Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Самодовербата ми е на најниско ниво..Само поради носот.Имам голем нос,долг и кога се смеам се шири,и не изгледа убаво,ми го огрдува цело лице :( Цело време слушам во школо како ме оговараат поради носот,а со само 14 години неможам да правам никаква операција!Јас не се замарам со тие што ме оговараат,едноставно не ми е убаво со мојов нос,не го сакам!Генетски е,и тато има таков долг и крив нос..:(

2. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    LeonaS,а по колку време од операцијата ги извади фластерите?Колку плати и по колку време од прегледот те викнаа?

Леле извини,те натрупав со прашања :lol: ,али многу ме интересира,бидејќи и ја се мислев да правам кај Јакимовска.(btw носето ти е преубаво :inlove: )

3. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    па од прегледот помина околку 3 ипол месеци, гипс носев 7 дена а после фластери околу 12 дена ама сама си ги вадев дека не сум во мкд моментално затоа. операцијата кошташе 15.500 денари
    ич не се двоуми за кај докторката, искрено ти кажувам , уште не можам да поверувам каде го сместила носот предтоа, значи форма големина, ептен е убав сега , отокот спага постепено стварно нема да згрешиш, д-р. Фродита Јакимовска совршено работи :*

На Pinafan и Cloee им се допаѓа ова.
  4. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Честитки, за убавите носиња :D Со здравје да си ги користите :D :D :*

5. Ana-femina

Ana-femina Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Femina, i feminki :)
    Pozdrav do site vas i ve zamoluvam za odgovor, imeno baram dobar i spremen doktor za operacija na nosot, funkcionalna ne estetski, pa ve molam za sovet .
    Vo drzavna imam mnogu loso iskustvo i zatoa baram privatno..Re-medika, ili Sistina..kade e podobro vo smisol na strucnosta ??
    I ve molam da spodelite iskustvo od anesteziolog, odnosno dali nekoj imal alergiska reakcija od anestezijata pred operacijata na nos. I koj anesteziolog go preporacuvate kako vistinski strucnjak ?

Vi blagodaram
    :*

[mod-kirilica:1mzlkw61][/mod-kirilica:1mzlkw61]

6. Ana-femina

Ana-femina Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Систина или Ре-медика, за операција на нос?

Здраво на сите,
    Ве молам да споделите ИСКУСТВО или некое знаење кое го имате за стручноста во приватните клиники во областа на оториноларингологија, поточно за ОПЕРАЦИЈА НА НОС.
    Кој доктор го препорачувате?
    И нешто за цените доколку имате информација.

Поздрав,
    Ана

7. LoraFox

LoraFox Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Ее вака јас сум девојче кое веќе 2 години размислува за корекција на нос.Во суштина немав многу лош нос меѓутоа беше многу голем само тоа се истакнуваше од целото лице и влијаеше многу врз мојата самодоверба.Затоа се решив да го направам и покрај тоа што сите велеа дека нема потреба да го правам бла бла меѓутоа не го правам за други туку за себе да се чувствувам подобро и таа промена за мене многу ке значи.Најпрвин се распрашував каде и кај кого да одам и прочитав многу пофални зборови за доктор Јане Нетковски,мајка ми се јави приватно го праша тој рече нема проблем ке се договориме кога да одиме да се видиме,но после неколку дена татко ми дозна дека неговиот пријател го познава и ке ни закаже државно за да не плаќаме толку.Ни закажа,отидовме и тој сфати дека ние сме тие што му вртевме приватно и искрено нејќеше ни да ме погледне,беше незаинтересиран воопшто не ми остави добар впечаток и се откажав.После неколку месеци другарката на мојата мајка ми препорача друг доктор односно доктор Огнен Даскалов од Ремедика од кој што била премногу задоволна затоа што таа пред неколку години преживеа тешка сообраќајка и правеше доста пластични операции за да се врати во нормала и да изгледа нормално.Се решивме и закажавме кај него.Кога отидевме човекот беше навистина многу пријатен,мил.Ми објасни за се низ што ке треба да поминам од операцијата па се до заздравувањето.Пред операцијата бев во ремедика да проверам крв и кај анестезиолог која ми објасни се околу тоа.Се оперирав на 14 во понеделник и кога излегов од операцијата воопшто немав никакви болки цело време примав инфузии единствено ми беше тешко дишењето на уста и тоа што во првите неколку часа несмеев да пијам вода иако бев многу жедна.Воопшто немав никакви проблеми со анестезијата не чувствував никаква мачнина а на носот имав фластери и кај ноздрите газичка.По еден ден си отидов дома и по 4 дна бев да ги вадам тампоните,тој беше зачуден што дома само два пати пиев аналгин против болки и тоа само вториот ден од операцијата затоа што стварно немав никакви болки,но секако имам отоци и малку модрило околу очите кои постепено се намалуваат .Наредниот четврток ке одам да ми ги извадат другите фластери и желесцето на површината на носот што ја придржува коската.Јас на ситее оние кои сакаат да направат корекција на нос им препорачувам да одат приватно иако знам дека е многу скапо но вреди да се почека и да се собира пари од причина што после операцијата во ремедика те третираат како кралица,24 часа нега а сигурна сум дека таква нега не се добива во државна болница и тие воопшто не се сигурни со анестезијата.Дознав од мојата пријателка дека во многу болници тие им ставаат гипс меѓутоаа за тоа нема никаква потреба само ствара непријатно чувство.Поздрав ;)

