Дали кога правите операција поради здравствени причини, докторот и естетски ви го поправа изгледот на носот?
Здраво на сите Ве читам долго време па еве и јас да ви пишам.Имам девијација и страшно ми смета,неможам да дишам па ми закажаа за операција во среда во воена болница кај Др.Добри Стоименов.Единствено што не е договорено дали покрај другото да правам и естетика,докторот рече дека ќе се договориме кога ќе ме примат.И во мисла сум зашто сакам и тоа да го средам ама од страв незнам што да правам.Плус не ми се останува во болница 7 дена а незнам дали со потпис би можела да си одам порано Ајде некој ако има вакво искуство нека пише зашто веќе ме фаќа паника.
Kolku vreme cekase za na red za operacija jas bwv na 11 ovoj mese i mi rekoa za 2 tri meseca kaj nikica atanasova vo voena i jas imam devijacija i iskrivena rskavica i nost mie haos edvaj cekam da se operiram
Јас ич не чекав,на 16 ти Март отидов а ми закажаа за на 01 ви Април.Докторот ме праша кога сакам ама му реков дека ми е сеедно за термин па искочи дека може после пола месец да се оперирам.И јас едвај чекам да се оперирам,веќе две години се канев ама никако да отидам.Крајно време беше
ok so sreka pa pisi kako ke pomienes nz zosto jas treba da cekam mozebi nikica ima mnogu pacienti mi rece ke te stavam na lista na cekajne 2 do 3 meseci ke cekas nie ke ti se javime
Фала,се надевам добро ќе поминам.Можеби има многу гужва кај неа па затоа си ставена на листа на чекање.И мене на упатот ми пишува дека ќе ми јават за операција ама кога отидов со сите резултати пак ми потврдија дека на 31 ви Март е приемот а на 01 ви Април операцијата.Ќе пишам обавезно како сум поминала а ако правам и естетика и фотки ќе прикачам
normalno treba da pravis i taka ke se operiras jas koga bev na 11 mart prv pat samo me pregleda i tolku ne sum bila na ispituvajne aj pisi mi email pa ke piseme nz da go koristam dobro forumot hi
Формата е таа, ништо драстично не промени,малце е поткренат и странично коската е истругана. Задоволна сум, само ако ти е поважна формата подобро барај некој друг. Не знам сега Јане дали уште работи, него многу го фалат. Раде е ОК да среди да немаш проблеми со дишењето, а естетски ако сакаш промена, има многу подобри од него..
Zdravo na site.i jas imam isto problem so disenjeto(nosna devijacija) I sakam malku estetski da go promenam nosot.imam zakazano operacija kaj d-rka beatrisa popovska vo drzavna.ke ve molam nekoe mislenje ili iskustvo za doktorkata.pozz I cekam odgovor oti mnogu sum zagrizena za toa sto ke bidi §
Имав проблем со дишењето, а и коската ми беше настрана зарасната, затоа така се договоривме и двете работи да ги среди. Ако сакаш САМО естетски да промениш нешто тогаш подобро оди кај друг хирург. Како што кажав добар е, ама има и подобри. Мене не ми се приметува многу дека имам правено операција, само на најблиските им делував различно, така да тоа е мојот совет.
Здраво девојки.Еве сум јас 8 дена по операција.Процедурата е следна.Дента ме примија во 12 во болница а наредниот ден во 10 ме оперираа.Болки дента после операција немав ама затоа имав многу болки вториот и третиот ден па примав Кетонал и тогаш настана големо крварење кое се сопре.Од 4 ден па натаму веќе немав болки.5 ден ми ги извадија тампоните кои болат ама кратко време после тоа веќе не е страшно,остануваат само силиконските цевчиња во носот кои се носат уште една недела.И еве денес ми го извадија гипсот ама ми ставија фластери име пуштија дома.Сега мирување,пазење,не смее да се стои на пареа,не смее да се бања со топла вода, па во среда ќе се вади и фластерот.Сега имам отоци и плус покриен е носот па неможам да видам сеуште ништо.Бидејки имав здравствен проблем се нафатив да го средам и естетски ама после тоа што го поминав никогаш не би правела.ама добро сепак секој со различно искуство е,имаше девојка со мене што лежеше ми рече дека немала болки освен главоболки ништо друго.
Здраво на сите.. Еве и јас да споделам искуство.. Имав тешка сообраќајка која се случи пред 8 години и удрив со носот во предницата.. носот нормално ми беше скршен имав испукани капилари и што ли не од болница ме упатија да идам одма на операција и пошо ми беше страв да идам у државна после долго гуглање за добар хирург договорив преглед кај Др.Даскалов во негова приватна ординација (Водњанска мислам беше..) Човекот нити беше љубезен нити ми наговести што ме чека ми покажа некои слики пред и после и тоа беше тоа.. Операцијата беше изведена во Мала Богородица. После операцијата носев гази кои ми беа извадени ако се сеќавам добро после 1 недела и имав некаква лимена подлога наместо гипс која ми стоеше 3 недели на носот.. Имав ужасни болки и не толку крварења ама леле колку ли само имав модрици очите скроз ми беа затворени и тоа чекав 1 месец за да ѓи снема.. Буквално живеев само со кетонал.. Откако ми ја тргнаа преврската (ниту еднаш не ми ја сменија во текот на тие 3 недели) носот беше ок, оток си велев ќе пројде.. Ама не пројдуваше сега нормално кога ти е скршена коската носот ти се сплеснува и ти добива во ширина ама си велев ајде ќе живеам со таа една мала работа ама со текот на годините веќе кажав (8год.) носот скроз ми падна она врвот надолу и на средината ми се појави грпка која толку се двои и изгледа толку грдо. И сега со носот во цик-цак форма и со различни ноздри (едната поширока од другата) одлучив после години собирање храброст пак да се фрлам под нож овојпат естетски причини.. Гледам добри критики има за тој др. Остојич па ако може некоја феминка да ми пише од лично искуство дали е задоволна и по можност некое сликиче пошо искрено несакам ни да помислам дека ако згрешам и по 3ти пат ќе морам да пројдам низ тоа.. Мој личен совет немојте кај Даскалов, човекот е очигледно стручњак за гради ама во ринопластика сакс. Позз
Јас за Остојиќ сум прочитала многу негативни критики и никако не би ти го препорачала. Ако веќе сакаш да се оперираш во странство нека биде ординација Чолиќ во Србија. Ако сакаш да се оперираш кај нас доктор Јане Нетковски на уво нос и грло или исто можеш да ги разгледаш доктор Игор Пеев и Јасмина Ѓоргиевска на пластика, по можност двајцата да ја прават интервенцијата. Поздрав