Здраво. јас се оперирав пред 1 месец. да ви казам дека сум презадоволна. Имав грпка на носот и девијација на носната преграда. Се оперирав кај. Др. Копачева. И каzав дека ми се брза и дека сакам да се средам побргу. Имаше потполно разбиранје за мене. Се занимавам со манекенство. И сега правам фотосесија и узивам во новиот изглед. фала докторке. Препорачувам донесете одлука што навистина сакате, па оперирајте се...
A oд каде да знаеме ние дека ти не си докторката Копачева лично? Додека не ставиш слики и ти, и сите други со по едно мислење на форумот, кое патем, е пофалба за докторот кој наводно ве оперирал- ниту јас, а верувам ниту другите кои навистина сакаат да се оперираат, ама да не бидат унаказени- нема да ви верува.
Луѓе мене ради носот ми е намалена самодовербата Имам широк нос,и долг мислиш поврзан со устата ми е на тато носот го имаааммм -.- а имам 14 години и неможам операција да правам.А и не ни сакам баш.. се би дала за помал нос,незнам како да ви кажав,комплекс ми е ова -.- сите коа ме вреѓаат прво ме вреѓаат за носот,а не за телото,за наочарите,за забите.. -.-
Вака, планирам да правам корекција на носот но не само поради естетика, туку и поради здравствени причини. Дали некој од вас знае дали оваа операција е покриена од фондот за здравство и колку би чинела?
здравствениот дел е покриен, но естетскиот се доплаќа. мојата операција чинеше севкупно 18000. И јас се правев кај д-р Копачева и презадоволна сум, да ми помине ототкот ке ставам и слика. Забрането е да се коментира за било кој доктор или може само да се коментира за успесите на д-р Нетковски. Немам ништо против, се гледа дека човекот си ја гледа работата, но јас се оперирав кај д-р Копачева и се излезе супер. Носот ми е прекрасен. Огромна благодарност до докторката. Кога го прочитав твојот пост, се прочитав себеси. И јас го имав истиот проблем во основно, но сега фала богу се реши се. немој да се грижиш што велат другите, со тек на време ќе помине и тоа. Во средно престанаа да ме исмеваат. Но, бидејќи имам повреда од одбојката, и поради проблеми со дишењето, морав да се оперирам, а не се оперирав заради убавина. Да, носот ми беше крив и имав грпка, но поради здравствените причини морав да се оперирам, инаку така за убавина никогаш.
Јас одам утре на консултација со Др.Даскалов, сум слушнала дека е добар.Дали некој имал искуство и дали направил корекција на нос кај него?!? Благодарам однапред
имам видено многу корегирани носеви, од кои на 2-3 девојки фантастични, се друго ужас, поддршка за тие што се одлучуваат, мене ми е страв ))))
Zavisi za kakva operacija stanuva zbor. Jas licno disev po 2 dve nedeli. Ednata nedela imav tamponi vo nosot, a vtorata seuste mi bese otecen. Se operirav na 4 juni kaj Dubrovska, i seuste imam vnatresni otoci i seuste nosot me boli. Kolku sto mi objasnija mene ne klinika, konkretno Netkovski, mi kaza deka duri cela godina po operacijata, nosot si zazdravuva i si faka polozba i sl. znaci otocite, modrinkite zazdravuvaat okolu 2 nedeli. no konkretno celosnoto ozdravuvanje kako proces se odviva cela godina . [mod-kirilica:115uz2pu][/mod-kirilica:115uz2pu]
Здраво девојки, Еве ме и мене и ја после долго лутање се одлучив!!!! Веќе два пати бев кај д-р Јане Нетковски и ја почнавме процедурата.Значи има многу заебации, алерго-тест, ренген , закажување , ставање на листа на чекање.Ја сега добив два упати еден за ренген , друг за алерго тест и после одам да се договарам за термин, ама као он шт ми кажа ќе си почекам до пролет , тоа е нам друго чаре кај него таква е процедурата.Инаку денеска баш додека чекав во амбуланта за на преглед чекаа еден дечко и една девојка тазе оперирани кај него , искрено да ви кажам многу фина работа завршил што е точно , точно е со свои очи видов.Се надевам дека помогнав со информации , се читкаме , Поздрав и храбро
Другарка ми правеше операција кај некоја Копачева, луѓе носот и е ненормално искривен, и ја средила само грпката а не и го исправила, ужас.
Луѓе дај да не се лажеме мислам нема смисла се работи за личен опис за нешто што е нај видливо на телото-лице. Таа Копачева не ја бива за ништо и не з нае да направи убав нос покрај тоа во мојот случај и функционално ми гонаруши . Јас правев кај неа пред 8 год. и покрај тоа сто од едната страна неможам да дишам сега ми се појави и циста што морам да ја оперирам .ЗНАЧИ КАЈ КОПАЧЕВА НИКАКО !!!!!!! Ако има некој што правел операција по втор пат нека пише како е задоволен и од кој доктор. ХИТНО!!!! Ако треба и во странство ке појдам
Здраво чупиња Ја следам темата веќе подолго време, скоро сите работи ми се јасни, освен овие неколку прашања: - дали можи да закажваме прегледи на државна и ние кои не сме од скопје? - дали некој веќе се оперирал во скопје а да не е од таму (постојат посебни процедури околу тоа)? - дали ми треба упат од матична докторка за преглед во скопје и сл? Поздрав
- Секако дека може , нема врска од кој град си, и јас не сум од Скопје но сепак бев на преглед . - Посебни процедури нема ако си од друг град. - Треба упат од матичен лекар, па со тој упат да одиш на специјалист за оториноларингологија и тој да ти даде упат за во Скопје.
На другарка и го корегираа носот зошто имаше проблеми со не кожеше да дише како што треба и отиде во државна и го направија Имаше голем нос ама сега и преубав малечок