Имам девијација на носната преграда, не можам да дишам и треба да се прави операција. Исто така носот ми е како широк сакам и то да се корегира доколку е можно. Ве молам препорачајте ми доктор и кои документи се потребни дека сум од друг град, не од Скопје и колку пари изнесува се на се. Фала
Сакав да прашам само дали на малолетни лица им е дозволено да прават естетска операција за корекција на нос? Мојата братучетка е многу искомплексирана поради носот, па сака на свои 17 години да направи операција. Бидејќи многу пати се консултирав со вас и ми помогнавте многу, сега сакам да и помогнам на неа преку вас. Благодарам однапред!!!
Девојки,сакав да ве прашам кога одприлика се нормализира кожата на носот и околу него.Многу ми е мрсна кожата,ко зејтин да сум ставала а еве веќе скоро два месеци поминаа од операцијата.Исто и отокот од едната страна ми е поголем и тврд,После колку време се нормализира?
Jas pravev rinoseptoplastika kaj Dr. Daskalov.Bez bolki,otovi,krvarenje.Na desettiot den izgledam normalno.Vo nosot imam uste konci.Na vtorata kontra mi kazaa deka treba da go masiram nosot.Toa e.Kako vo son..
Devojki, pred nekoj den pisav za informacii za dr Ilija Mostrov i nikoj ne mi odgovori, pa pak pisuvam da ve potsetam ako nekoj se operiral kaj nego ili znae nekoi informacii da pise. Vi blagodaram
Dr.Daskalov operira vo Remedika,cini ,96.000,00 denari.Jas od se sto procitav za postoperativniot period,ne osetiv nisto.Nosot mi izgleda prirodno,licam na sebe I Dr. gi izvrsi samo korekciite koi bea moj nedostatok.Osven korekcija,jas posle 10 godini pocnav da disam,a zaradi fraktura na nosot.Operacija bez stravovi.Cudo...
Decki ke ve zamolam za informacii koj ima,korekcijq na nos sakam da napravam,kaj koj doktor ke me upatite ?? Pls koj znae nesto neka napise,mnogu mi e vazno
Ако ви се свиѓа носот на Софија Караќаева слободно оперирајте се кај Даскалов. Устава пена ми фати објаснувајќи дека не е битно приватно да се оперирате, џабе што ќе добиете супер третман, своја соба и не мора да се гнасите во државните болници по никаквите вц-иња, ама резултатите не ги прави болницата, туку докторот. Јас морав да правам ревизија ради премногу отстранета 'рскавица (приватно ја правев и во странство, ако тоа мењава нешто). За да не добие носот колапс, мораше да се вади 'рскавица од увото. И гледам нонстоп се прашува дали цената во Воена е 1800денари. Ако пресудна ви е цената и операцијата да е 30е боље ич не се оперирајте. Тоа е нешто на лицето кое ќе си го носите цел живот и треба да ви биде скроз ирелеватно колку кошта. Ако треба собирајте подолго пари, ама не ја правете кај било кого. На 59 страници се напишани докторите и тие се нема други, еве пак ќе напишам за тие што ги мрзи да читаат, доктор Јасмина Ѓоргиевска и доктор Игор Пеев на клиника за пластична хирургија (цена 33800 без листа на чекање), Јане Нетковски, Фродита Јакимовска (цена 15000ден со листа на чекање). По приватниве клиники мислам дека немаме добар кадар за оперирање на нос. Во странство да.
