Еве ме после точно 2 и пол години откако се правев операција кај др.Јане Нетковски,можам да кажам дека постручен и подобар доктор од него не постои. Јас пишував на овој форум пред 2 и пол години најпофални зборови за него,сега ќе кажам дека уште стојам на тој став,затоа што навистина човекот е премногу професионален и навистина има талент. Мојот нос е перфектен естетски,моето дишење е одлично. Девојки,нема да погрешите ако одите кај овој доктор. Поздрав и ви посакувам среќа!
Eпа вака .. форумов веќе го читав цела година и се решив да направам операција на носот (беше голем со грбка) и пред два месеца отидов на клиниката за уво нос и грло и ми ја препорачаа др.Лидија Дубровска .. и искрено да ви кажам задоволна сум од се што направи...грбката ја немам веќе и го среди носот.. само остана уште малку оток али со тек на време ќе спадне..денес бев на контрола и се е окејј така да Сите девојки што мислат дека треба да го корегираат носот нека го направат тоа,а за болката воопшто не е страшно...е тоа е моето лично искуство..Поздрав
јас правев операција кај Јане во јули месец дури сега се повлекоа сите отоци и носот ми е совршен. Каков ми беше а каков ми е сега, многу голема разлика.поздрав до сите и ако сакате да правите операција на нос не двоумете се воопшто.
а барем ти помогнаа? јес да ја иам само 2 и пол недели од операцијата ама едната страна ми е малку поотечена од другата.
најдобри се трицеф, еден ден не пиев и одма се направив како бумбар у фаца, и штом земав пак одма се намалува оток. Ако си имаш пари земи си трицеф одма ке спланеш.
Zdravo,odamna go citam forumot,ama sega resiv konecno da se registriram za da go spodelam i moeto iskustvo so vas,no i da se konsultiram so ostanatite koisto veke pominale niz istata procedura.I jas so godini imav zelba da napravam estetska operacija na nosot,no od pusti strav i ubeduvanje od strana na familijata kako e toa strasno, sekogas na kraj se otkazuvav esenva resiv konecno i sobrav hrabrost da ja teram rabotata do kraj,pa makar se protivel i cel svet Napraviv operacija na 12 fevruari,i da vi kazam mnogu lesno pominav so se,od samata operacija,lezenjeto vo bolnica,doma,vadenjeto na tamponite,vadenjeto na konecite,i najiskreno nemav voopsto bolki,sega mi e krivo sto ne go naprvav ova porano.Taka da site sto ja imaat ovaa zelba da ne se plasat voopsto dokolku go odberete praviot doktor se ke pomine bezbolno i lesno. Sega imam edno prasanje do tie sto poodamna napravile operacija- da mi kazete dali nekoj imal konci na septumot znaci izmegu nozdrite? (neli celiot toj del nad usnata e zdrven i so tek na vreme se opusta posle vadenjeto na koncite) me interesira posle kolku vreme otkako vi gi izvadija koncite vi zazdrave mestoto i se opusti skroz da imate normalni gestikulacii? Mene mi gi izvadija vo cetvrtokot i seuste malce mi e zdrven toj del,ali najmnogu me nervira sto vidliviot del od septumot (nadvoresniot) mi e zategnat navnatre malce vo sredina i od napred cudno izgleda,doktorot rece da ne se sekiram deka se ke si dojde na svoe mesto,megutoa nestrpliva sum pa me interesira dali nekoj imal ista situacija? pozdrav
мене доктор Јане ми ја правеше отворена метода значи сечен ми е тој дел па шиен е сега местото кај што беа конците го чувствував како гума така како тврда пластика да имам али со тек на време се нормализира се, не влечи го да не ти падне надолу и немај гајле ке си дојде форма кога ке спланат сите отоци, мачкај кантарион да не ти остане белег со чепкалки за уши со само нежно поздрав
Mene koga ke stanam od spienje mi e cel otecen nosot i me plasi koga ke se vidam isto taka levata strana posle operacijata mi bese malce pomodra,a sega pa desnata mi e so malce pogolem otok,otkako se konsultirav so doktorot mi kaza da ne se grizam bidejki normalno e da ima otoci nasekade i deka ne sekogas se ednakvi, i deka moze bukvalno eden den poveke otok da ima na edna strana, drug na druga,deka se toa e normalno i da ne se sekiram,samo da prodolzam so masazite. Posle operacijata piev pancev 5 dena,stavav operil kapki za vo nos,i sega uste ponekogas stavam,prokulin kapki za oci 5 dena,mast okolu ocite 5 dena,i rinostop piev okolu 2 nedeli,i tolku loki.c9 dali se sekavas od prilka za kolku vreme ti se vrati vo normala septumot,posle vadenjeto na koncite? jas imav 2 konci od vnatre i pocnaa da izleguvaat od desnata strana i vo cetvrtokot mi gi izvadi doktorot,megutoa me nervira ova nadvoresniot del od septumot sto uste mi e povlecen navnatre vo sredinata bas kako precvikan od napred izgleda toa me nervira,nestrpliva sum da pusti,isto ti bese i na tebe? jas neznam tocno kakov metod mi pravel doktorot pretpostavuvam deka zatvoren posto site rani i luzni mi se od vnatre, od nadvor nemam nisto,osven ova sto mi se primetuva malce zategnato vo sredinata,i normalno otocite nasegde koisto mi rece deka ke spadnat od 2 do 6 meseci skroz,se nadevam deka nema da cekam tolku konkretno i za ova??? jas pa go vlecam go masiram silno od zelba da pusti,mislev deka odma stom ke se izvadat koncite i toa ke se normalizira ama ne bilo taka [mod-kirilica:1zmei30w][/mod-kirilica:1zmei30w]
никако немој да го влечеш, ке ја упропастиш формата, кај мене мислам дека некаде околу 2 месеци требаше додека да си убаво дојде на свое место месото, сепак е влечено сечено, ти гребнеш се па ти стои лузна 1 недела а не ова што е работено 4 часа, јас имав многу конци некаде околу 8 мислам, а сега околу оток незнам што да ти кажам зашто јас веднаш после операција останав бремена, на коска веднаш сплана ама на рскавицата еве уште имам оток. после 1 год видливи резултати само не дирај никако, послушај ме нема да згрешиш
Здраво, би ве замолила доколку некој имал како мојот или сличен проблем да ми помогне.. Имам девијација на носната коска и две цисти кој се наоѓале под слепочниците и мора да направи операција бидејќи имам страшни главоболки.. Покрај здравствениот проблем сакам да направам и корекција на носот т.е да ми го променат обликот ама се плашам да не испадне полошо од што ми е.. Иначе бев на преглед кај др.Јане и тој ми ја препорача операција па најверојатно тој ќе ме оперира..Ме кочи фактот дека повеќето ми имаат кажувано како државна нема услови и нега и има шанса да се влоши состојбата..
