Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    1100 евра

2. Dari87

Dari87 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ова е нешто поевтино од д-р Даскалов. Колку време чекаше и колку те задржаа во болница?

3. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Не чекав воопшто. Можев веднаш да закажам за 3 дена операција ама ја закажав за недела ипол отприлика. Во болница бев 4 дена.

Последна измена: 10 март 2017
  4. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.199
    А колку те чинеше операцијата ?

5. Dari87

Dari87 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Како закажа преглед? Мене матичната ми вика дека она не може да закаже, морало специјалист?

6. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    За на приватно не ти треба упат ниту од матичен ниту од специјалист. На страната на мој термин има информации кој доктор кога има приемен ден и ке појдеш директно кај него тој ден кога има прием со пациенти. Ако сакаш и телефонски можеш да ги контактираш. Кога си плаќаш се е можно :D

7. mystic999

mystic999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    Добро бе девојки, има ценовник во секоја клиника (државна или приватна).
    Најлесно е да се дознае колку чини операција на нос од здравствени причини (враќање во функција), а колку на тоа додаваат за естетика (доколку сакате да го промените и изгледот на носот).
    Ваше право е да прашате, обврска на вработените на шалтер е да ви кажат.
    Од односот на докторот веднаш може да се примети дали ве манипулира или не.
    Ако сакате да терате правдина, одете до крај и пријавете го. Ако не сакате да се замарате со полиции, пошто нели вие нема да го оправите светот, бегајте од веќе познати митаџии.
    Ако одите на преглед со предходни дојави од пријатели и останати ‘врски‘, тогаш очекувајте барање противуслуга, чудни цени и слични непријатности. Значи висината на цената зависи од тоа кој како стигнал до конкретен доктор.
    Дека докторите го користат форумов за себепромоција и реклама одамна е јасно. Слики нормално дека ќе симнуваат од нет, пошо од кај ќе им се на нив - кој побогу оди да се слика ‘потоа‘, одкако ќе спадне отокот???

На Marijam7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Ај баш, па чекам да споделиш тука мислење. ;)

9. poker_face

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Ако е така еве ти и од кај Даскалов лично искуство од членка на форумов:

Гиоиа во ниту еден дел од текстот не пишав за цената,во право си дека е најскап ама далеку од најдобар,мене цената не ми беше битна,имав заштедено свои пари и пред операција воопшто не прашав колку чини.Се сомневам дека воопшто ја познава структурата на носот затоа што не може да го предвиди крајниот ефект од постапките во текот на операцијата.И колку за информација анестезијата е општа и примаш лекови преку вена против болка и за спиење,не треба дури и не е пожелно да се дава локален анестетик затоа што се менува обликот на носот и се нема реална слика колку и каде се вади.Ако чита даскалов нека поднаучи нешто.Треба да се предвиди бенефитот од операцијата а ако неможе да се направи тоа што го бара пациентот треба да го одбие.Доктор што вика дека знае и може се не е добар доктор,зинат за пари.Многу доцна разбрав дека има многу незадоволни пациенти од него,дури и меѓу медицинската афела луѓе што рабоатат со него кажуваат дека не е добар. за операција на нос,дека многумина од нив мораат да прават повторно операција.Затоа еден пријателски совет до сите девојки за да не поминуваат низ тоа што јас пминав ДА НЕ СЕ ОПЕРИРААТ КАЈ ДАСКАЛОВ.

Значи сите што фалат доктор овде се лажни профили.

Секој доктор за некого е добар за некого лош зависи кој колку задоволен ќе излезе од операцијата.

10. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    194
    А за д-р Игор Пеев знаете нешто повеќе? Читав позитивни коментари на претходните страници или тоа е лага, хаха?!

11. kikica99

kikica99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    Здраво на сите. После сè што прочитав на форумов и консултација кај Даскалов и Пеев, решив да се оперирам во Србија.
    Сметам дека таму ќе ми биде најбезбедно, па доколку некој знае нешто повеќе, нека сподели искуство за самиот тек на операцијата. Секако дека јас ќе ве информирам, со оглед на тоа дека за месец дена ќе се оперирам.

На Marijam7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Како во Србија, на приватно ли ?
    Која установа ако не е тајна, и колку наплаќаат брача Срби? :D

13. kikica99

kikica99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    @Jason123 повели ценовник во attach. :)

Сакам да им кажам на сите кои што сакаат да се оперираат и кои што имаат проблем (девијација+естетика), по сознание од наш специјалист во Скопје (вработен во приватна клиника), дека во Мк не постори стручњак кој што може да ги реши и двата проблема со само една операција.
    Затоа најчесто истите се оперираат по 2-3 пати.