Здраво, Би сакала ако може да ми дадеш некои совети. Имам проблем со носот уште од средно. Многу ми смета зашто кога се гледам во огледало се' ми е добро и складно освен носот. Проблемот е и во анфас и во профил. Широк ми е врвот и се шири при температурни разлики, а во профил ми се долги ноздрите. Првин, да кажам дека бев на консултации за носот кај тројца доктори во Македонија и еден во Хрватска. Во Македонија бев првин кај Даскалов и не ми изгледаше како доверлив човек на кој би му дозволила да ме оперира ( некако беше полн со себе и не ме ислуша што мене најмногу ми смета, туку почна како требало да се крши коската итн.). Потоа бев кај Туџарова ( кај неа веќе имам правено корекција на уши и искрено сум многу задоволна од крајниот резултат, но носот е нешто сосема друго), кај неа отидов во Мај и ми кажа дека во летниот период не оперира нос се' до Октомври. Инаку, ме виде и ми кажа дека во профил треба да се гребне малку, а во анфас да се стесни врвот, а после операцијата ќе види дали има потреба од стеснување и на ноздрите. Ми изгледаше ок нејзиниот пристап но не ми се чека до Октомври. Бев и кај др. Јане Нетковски, ме прими љубезно но ми кажа дека не се нафаќа да ме оперира дека носот бил ок и дека само на полошо може да излезе. Така да многу се разочарав и како крајна опција отидов кај др. Багатин во Хрватска. Мислев дека конечно ќе добијам некоја надеж за носот, но уште полошо. Таму имаат 3D модел со кој може да се види како би изгледало лицето по корекцијата. Му објаснив се' што сакам да поправам но место да направи нешто како стручњак за да се добие навистина поубава целина на лицето тој направи некои мали измени со кои не се приметува скоро никаква разлика( па дури и полошо излезе). Проблемот е што тој предлага операција со кршење на коската, а тоа што го видив на 3D моделот не беше вредно за толкав ризик. Те молам да ми кажеш што мислиш за мојот проблем зашто очајна сум и не знам што да правам. Според твое мислење кој доктор е најдобар и дали имаш информација зошто некои доктори се за кршење на коската а некои само за гребнување. Поздрав и фала однапред
Ти тоа „гребне“ многу буквално си го сфатила . Па нормално дека и Туџарова мислела на минимално кршење (колку може да биде тоа „минимално“?! ) или без некоја значајна промена на изгледот. Според напишаното тројца доктори се согласни дека изгледот нема да ти се смени, дури може да изгледа и полошо . Затоа прифати го носот таков каков што е, да нема после каење. А и фини и етични испаднале докториве во твојот случај. Поздрав убава
Zdravo na site.I jas imam nosna devijacija I poteskotii so disenjeto.a retirement sakam da napravam I nekoi estetski promeni.cekam da mi se javat od klinicki centar Skopje kaj Dr Beatrisa Popovska I sigurno ke pocekam do naesen.ve molam nekoe iskustvo ili mislenje za doktorkata.pozz I ocekuvam odgovor oti malku sum I isplasena od toa kako ke izgleda
Извинете девојки знаете ли колку коштат консултациите кај Др.Даскалов и датум за операција дали може сама да избереш кај него ?!
@The Girl сега дури приметив дека во лп, заборавив уште да ти споменам дека Глумичиќ е оној доктор од Хрватска којшто најчесто го коригира тоа што тебе најмногу ти пречи, додека пак Марио Замбели е повеќе за надградба на носот (во смисла, додавање на носот 'рскавица од уво или ребро). Доктор Карабег од Босна исто така е фален, Рибникар од Белград. Сум видела и успешни и неуспешни приказни, па доста од нив не ми биле вредни за ризик. Според мене на европско ниво, најдобар е доктор Menger (Nl. Amsterdam) - http://doktermenger.nl/FOTOGALERIJ/FOTOGALERIJ.html @mystic999 јас и го видов носето и ептен у право доктор Јане, дека филмот во главчето и е лош и нема потреба за никаква корекција @az21 на времето кога бев на консултација кај Даскалов знам дека тоа беше спроти клинички центар, таму си имаше своја ординација и мене не ми наплати тогаш ништо. Беше љубезен и на пц ми отвори негови корекции. За операција приватно воопшто не се чека, тоа е само во државните болници, може да направиш испитувања (некои доктори бараат, некои не, во зависност од докторот) и кога ќе видат дека се е во ред, ја правите операцијата. Обично не се препорачува операција на топло, ама ја се имам оперирано само на лето, со тоа што седиш постојано во климатизирана просторија и по потреба држиш облоги за побрзо да се повлечат модринките, да спаднат отоците итн.
daskalov_dr@yahoo.com Бројот го имам во старата сим картичка којашто појма немам каде сум ја ставила. Ама можеш да се јавиш во Ремедика и да го побараш, би требало да ти го дадат.
а само за естетски зафат кој би го предложиле, повеќето коментари што ги прочитав се плус со некој здравствен проблем..