Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Имам закажано операција за во јануари кај Нетковски, па некој што има правено кај него ако може да ми објасни детално како течат тие работи, колку време отприлика трае операцијата, колку време ќе треба да бидам со фластери и дали боли кога ги вадат тампоните и конците.. Страв ми е, а поради здравствени и естетски проблеми морам да ја направам оваа операција :(
    Ја прочитав цела тема и само пофални зборови видов за Јане, се надевам дека ништо нема наопаку да тргне ии пишете искуства и совети....

2. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Olgitsa во петок е во амбуланта и тогаш врши прегледи, така да можеш да отидеш тогаш :) Инаку, мислам дека секој ден е на одделение :)
    DirtyQueen јас правев кај др. Јане операција :) Операцијата трае различно во зависност од тоа што треба да се работи, трае од 1,5 - 3 часа . Маската ке ја носиш неколку дена, околу 3,а одкако ке ти ја извади ке ти стави фластери кои ке ги носиш околу 1 недела, ке одиш на 2-3 дена на контрола и ке ти ги менува :) Конците нема да ти ги вади, со текот на времето сами ке ти испаднат.
    Мој совет е да не се плашиш , бидејќи во подобри раце не можеш да бидеш :) Вреди да се направи операцијава, особено поради тоа што ја правиш и од естетски причини. Животот ке ти се смени 100% , од искуство ти го кажувам ова :)

3. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179

Како нема да ги вади :o И за колку време ќе паднат сами?
    Фала за советот, сигурно ќе ја правам операцијава па страв - не страв се ќе биде :)

4. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    A за докторка Смиља? Некое искуство, нешто што имате да кажете??
    Мене исто ми ја збореа за многу добра докторка , со таа разлика што помалку се чека кај неа на список за разлика од Јане кој е најизвикан и сите сакаат операција кај него...
    Јас планирам сега да почнам со целата таа процедура, зимава да се оперирам, и до пролет лето веќе во нормала да бидам вратена..
    Кај Јане искрено една година баш и не ми се чека... :worried:

5. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Ете он не ги вади конците , за разлика од останатите доктори. А како - не знам :D Почнуваат да паѓаат после 1 - 1 ипол месец, али додека сите да ти паднат ке треба да поминат околу 3 месеци.

6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Со упат од матичен ли се закажува за операција кај Јане и колку време стои отокот,после колку време се се врака у нормала и колку чини точно?

7. Smilehaha

Smilehaha Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Проблем со носот

значи имам 15год и имам многу голем нос ако некој знае некое чаре нека пише плс :worried:

8. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Проблем со носот

естетска корекција

мислам дека во санте плус можеш да ја завршиш тоа смао мислам дека е малку по скапичко
    мислам може и во државна на пластича хирургија

9. truth.24

truth.24 Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Одете секаде само не кај Др. Дубровска...имав случај како мал го скршив носот и моите ме однесоа кај нејзе, поради нејзиното не внимание и не грижа денес ми е крив носот.

10. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    И мене ме интересира ова за упатот... мислам дека треба, ако правиш операција поради здравствени причини :?:

11. Smilehaha

Smilehaha Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Нема врска што е поскапо,само смее ли малолетни? :| :sweat:

12. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Смее само ако имаш полни 17 години.. Пред 17 не оперираат освен ако е некој сериозен здравствен проблем :)

13. pepita.alabakovska1

pepita.alabakovska1 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас и мојата другарка од Куманово се решивме да правиме корекција на носот кај Др.Кирјас Маја. Презадоволни сме и од изгледот и од пристапот.Многу ми го фалеа доктор Чолиќ од Белград, но ми беше прескапо, па тука испадна совршено.Исто така ја фалат и Др.Добрила Андоновска од градска болница, работела супер.

14. invisible666

invisible666 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Кај работи оваа докторка и колку ве чинеше ако не е тајна?

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Работи во државна болница на 3 кат на оториноларингологија - уво , нос и грло .
    Јас се знам со неа бев на тој одел една недела и ја запознав

На invisible666 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. creshichka

creshichka Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Дали и при намалување на ноздрите се крши коската со чеканче ?

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Само што слушнав на тв дека некоја докторка од држана мислам барала 450 е за операција на корекција на носот да не е е некоја од вас :rofl:
    леле што веке нема во ова наша држава

ах ова моја чудесна земја

18. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    И јас слушнав сега само не ми е јасно зошто го пријавила докторот кога во дрзавна болница убаво ти кажуваат за 15.000 ден си на списокот за чекање, а доколку несакаш да чекаш си плаќаш 450е

19. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
  20. fraero

fraero Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки знам дека овај форум е женски извинете затоа што јас сум машко ги следам вашите дискусии подолго време. Решив да станам член на овај сајт и затоа сакам да ви кажам дека др. Фродита Јакимовска не е толку добра во работата како што ја фалат ова ви го пишувам од искуство поздрав. :)