Прикачени фајлови:

• IMG_9878.PNG
      IMG_9878.PNG
      Големина на фајлот:
      107 KB
      Прегледи:
      163
  14. Marijam7

Marijam7 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    21

Не би сaкaлa дa те рaзoчaрaм нo дoктoр чoлиќ и не е нaјдoбриoт aкo веќе се oди вo србијa.
    И јaс нaјверoјaтнo би oделa вo србијa нo вo вoенa бoлницa

Тaму велaт декa биле нaјдoбрите дoктoри нo кoј тoчнo е нaјдoбaр oд нив би требaлa дoпoлнителнo дa испитaм

На kikica99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kikica99

kikica99 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    15
    • Модератор: Ве молиме, пишувајте на кирилица.
    Дали некој знае кој е најдобар? Што мислите за Бјелиќ или Гарчевиќ?

16. Aestas0609

Aestas0609 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Поздрав! Јас имам закажано операција кај др. Никица Атанасова во 8ми Септември болницата. Дали некој има искуство кај неа?

Ќе може ли да ми кажете како ви поминала операцијата доколку сте биле.... И јас имам закажано кај неа но се плашам малку... Поздрав!

Последна измена од модератор: 15 април 2017
  17. leona11

leona11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Што направивте со Никица Атанасова ?

Бев кај др. Добри пред 1 месец некаде.Ме прегледа но онака без многу зборување и ми закажаа, но не кажаа кога за датум. (waiting)

Ме интересира каков е начинот кога ќе ме повикаат од оние што веќе биле?
    Дали тогаш ќе има уште еден разговор и ќе се одлучи и ќе објасни докторот Стојменов што и како мисли да прави или ќе ме примат и пола саат пред операција би се водел тој разговор?

Малку ми е чудно бидејќи не објасни ништо околу зафатот дали и што би правел и дали би имало ефект и каков туку онака само закажете операција и ќе те повикаме
    хммм

Ако може некој што правел кај Стојменов да ми објасни која е постапката и ако имаат можност да пратат некои слики по порака.

Прочитав и претходно некои мислења од една членка но конкретно ме интересира дали имам разговор со докторот каде би објаснил поточно како ќе изгледа, дали мери и кажува што би очекувал.
    Од првиот разговор не сум задоволен нешто. Можеби тоа е постапката на докторот бидејќи многу доаѓаат но во секој случај не би седнал под нож пред да разберам што и како се прави и која му е идејата на докторот

Благодарам Леон

Последна измена: 24 април 2017
  18. Aestas0609

Aestas0609 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Јас единствено бев на контрола, сега сум на листата на чекање. Ме интересира дали некој има искуство кај неа... Сепак носот е деликатен дел сакам да знам дали се задоволни од докторката и како оди процедурата...

На leona11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Searcher

Searcher Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    136
    Здраво девојки. Нова сум на форумот и се зачленив бидејки доста ве читам на оваа тема, затоа што нормално, мене ме чека истото :worried: Имам закажано утре да ме примат во 8-ми Септември, а задутре да ме оперираат поради девијација на септум што е здравствено, меѓутоа и кажав на докторката дека може и малку да го скратиме и напрчиме :D Не дека ми е многу голем, ама ете во профил мене лично ми се гледа голем и ми смета тоа, па кога веќе ги трпам болките зошто да не искористам :) Кај Др. Никица Атанасова имам закажано, меѓутоа имам проблем. Периодот на циклус ми е токму на овие датуми и еве си го чекам секој момент, а ми рекоа доколку добијам да ги известам... Дали имате информација или некакво искуство дали тоа би можело да претставува проблем? Што ако добијам утре кога веќе ќе сум таму? Ве молам за мислење... :sweat: Инаку доколку се' помине и откако ќе помине ќе ве известам за Никица :) Болницата изгледа доста подобро од другите, а и персоналот таму е доста љубезен.

На leona11 и Aestas0609 им се допаѓа ова.
  20. Aestas0609

Aestas0609 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Ти посакувам среќа, и со лесно нека ти помине операцијата.... Јас тука ке чекам да ми кажете како сте поминале и како се чувствувате по операцијата, и кас треба кај Никица Атанасова да се оперирам само сум на листа на чекање...

На Searcher му/ѝ се допаѓа ова.