Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. gogi80

gogi80 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво. јас се оперирав пред 1 месец. да ви казам дека сум презадоволна. Имав грпка на носот и девијација на носната преграда. Се оперирав кај. Др. Копачева. И каzав дека ми се брза и дека сакам да се средам побргу. Имаше потполно разбиранје за мене. Се занимавам со манекенство. И сега правам фотосесија и узивам во новиот изглед. фала докторке. Препорачувам донесете одлука што навистина сакате, па оперирајте се...

На girl.21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    A oд каде да знаеме ние дека ти не си докторката Копачева лично?
    Додека не ставиш слики и ти, и сите други со по едно мислење на форумот, кое патем, е пофалба за докторот кој наводно ве оперирал- ниту јас, а верувам ниту другите кои навистина сакаат да се оперираат, ама да не бидат унаказени- нема да ви верува. :!:

На Marijam7, leona11, Name и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Flow-er

Flow-er Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    има некој да ми даде број или меил од Јане Нетковски?

4. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Еве го е - маилот на др. Јане - jane@ukim.​edu.mk
    А бројот - 070 340 808

5. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Луѓе мене ради носот ми е намалена самодовербата :( Имам широк нос,и долг мислиш поврзан со устата ми е :( на тато носот го имаааммм -.- а имам 14 години и неможам операција да правам.А и не ни сакам баш..
    се би дала за помал нос,незнам како да ви кажав,комплекс ми е ова -.- сите коа ме вреѓаат прво ме вреѓаат за носот,а не за телото,за наочарите,за забите.. -.-

6. Whimsy

Whimsy Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Вака, планирам да правам корекција на носот но не само поради естетика, туку и поради здравствени причини. Дали некој од вас знае дали оваа операција е покриена од фондот за здравство и колку би чинела? :)

7. girl.21

girl.21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    здравствениот дел е покриен, но естетскиот се доплаќа. мојата операција чинеше севкупно 18000.
    И јас се правев кај д-р Копачева и презадоволна сум, да ми помине ототкот ке ставам и слика. Забрането е да се коментира за било кој доктор или може само да се коментира за успесите на д-р Нетковски. Немам ништо против, се гледа дека човекот си ја гледа работата, но јас се оперирав кај д-р Копачева и се излезе супер. Носот ми е прекрасен. Огромна благодарност до докторката.
    Кога го прочитав твојот пост, се прочитав себеси. И јас го имав истиот проблем во основно, но сега фала богу се реши се. немој да се грижиш што велат другите, со тек на време ќе помине и тоа. Во средно престанаа да ме исмеваат. Но, бидејќи имам повреда од одбојката, и поради проблеми со дишењето, морав да се оперирам, а не се оперирав заради убавина. Да, носот ми беше крив и имав грпка, но поради здравствените причини морав да се оперирам, инаку така за убавина никогаш.

8. stojanovskasa

stojanovskasa Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас одам утре на консултација со Др.Даскалов, сум слушнала дека е добар.Дали некој имал искуство и дали направил корекција на нос кај него?!? Благодарам однапред :)

9. balonce

balonce Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Дали некој знае каде прегледува Нетковски приватно???Благодарам :wasntme:

10. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    ПОсле колку дена од операцијата можете нормално да дишите на носот?

11. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    имам видено многу корегирани носеви, од кои на 2-3 девојки фантастични, се друго ужас, поддршка за тие што се одлучуваат, мене ми е страв :)))))

12. D-T

D-T Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Zavisi za kakva operacija stanuva zbor. Jas licno disev po 2 dve nedeli. Ednata nedela imav tamponi vo nosot, a vtorata seuste mi bese otecen. Se operirav na 4 juni kaj Dubrovska, i seuste imam vnatresni otoci i seuste nosot me boli. Kolku sto mi objasnija mene ne klinika, konkretno Netkovski, mi kaza deka duri cela godina po operacijata, nosot si zazdravuva i si faka polozba i sl. znaci otocite, modrinkite zazdravuvaat okolu 2 nedeli. no konkretno celosnoto ozdravuvanje kako proces se odviva cela godina . :) :)

[mod-kirilica:115uz2pu][/mod-kirilica:115uz2pu]

На stojanovskasa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stojanovskasa

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    После вадењето на тампоните.

14. Angel-G

Angel-G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Здраво девојки,

Еве ме и мене и ја после долго лутање се одлучив!!!! ;) Веќе два пати бев кај д-р Јане Нетковски и ја почнавме процедурата.Значи има многу заебации, алерго-тест, ренген , закажување , ставање на листа на чекање.Ја сега добив два упати еден за ренген , друг за алерго тест и после одам да се договарам за термин, ама као он шт ми кажа ќе си почекам до пролет , тоа е нам друго чаре кај него таква е процедурата.Инаку денеска баш додека чекав во амбуланта за на преглед чекаа еден дечко и една девојка тазе оперирани кај него , искрено да ви кажам многу фина работа завршил што е точно , точно е со свои очи видов.Се надевам дека помогнав со информации , се читкаме ,

Поздрав и храбро :*

На stojanovskasa и Bila.01 им се допаѓа ова.
  15. stojanovskasa

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1

16. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Другарка ми правеше операција кај некоја Копачева, луѓе носот и е ненормално искривен, и ја средила само грпката а не и го исправила, ужас.

17. prijatel

prijatel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Луѓе дај да не се лажеме мислам нема смисла се работи за личен опис за нешто што е нај видливо на телото-лице. Таа Копачева не ја бива за ништо и не з нае да направи убав нос покрај тоа во мојот случај и функционално ми гонаруши . Јас правев кај неа пред 8 год. и покрај тоа сто од едната страна неможам да дишам сега ми се појави и циста што морам да ја оперирам .ЗНАЧИ КАЈ КОПАЧЕВА НИКАКО !!!!!!!

Ако има некој што правел операција по втор пат нека пише како е задоволен и од кој доктор.
    ХИТНО!!!! Ако треба и во странство ке појдам

18. RockChick

RockChick Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво чупиња :)
    Ја следам темата веќе подолго време, скоро сите работи ми се јасни, освен овие неколку прашања:
    - дали можи да закажваме прегледи на државна и ние кои не сме од скопје?
    - дали некој веќе се оперирал во скопје а да не е од таму (постојат посебни процедури околу тоа)?
    - дали ми треба упат од матична докторка за преглед во скопје и сл?

Поздрав :)

19. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    - Секако дека може , нема врска од кој град си, и јас не сум од Скопје но сепак бев на преглед .
    - Посебни процедури нема ако си од друг град.
    - Треба упат од матичен лекар, па со тој упат да одиш на специјалист за оториноларингологија и тој да ти даде упат за во Скопје.

20. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    4.019
    На другарка и го корегираа носот зошто имаше проблеми со не кожеше да дише како што треба и отиде во државна и го направија :)
    Имаше голем нос ама сега и преубав малечок :)