Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. Zor

Zor Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    22
    Добро помина. Сега сум со фластери, уште конечниот резултат не сум го видела. Ќе ве информирам :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    заинтересирана сум за др нетковски за неговата процедура за операција. вака на преглед бев во јануари и ми каза да дојдам една недела подоцна за да ми ја каже цената, отидов и ми кажа дека операцијата ке чини 16.500 ако сакам да чекам а ако сакам веднаш дека е поскапо и се одлуцив да чекам, се договоривме со др за во мај. сега кога бев ми го зеде бројот и ми кажа дека ке ми се јави овие денови. дали некој има правено операција кај др нетковски и дали е таква процедура? ве молам пишете премногу сум загрижена

3. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Ајде и јас да го напишам мојот прогрес :D , денес бев на Клиника, ми направија алерго тест на анестетици, ме прегледа анестезиолог, и сега треба да чекам една недела да ми поминат "женските периоди" :D :D па да ме оперираат :D Од една страна едвај чекам, ама и малку ми е страв :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    D-T кај кој доктор се одлучи да правиш операција ?

5. andreja21

andreja21 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас знам дека во државна болница има многу што прават корекција и трае од денот на операцијата околу три дена и чини 1000-2000 денари, така нешто отприлика.

6. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Вака , само да разјасниме :D :D Јас операција не правам од никакви естетски причини. Имам сериозен проблем со мигренозна главоболка, која настанува поради девијација на септумот. Меѓу другото имам хроничен синузит- алергиски ринит- , ми отекува десната страна под окото, не дишам на таа страна од носот, не се дренираат синусите ..За жал по грешка на докторите правев 3 операции на предните заби од десната страна (кец и двојка), од каде првиот пат ми извадија циста, вториот ме чистеа од гној и третиот истотака...за на крајот да ме прашаат дали имам проблем со синуси? :envy: Откако им одговорив дека имам, докторката ми кажа буквално НАЗДРАВЈЕ, ЗА ЏАБЕ ОПЕРИРАШЕ ЗАБИ, ТРЕБАШЕ НОС ДА ОПЕРИРАШ :envy: ..... Операцијата по препорака на неколку мои пријатели од Клиника, ќе ми ја прави Дубровска, затоа што мене ми беше кажано дека Нетковски е МНОГУ добар експерт за нос, но за ринопластика, а Дубровска била експерт за септопластика. Инаку ми беше кажано дека истата ќе ме чини 3000 денари .... Претходно бев на ум да се оперирам во Ре медика, мислам кај Даскалов за него не сум сигурна, и кај Цекич..За таму ми бараа 800 евра..Да бидам искрена не дека немав да ги платам...Но некако премногу ме "фураа" ако разбирате што сакам да ви кажам...Изгледаше како да е само за пари работата....
    Инаку да споделам уште некое искуство со вас... Веќе 15 години ме моткаат натака навака... Копачева буквално ме молеше да ме оперира. Имаш крив нос, ваков ти е таков ти е.....Јас и реков дека мој проблем е каков ми е носот и едвај ја откачив :D
    Бев и кај Елена Димеска истотака на клиника...Жената е хорор...Кошмар....Знаете ли што ми рече? цитирам- е што, треба едната страна да ти ја зголемам а од другата да ти намалам мислејќи на септумот и на деловите блокирани од него...Немој кога спиеш да легнуваш на левата страна, лежи на десната кога веќе таа ти е затната и најди си лек за алергија....
    И кај Нетковски одев од 5-то до 8-мо одделение секој петок........Со целата таа главоболка, со сите можни испитувања, ништо не излезе, и престанав да одам и кај него...
    Да бидам искрена, мислам дека се е во врските..Претходно одев сама...За ништо не ме гледаа...Буквално те прескокнуваат...Сега со врски.....Сум презадоволна!
    П.С- Се извинувам на предолгиов пост, ама морав да споделам дел од моето искуство....А кое е обемно!! Од 90-та година одам по лекари за нос..Сите ги поминав...Нема нешто за синуси и нос што не знам... И со странство остварив контакти....ма што не веќе! ама тоа е ... :D

7. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    ti blagodaram mnogu za postot no imam uste edno prasanje. odkako go ostavi tvojot br kaj dr po kolku dena ti se javija za operacija? mnogu se grizam dali mene ke mi se javat bidejki ostaviv broj i cekam da mi se javat no neznam dali e toa sigurno ili e samo laga ti blagodaram uste ednas

8. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    loki.c9 , јас бројот го оставив во петокот, и ми рекоа дека нема да ми се јават во брзо време :D Фатив врски кои ќе ми завршат работа (сега знам дека тоа не е нешто за фалење ама стварно сега кога бев од 3 или 4 соби за лежење, имаа само 5 пациенти, така што сакаат само пари за побрзо да те оперираат). Само од мене побараа да направам ЕКГ и крвна слика, и да им ги однесам . Јас ЕКГ направив во саботата, а крв утре ќе испитувам и здравје во вторник со Господ напред одам да ја закажам за наредната недела, затоа не смееш да имаш "женски проблеми" кога ќе те оперираат.
    Ти кај кој доктор ќе се оперираш? Се надевам брзо ќе ти се јават :*

9. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    jas kaj dr Netkovski, mi kaza ovie denovi deka ke mi se javi pa sega neznam sto i kako ke bide no ako ne mi se javi do petok, ke odam kaj nego pozdrav i uspesna operacija

[mod-kirilica:vgunc7xi][/mod-kirilica:vgunc7xi]

10. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Женска, ако си се договорила по негова цена, ќе ти се јави со сигурност :D :D Ако си се договорила регуларно, тогаш најверојатно како и сите ќе чекаш. Се надевам што побрзо ќе биде и кај тебе, па којзнае можеби ќе се дружиме на Клиника? :D :* :* Фала за убавите желби, од срце ти го посакувам истото и тебе :* :*

11. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Така ми кажа па сега....дај боже да бидеме заедно на клиника :D :D :D поздрав и фала многу на информациите.

12. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    loki.c9 во секое време ;) ;) :* :*

13. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Се надевам, ако ми се јават ќе ти пишам ;)

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Зор, уште ли си со фластери?

Со нетрпение чекам да го споделиш ефектот, секој ден гледам дали си пишала нешто ново во темата, па понатаму да видиме и слика од твојот нов изглед, ако сакаш да ставиш, нели :angel:

15. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    Девојки дојде време да ви постирам слика . ја направив операцијата кај д-р. Фродита Јакимовска и ептен сум задоволна, ПРЕЗАДОВОЛНА 8) 8) 8)
    Еве ме само 21 ден по операцијата, пред тоа беше со грпка и искривен , едноставно не знам каде го сместила носот па изгледа овака прекрасно. мн си го сакам сега :*

Прикачени фајлови:

• IMG_0817.JPG
      IMG_0817.JPG
      Големина на фајлот:
      29,4 KB
      Прегледи:
      632
    На Miss-Independent, SuNsHiNe989, karina8 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Честито за новото носе,баш ти е слатко. :) Браво и за храброста!

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Леона супер испаднало од страна, ако имаш време сподели од-до како се одвиваше процесот.

И би сакала да го видам и од напред, ако не ти е проблем :angel: - ме интересира како изгледа врвот.

18. Zor

Zor Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    22
    Еве го мојот нов нос, 16 дена после операција. Искрено, јас не знам што да кажам, профилот ми е среден, грпката ја немам, исправен ми е.... големината и формата ми ги погодила според лицето... барем така мислам јас. Се уште ми е отечен, веројатно со тек на време резултатите ќе бидат повеќе видливи. Но, покрај грпката јас имав несиметрични ноздри, кои ми се чини не ми ги чепнала воопшто и оставени се исти....и поради тоа сум премногу разочарана. Ќе ви дадам повеќе инфо кога ќе се видам со неа да видам што има да ми каже во врска со тоа....

Прикачени фајлови:

• ok1.jpg
      ok1.jpg
      Големина на фајлот:
      58,7 KB
      Прегледи:
      540
    На Miss-Independent, Artemission, Cloee и 3 други им се допаѓа ова.
  19. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    леонас многу ти е убав носот и тебе зор баш ти прилега според структура на лицето, убаво изгледа а и природно позз

20. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    Фала ви девојки инаку најмногу се плашам да не ми се искриви сега. ај некој што правел операција нека пиши уште колку време би требало да спијам на грб или пак дали да си ставам некое фластерче од време на време?
    :*