Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Извини вака, ама нема смисла за секое прашање да се пишува нов пост и да се натрупува темата. Можеш да ја прашаш истово и во приватен разговор или се' во еден пост, да биде попрегледна за оние на коишто им требаат покорисни информации.

2. The Girl

The Girl Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво,

Јас сум нов член на Femina forum и би сакала да ми дадете информации за др Јане Нетковски, каде оперира и ако може телефонски број. Ги читав претходните постови но не најдов конкретни информации за контакт. Исто така ве молам некој од искуство да ми препорача кој е најдобар пастичар за носеви во Македонија. Ве молам пишете, очајна сум.

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    абе не размислувате пред да пишете е како со инхалација анестезија? кога носот ти го оперираат, венски се става анестезија увек од кај тоа ти истекнало хаха

4. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    070/340-808
    Работи на аудиолошки центар за уво нос и грло. Не сум сигурна дали е како порано прегледот во петок, знам дека се чекаше со месеци за операција. Види на mojtermin.mk кога најскоро можеш да отидеш и ќе си закажеш преку матична за преглед, а можеби можеш и да го платиш приватно прегледот за да не чекаш. Од тоа што јас знам добри се Нетковски, Јакимовска, Пеев, Добрила Андоновска... Нетковски работи и функција на нос.
    :hai:

5. The Girl

The Girl Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Fala mnogu na informacijata, ke vidam sto ke napravam. Uste utre ke se javam, se nadevam deka ke zavrsi dobro.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sana-ZetaJones

Sana-ZetaJones Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo :) dolgo vreme ve citam, gi pratam vasite iskustva ..bidekji i samata go imam istiot problem.
    premnogu sum strasliva koga treba da se odlucam za eden vakov cekor, rizik..koj i to kako ke ti go promeni zivotot (ako go cuvstvuvas kako eden goolem kompleks, kako jas) Mozete li da me informirate kako ide cela postapka i kako tece zazdravuvanjeto..dali ima navistina tolku golemi bolki??..kolku cini vo drzavna a kolku vo privatna? i koj ili koja doktor/ka gi preporacuvate od istite.

7. The Girl

The Girl Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки,

Дали може да ми каже некој од вас што има правено корекција да ми кажете дали е страшен моментот кога ти ставаат анастезија, искрено од тоа ми е најмногу страв. Исто така многу ме интересира како е првите седум дена по операцијата кога тампоните стојат, сигурно не може да се диши преку нос па мора да се диши преку уста што би било проблем при јадење. Ве молам пишете ми за овие работи зашто тие ми создаваат најголеми грижи.

Поздрав до сите.

8. The Girl

The Girl Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво,

И јас сум во план да правам операција и одлучив да појдам на консултации кај Др Нетковски, има многу позитивни коментари и искуства за него. Можам да ти кажам само искуство од клиника, таму правев корекција на уши и задоволна сум од резултатот но условите се таму за нигде и не би се нафатила пак таму да правам операција. Ке одам кај Др Јане Нетковски, па ке те информирам како поминав:)

На Sana-ZetaJones му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    од Ремедика ме информираа дека можат да го организираат др. Дује Остојич, само треба тие што се заинтересирани да ги исконтактираат за да видат колку заинтересирани пациенти ќе има. ова е најново, прееска ми пишале.

10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.170
    Анестезијата нема ни да ја осетиш,за тоа ич да не се плашиш зашто ќе те боцнат со Диазапам и ќе се опуштиш пред операција.Тампоните се вадат после 5 дена а гипсот после 7 дена.Ќе дишиш само преку уста и ќе мораш да пиеш многу течности за да не ти се суши грлото.Јас пиев по 4 до 5 литри течност дневно и немав никаков проблем ни со дишење ни со јадење.Ќе мораш да јадеш полека и да не ја отвараш многу устата зашто боли.Само опуштено и нема да имаш никаков проблем :)

На Asja и guarana им се допаѓа ова.
  11. Moni-mone

Moni-mone Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Колку е преглед кај Др. Фродита Јакимовска?

