Ко мала многу се комплексирав во врска со носот, и зборев со моите, ми кажаа напуни 18 па тогаш реши си поубаво. Значи не ми е голем, така крив е, има има девијација. Сега, ама воопшто немам комплекс, ни сакам да правам операција, мислам дека баш тоа е тоа што ме прави различна од другите и си го сакам. Еве мајка ми ми кажа, ваков ми бил
jas sum cvrsto ubedena,deka ke praam operacija..ne samo estetski deka imam problem i deka imam i so disenjeto.. starite vikaat; ne stavaj trn vo zdrava noga..No mojata zelba za da go pravam nosot operacija,ja imam veke 10godini,i sakam da ja realiziram.. Jas ovde sakam da me podrzete vo toa sto sum odlucila,a ne da me predomislite so sliki..Sfakam deka sakate da mi pomognete t.e. da me predomislite i toa e ubavo od vas,ama tuka pisam samo zaradi da najdam informacii i pottik da go napravam toj cekor.. fala na razbiranjeto!!!
jas ne uspeav da s eusoglasam so doktorot....(dva pati mi otkaza ....sega ke cekam na vasive soveti....od ovoj doktor dignav race..........powerpuff ke te pratam i naredna sum posle tebe.... imas podrska od mene.....gooooooolema...i mene ne mi e mnogu ama sakaaaam..........
Enca a za koj doktor zboruvas, Netkovski ili nekoj drug? Zosto ti otkaza? Inaku neznam kolku e tocno slusnav deka operacijata kaj doktor Daskalov e 86000den.
Da za Netkovski zboruvam...otkako ne se usoglasivme ednas so termini, ostana nareden termin dogovoren, otidov i bese na seminar zaminat(ne me izvestija za toa), a vtoriov dogovoren koj bese za minatata nedela se javija da mi go otkazat...a inaku ne mi se veruva za cenata kaj Daskalov...sega ke cekam devojkava tuka sto ke pise...mislam i jas da odam kaj Jakimovska...uste od dve tri mesta cuv deka e stvarno dobra...samo sakam nekoj tocna cena ako znae da mi pise...pozdrav
Kaj Daskalov e nad 500evra,vo zavisnost od tezinata na operacijata..operira vo Re Medika. Sum razgovarala so nego na telefon i va mi go kaza..Inaku pregled so pravenje sliki na nosot e 800denari.. Priem vrsi na vodnjanska..neznam tocno koja adresa..no odma e do klinicki..zad Slovenecka ambasada negde.. KE odam jas tamu,na pregled..samo treba uste ednas da se javam kaj nego..
jas te podrzuvam vo tvojata namera zatoa sto istiot slucaj bev i jas i imav problemi od doma dodeka ne mi dozvolija bez razlika ke mi dozvolea ili ne jas bev resena deka nema da umram so stariot nos jas imav ubav nos hehe no imav nezgoda kako pomala mi se pojavi grbka a i imav problemi so disenjeto pa cesto zemav ventolin zosto koga ke nastinev se zakasluvav i ne mozev da prestanam a toa mi se cesto slucuvase i na uciliste , jas se operirav vo stip no dojde i doktorka Dubrovska od skopje sega sum zadovolna istiot den koga trebav da se operiram plakav i mislev voopsto ne e vazno kako ti izgleda nosot no stom bev veke v bolnica nema nazad i ne se pokajav eve treta godina kako sum operirana mnogu sum posrekna imam pogolema samodoverba i zatoa te podrzuvam znam kolku ti znaci toa sum pominala niz istoto voopsto ne plasi se stom se saka ke izdrzis ... btw ovoj period e najdobar za takva operacija
vidi kaj dr Dubrovska jas kaj nejze se pravev 17 000 so cekanje znaci moze i drugata godina hh 37 000 e vednas ...
Не е само работата за парите, џабе ќе платам 37000ден а да ми го направи носот несоодветен на формата на моето лице, најмногу се плашам да не добијам бабурест нос после операцијата, што е многу честа појава кај лицата што се имаат оперирано во Македонија. Затоа цело време се двоумам каде. А инаку некој друг да каже нешто за оваа докторка Дубровска, како му испаднала операцијата кај неа бидејќи строубери рече дека претходно имала убав нос па нејзиното искуство е повеќе од здравствен одколку од естетски карактер. Поздрав
Здраво на сите! И јас сум во истата дилема, како и повеќето од Вас. Повеќе од 10 години сакам естетски да го корегирам носот, но никако да соберам храброст. Мислам дека сега конечно одлучив да го направам тоа. До сега, слушнав за Даскалов, Нетковски и Јакимовска. За Даскалов ми кажаа дека бил професионалец за силиконски гради, но не беа сигурни дали е така за корекција на нос. Во некој друг форум прочитав за Нетковски. Имаше коментар од девојка која веќе беше оперирана од Нетковски, и дека носот и излегол совршен. Побарав на google за Нетковски, најдов дека е член во некоја „Европска академија за пластична хирургија на лице.“ На страната има објаснување за пациенти кои сакаат да направат пластична операција во стилот, дали треба да направам, како да го најдам најдобриот хирург, итн. Еве линк: http://www.eafps.org/index.php?option=c ... &Itemid=27 За Јакимовска, слушнав од девојка која пред 2 недели го оперираше носот кај неа. Ми рече дека е задоволна и дека резултатите сеуште не се мнигу видливи, имала оток...но дека се гледаат промените на подобро.