Zдраво,јас лично немам слушнато до сега за ваков случај,но можам најискрено да ти препорачам доколку можеш да си дозволиш да се оперираш во Rемедика кај доктор Oгнен Dаскалов,можеш да бидеш сигурна дека се ќе помине во најдобар можен ред,безболно,и ке ја имаш најдобрата можна нега,и дека нема да има никаква утка ни во изгледот ни од здраствен аспект.
Здраво женски! Јас имам 21 година и одлучив да правам корекција на нос ова лето. Се одлучив таа корекција да ја правам во Ремедика кај доктор Огнен Даскалов. Дали некоја од вас ја правела оваа интервенција во Ремедика или кај овој доктор? Дали ќе може да ми кажете какво беше вашето искуство? Навистина ме интересира и се надевам дека ќе може да ми излезете во пресрет. Доколку не можете или не сакате јавно да ми го кажете вашето искуство ве молам колку што е можно побрзо пишете ми во порака. Ви благодарам однапред!
Дечки поздрав за сите...Овака јас закажав преглед кај др. Јане во петок, па ме интересира колку чини прегледот и операцијата? Јас не одам за разубавување него поради проблем со дишењето и девијација на носна преграда...значи носот ниту ми е крив, ниту имам грпки, него имам девијација на левата носна преграда, па ме интересира ако некој имал сличен проблем на мојов да сподели, што и како, ќе ви бидам благодарен, бидејки после 3 години размислување се решив да идам да си го поправам првобитно дишењето...
E-PINKY јас ја оперирав носната преграда. Отоци ќе имаш не знаеш ни самата уште колку. Јас се оперирав на Клиника на 4 јуни, сеуште ме боли носот, понекогаш имам отоци, се познаваат лузни од конците.....Значи не е се така лесно кога заздравува, посебно затоа внатрешниот дел на носот е постојано влажен и не дозволува брзо заздравување. но не се секирај, треба да помине една година од операцијата за да забележиш нормализација на носот. loki.c9 Женска од срце ти честитам! Таман на време, се среди со носето и ете ти бебенце браво, баш ми е мило!!!Поздарвче DirtyQueen твојот проблем се цистите, кои јас ги вадев преку забите Немој ич да имаш гајле, клиника има само лоша репутација инаку не е така како што знаеш, толку лошо. Условите се горе доле нормални, но за тие пари...толку е...да ти се искомплицира од условите не верувам..може од нешто друго но условите не се причина за компликација сигурно. Мене единствено што ми сметаше кога лежев беа лилјаците на прозорот. Ме убиваа!!! А и штом Јане ќе те оперира....Уживај!! jdred јас се оперирав од истото што и ти... Лесно е, брзо е, нема проблеми големи освен што ќе спиеш цел месец седната, нема да дишиш на нос, грлото и устата ќе ти се сушат, нема да можеш уста да отвориш зашто и таа ќе ти е отечена....Не боли ниту тампони кога вадиш...ниту по операцијата боли, ниту сега зборам за мене....ниту имав проблеми од анестезијата.....сега дишам подобро...но да не те разочарувам....Не е тоа тоа....Не за џабе рекле...Каков си од Господ...што и да направиш таков ќе останеш girl-21 за твоето прашање можеш да прочиташ наназад на темава..овде има пишувано и пишувано на оваа тема....само треба да се потрудиш и да прочиташ има и искуства од кај даскалов, и од кај нетковски, дубровска, копачева.....од кај сите... значи, загреј си го столчето и читај си Поздравче до сите!
јас правев корекција кај Јакимовска,се помина добро,немав никакви болки,поминаа скоро 4 месеци.Имав девијација,сега подобро дишам и трганата ми е грпката.Само што јас кога имав грпка не можев да приметам дали ми е широк,мислев дека со грпката кога ќе се тргне и тоа одстрана исто ке се стесни,но не било така.Другото се е во ред,јас самата реков само грпката и толку,но не сум знаела дека во ширина кај што ми била грпката ќе остане ист.И сакам да ве прашам од тие што сте правеле дали е можно да ми се стесни уште малце или тоа е тоа И имам приметено дека на слики ми излегува жолт,а вака во живо не ми е,нормално кожа боја,само на слики ми се дели од фацата така жолт.Ве молам кажете од што може да е така и дали некоја имала сличен проблем по корекцијата.Исто така приметив дека ми се лупи кожата и не можам ни пудра ни ништо да ставам.