На Semine, Mini-Mouse и sashka8 им се допаѓа ова.
  8. Ana-femina

Ana-femina Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    за моето искуство во државна ,ДА многу е лошо.
    (нега и внимание никакво, буквално повракаш во кревет а никој не ти помага, не те приметува и не доага кај тебе, нема струја во секоја соба, одговор од лекарите нема никогаш,а на визита кога доагаат сите од докторите групно тоа е само ФОРМАЛНО за 20секунди...кога идев на преглед или на контрола постојано чекав по цел ден, постојано нема ред, секој влегува и излегува кага стигне, додека те прегледуваат влегуваат секакви со секакви прашање и така ти никако да дојдеш до одговор на твоите... што е најбитно пред операција МОРА да имаш темелен разговор со анестезиологот зошто мн е опасна анестезијата ако си алергичен на нешто или ако си бил болен од нешто итн итн ..тука разговор со анестезиолог НЕМА само формален лист, иако е најделикатен дел од целата операција токму делот со анестезијата и нејзините последици )
    еве два информативни линка , посети ги :
    1. http://www.plusinfo.mk/vest/1537/Zhenit ... anestezija
    2. http://preventus.mk/index.php?option=co ... 0#comments

имено имав една операција во државна-клинички пред неколку години, за септопластика(дишам само со едниот отвор од носот,..а надворешно не се познава ништо, во целина изгледа СУПЕР :) )
    и излезе дека операцијата не е успешна па мораше да чекам да помине некое време пред пак да одама на операција. И така по мн истражување кој е добар доктор дојдов пак до државна-клинички , закажавме операција сега пред еден месец беше се ова , кај нов доктор ради страв од претходната докторка која очигледно незнаела шо прави при првата моја операција, и така на денот на операцијата примав целосна опојка иако претходно покажав алергија на тестовите сепак ПАК МИ ДАЛЕ таква анестезија и ради таа алерго-реакција на анестетиците по еден саат ме вретија од операција без да ми го чепнат носот ...барав одговори, одговори НЕДОБИВАМ.
    Значи имав две целосни опојки пред неколку години и сега ,а проблемот стое , зошто пак ми дале таква анестезија иако знеа дека сум алергична одговор пак нема, ианаку правев алерготестови и приватно и во клиницки, примав и предоперативна терапија,..
    и затоа СЕГА очајно барам решение, па се надевам дека сега приватно ќе имам разговор, одговори , нега и внимание и секако решение.Се надевам да биде последна операција а прва успешна.
    Поздрав

9. sashka8

sashka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    LoraFox а колку пари те фати целата операција...секако ако не е тајна... Позз и брзо заздравување :)

10. LoraFox

LoraFox Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Доста е скапо а вака без кршење на коска операцијата чини околу 40.000 ден а со кршење на коска 96.000 ден.Јас имав кршење на коската и можам да кажам дека вреди за сите пари не почувствував скоро никакви болки и воопшто не сум погрешила во изборот на доктор.Се надевам дека помогнав ;)

На sashka8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Уф, тоа се многу пари. :worried:

Како и да е, честито за новото носе. Па ако не ти е тешко кога ќе се опоравиш да постираш слика од твојот нов профил. :)

12. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Јас мислам дека имам голем нос, иако сите ме тешат ми викаат не не, ама мислам дека ми е голем. И ќе направам операција понатака :)
    Малце ми фуфка, се плашам од операции иако фала богу никогаш не сум била оперирана ама незнам :)
    Еве слики па кажете што мислите:)

Прикачени фајлови:

13. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    баш ти е добар нос, јас да имав таков не би помислувала на операција, не си прави компликации немаш потреба. Пак ти си знаеш но јас не би ти препорачала. позз :)

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Е Кони што има да му се смалува на овој нос жити се?
    Глупости значи.

Девојки, јас еднаш ве замолив, еве сега пак ќе ве замолам да ставате слика и од напред, да видиме како е направен врвот, оти обично сите корегирани носеви изгледаат убаво од профил, ама кога ќе ги погледнете од напред се познава дека имало корекција или нешто не е како што треба :worried:

15. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Џабе џабе зборите, голем ми е.. :(
    Јас додека не се погледнам во огледало и не бидам баш како што сакам, е до тогаш ќе бидам полна со комплекси. :tmi:

16. LoraFox

LoraFox Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Јас мислам дека носето ти е супер и одлично ти изгледа но ако ти не си задоволна и ако тебе не ти е убаво направи го и ослободи се од стравот така ке ти биде полесно и ке пројде побрзо :D а инаку јас доколку најдам некоја слика ке ставам да ја видите разликата треба да побарам затоа што несакав многу да се сликам а особено во профил

17. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Супер ти е носот, нема потреба да се оптеретуваш и да си ствараш комплекси за џабе.

18. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Систина или Ре-медика, за операција на нос?

Систина , д-р Благој (за презиме незнам) за хируршка естетика можеш да се јавиш во систина и да си прашаш за доктор за хируршка естетика и корекција на нос (или било што) и ќе ти кажат. :) позз

19. coconut

coconut Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Јас решив да правам операција кај др.Јане Нетковски во август месец затоа што тогаш сум слободна.На разговор и консултации сеуште не сум била,меѓутоа да присоберам пари и ќе одам.Ако имате или знаете некој што имал искуство кај него ве молам да го споделите. :)

20. koprivi

koprivi Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    samo sto se vrativ od Norveska i preku edna drugarka go procitav ovoj sajt. Jas se operirav lani vo Makedonija vo drzavna kaj dr. Kopacheva Barsova i preezadovolna sum. duri si zaminav i porano za norveska i ne dojdov na kontrola. Zenata bese fer i brgu me usluzi. Duri me prasuvaa ot tamu koj me operiral. Sakam da ja pozdravam i ke dojdam kaj nea. Procitav predhodno nekoi komentari, i sekoj ima razlicni svakanja za ubavinata. jas sum prezadovolna. Pozdrav do site, I ne se plasite od operacija.

[mod-kirilica:3gfkeqvh][/mod-kirilica:3gfkeqvh]