12. The Girl

The Girl Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3

Fala mnogu:) ,
    sega ke mi bide polesno koga znam otprilika kako ke bide,
    se nadevam deka nema da imam nekoi poseriozni komplikacii

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.656
    Допаѓања:
    4.570
    Анестезијата нема ни да осетиш кога ќе те боцнат , мене лично само ми се сврте кога почна да делува и понатака ништо не се сеќавам . Е сеа јас се оперирав од синус , и незнам зошто ко за беља 3 пати им се разбудив , мада ова е друго не верувам дека ќе имаш слично искуство ( недај боже)

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.170
    Кај секого е различно.Еве јас кога ја примив анестезијата нит ми се сврте,нит осетив нешто,си заспав и ме разбудија после опеарцација.А претходно сум примала анестезија на царски и беше скроз различно затоа што не се успав одма и почнаа да ме сечат па се си осетиви тек после тоа се успв.Затоа е различно и од организам и оддозата и од се.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас не би ви го препорачала Дује Остојиќ, а богами ни приватните тука. Ако планирате надвор да се оперирате имајте го предвид Владислав Рибникар (оперира во Београд), цена 1500-2000е. Миломир Гачевиќ (Београд) 1500-2000е, Чолиќ (знам личност со неуспешна тука, и успешна таму) околу 2000е.
    Цените варираат во однос на тоа што ќе се оперира. Доктор Рибникар убаво коригира и проекција на нос, врв на нос, што е многу битно затоа што повеќето го изоставуваат ова.
    Еве и слики http://www.estetska.com/index.php/operacija-nosa/44-hirurgija-lice/nos/446-oblikovanje-vrha-nosa
    Не се затрчувајте по приватните кај нас, повеќето се стручни за други делови на телото, не толку за нос. Пример Даскалов, Мостров, а цената е речиси иста...

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    за некого од двајцава српски доктори гачевиќ или чолиќ имаше коментари дека се жалат пациентиве дека отпосле се јавува некое топче кое на допир исчезнува и повторно се појавува. сега не можам да се сетам за кого беше. за рибникар не сум видела коментари. а, коментари за глумичиќ? и можеш ли те молам да пишеш зошто не го препорачуваш остоиќ? :(

17. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Затоа што како прво, сум прочитала дека девојка се самоубила затоа што ја унаказил со преголема доза на филери, како второ доволно ми е да му го видам сајтот со пред и после слики од операција.
    Мислам види ја корекцијава на носов што ја поставил на сајтот во анфас http://i61.tinypic.com/2cp6zjc.jpg , колумелата ја потфатил и толку.
    И ова се неговите најдобри кореции, затоа и се поставени на сајтот. Нека не те залажуваат сликите во профил, речиси секој прави добар профил. Ама кога се струга коската, треба да се редуцираат и ноздрите, врвот на носот, и често носот не испаѓа ок.
    Овој по тоа што гледам од сликите ни една девијација не знае да среди како прво.
    Од Србија Рибникар, другите се ОК, ама ништо посебно за да го средат комплетно носот, и да не се малтретираш по ревизии. Мислам мое гледиште. Јас на Остојиќ не би му дала бесплатно да ме чепне, не па за 2000е. (n)

Последна измена: 10 мај 2015
  18. Sana-ZetaJones

Sana-ZetaJones Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ivi a ti kaj koj doktor se pravese operacija??

19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.170
    Кај доктор Добри Стојменов во воена болница

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HerbaJulia

HerbaJulia Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Decki sakam da ve prasam dali nekoj go ima dobieno doktor Netkovski na telefon da zakaze za pregled, zosto jas mu go imam brojot ama nikoj ne kreva...a ne mozam da cekam za uput od maticen imam problemi so nosot i ne mozam veke da izdrzam mi treba postrucno mislenje.