тоа многу отежнува. Компликациите се ретки и од мал степен. Како и да е, секогаш има веројатност од компликации како што се, крварење на носот, реакција на анестезија, и многу ретко, инфекција. Може да се намали ризикот со внимателно придржување кон советите на вашиот хирург и пред и после операцијата. Јас се немам оперирано но ова го знам од искуството на неколку мои пријатели што направија корекција на носот.

МаријааааМ извини ама не ми е јасно како само ти си немала никакви болки ниту отоци кога тоа е многу нормална работа после таква операција. Мислам малку е нелогично, гледам и по тв каналиве такви емисии што даваат буквално се, и покрај одличните искусни хирурзи скоро сите пациенти имале отоци,модрици и сл.
    Кој помалку,кој повеќе -али имале!

На Marijam7 и sashka8 им се допаѓа ова.
  19. natesk

natesk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    најдов на интернет една блогерка и секој ден после операцијата има поставувано слики и како што видов отоците се до 6тиот ден и после не се ни забележува дека правела операција.

20. lliletoo

lliletoo Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    natesk, ај ако сакаш дај ни линк да видиме и ние :D