Здраво Зор, Се кажа во твојот исцрпен пост, уште само да кажеш за кој од овие наши најдобри пластичари се одлучи ти? Фала на информациите, поздрав
Значи вака после секоја опрецаија мора да имате малку отекотини околу две недели али после се се стабилизира.Во тие две недели воопшто не чувствувате болки се друго е лага.Моја братучедка се оперираше и немаше никакви болки две недели ама носот и беше малку отечен али сега и е супер и е задоволна многу.Инаку се оперираше во државна болница или воена не сум сигурен баш кого го интересира нека ме праша па јас ќе се распрашам што како.Поздрав
Здраво Сесилија Добро ќе беше да имав одлучено до сега, ама како што реков, и јас сум во дилема Сигурно ќе отидам на консултации кај некој од докторите кои предходно ги спомнав... Заборавив да спомнам дека кон крајот на месецот на Др. Нетковски ќе му биде готова неговата web страна, така да сите заинтересирани ќе можеле лесно да го најдат и ќе биле запознаени со сите негови активности и резултати...Така ми кажа тој. Па јас ќе почекам до крајот на месецот да видам.
zdravo na site jas vo cetvrtok treba da razgovaram so dr.NETKOVSKI pa ke vi pisam novi informacii. inace doktorot e mnogu fin i sto e najvazno ti vleva doverba i sigurnost. ima vo nekolku emisii na poinakvi ucestvuvano. jas definitivno ke se operiram kaj nego pozz
boyfromtown мене ме интересира, те молам прашај ја братучедка ти точно каде се оперирала кај кој лекар и за колку пари? п.с. Изгледа ќе се собереме сите кај Нетковски а?
Devojki,eve jas da vi kazam.Kako sto vi vetiv ke vi kazam kako pominav na moite denesni konsultaqcii i ispituvanja. Bev kaj dr>nikolovski da mi ja pregleda nosnata suplina so rinoskop,i luge nemozese da vleze rinoskopot vo nosnata suplina vnatre poso sum imala gadna devijacija,pa se cudese doktorot kako sum mozela da disam do sega.. Znaci otidov da pravam izpituvanja so cel da vidam dali imam neso,i koga otkirv..lelle mi zvucese zastrasuvacko..Pa me isprati za vo cetvrtok na drugi ispituvanja.. JAs otidov so misla deka znam otprilika deka imam problemi so disenjeto,ama deka tolku seriozno mi bilo,nikogas ne mi padnalo na um.. i kaj sto citam denes sto ste pisale,mi vleavte mnooogu samodoverba i iskreno mnpogu mi znacat pozitivni zborovi za da go napravam ovoj cekor..da odam na operacija.. Pa denes veke mi vlijaevte da se odredam megu tie trojca doktori,da go odberam dr.Netkovski,pa moze ako odime site ke ni dade popust hahahhahaha BAs mi e milo sto vaka spodeluvate informacii,pa ke bidam i jas nesebicna i ke ve informiram za moeto ispityuvanje i mojata odluka..pozz do site i vi blagodaram uste ednas za ubavite zborovi
Многу не имало за корекција на носеви... После ние не сме биле потомци на Александар Македонски.... Па како не сме... Medena - mg чекаме update од тебе после четврток, доколку би можела да споделиш. Ти благодарам
Ти веќе си го направила првиот чекор. Сега се е полесно. Верувам дека ќе биде се добро! Со среќа! :up:
NEMA PROBLEM ...OBAVEZNO KE PISAM I NE SE SAMO PRAZNI ZBOROVI JAS ZNACI USTE OD 1 GOD SREDNO SEA IMAM 23 GOD ZNAEV DEKA ODAM NA KOREKCIJA SAMO SO MI TREBASE VREME DA SE RESAM . VOOPSTO NIKOJ OSVEM MAJKA MI NE ME PODRZUVA ZA KOREKCIJATA I CELO VREME ME RAZUBEDUVAAT I DEKA I NE MI E DO TOLKU LOS NOSOT I SEKOGAS SE OTKAZUVAV A SEA SUM RESENA I VERUVAM NEMA NAZAD OTI SAKAM DA SE POGLEDNAM VO OGLEDALO I PRVO NESTO STO KE MI PADNE VO OCI DA NE E MOJOT NOS.JAS NE SUM OD SK VO SK STUDIRAM I PRED DA DOJDAM TUKA ZNAEV SAMO ZA DR DASKALOV I SAKAV DA ODAM KAJ NEGO POSTO NEKOLKU MOI POZNANICKI SE IMAAT OPERIRANO KAJ NEGO . STVARNO E DOBAR NO KOGA GO ZAPOZNAV DR NETKOVSKI MNOGU MI DELUVASE SIGURNO I NEGOVIOT PRISTAP MNOGU VLIJAESE DA SE RESAM ZA NEGO...DO CETVRTOK SO NOVI INFORMACII POZZ