Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Веројатно не сте подмачкале доволно, затоа така се однесувале. 1700 ден. на државата, 500 евриќи во џеб. Некои лекари без мито не те погледнуваат, не разговара бре, не пак операција да ти прават.

2. mystic999

mystic999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    "Подмачкај ги" со обележани евриќи, па нека си добијат вистинско подмачкување во затворска ќелија.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. leona11

leona11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Ako te sredi za 500 evra toa voopsto i ne e mnogu. Jas sekako bi i dal, no rabotata e dali ke bide kako sto treba. Tuku mene mi e cudno kako edni zemaat 1700 denari.koga od hirurzi sto prasuvam samo materijalite se 200 evra .
    Dali ovie pravat na nekoj drug nacin koristejki drugi materijali neznam

4. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Јас платив околу 250 евра,кој ќе те фати за 1700 денари да те оперира и плус два пати што побара докторката за неа пари,анестезиологот и за сестрите што ќе присуствуваат на операција и плус благо да се заблажат,ако не сум дала пари ќе сум си чекала тек следната или за две години операција.:envy:Кај се алерго тестови и останати работи да се направат...

5. mystic999

mystic999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    Материјалите се набавуваат со државни пари (читај: наши, пари од народот) - Не ги купиле тие! За нивната работа примаат редовна плата. Секое давање пари плус па макар и како поклон е мито и е казниво со закон. Ако ти е широка душичката донирај ги на болни на кои за жал им се и те како потребни, затоа што истите овие одбиваат да дадат мислење за операција, а камоли да ги оперираат.

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aleksndra

Aleksndra Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    13
    Здраво ,
    Јас правев операција кај доктор Раде Филоповски пред извесен период, За докторот можам да кажам покрај тоа што е професионалец во својата работа и е прекрасна личност ( на сите помага во болница без разлика кој кај кого е опериран) . Презадоволна сум од операцијата и презадоволна од болницата воопошто. Не се соомневај воошто во неговата работа - тој плус е и началник на ОРЛ. Ако имаш дополнителни прашања слободно обрати ми се . Поздрав

На Feather му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Извини, дали би можела да ни кажеш колку те чинеше целата процедура и колку си задоволна од крајниот исход а би сакала и фотографија да видам зашто токму тој естетски аспект мене ми е најважен. Благодарам

8. leona11

leona11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    се согласувам дека е со државни пари, но пак ми доаѓа чудно дали се работи за исти квалитет и ист принцип на работа како кај скапите интервенции.

9. teddyhbu

teddyhbu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8

Дали ако се има плав картон, цената би била иста ако сакам да направам операција од естетски причини?

10. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    Не, фондот не ги покрива трошоците за естетски операции. Се плаќа приватно доколку немаш здравствен проблем, односно доколку закажеш преглед без упат од матичен.

11. mystic999

mystic999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    Квалитетот и принципот на работа на докторот зависи од тоа колку научил, колку се доусовршува и дообучува секојдневно, колку е посветен и нормално колку сака да изведе успешен оперативен зафат од кој би бил најзадоволен пациентот. Кај естетски операции е така - работи додека не го постигне она за кое претходно се договориле. Значи не е важно каде работи, туку колку знае и умее тоа што го научил да го сработи.
    Кога ќе видиш дека истите доктори кои работат приватно некогаш работеле во државно здравство и дека овие во државно постојано се по конгреси и симпозиуми тогаш јасно е дека знаењето им е скоро исто ако не и поголемо на овие во државно здравство. Е сега проблемот е што тие сакаат да наплатат како во приватно, а истовремено да им тече редовна плата како би се изедначиле со цените за операции во приватното здравство за да разликата си ја стават директно во џеб. Е не може да се седи на две столици истовремено и се‘ тоа на товар на пациентите. Каква врска има сето ова со нивната стручност и принцип на работа?

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aleksndra

Aleksndra Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    13
    Здраво ,

Мене операцијата ме чинеше 1700 денари но ја имав многу голем внатершен проблем пропратен со други ситни проблемчиња :) . Презадоволна сум и внтрешно и надворешно. Слика не би ти пратила сега зошто уште сум свежа од операција . Подоцна - ако можеш да причекаш, за оклу една недела :)

Поздрав

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dc15

dc15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Дали има опција приватно во 8-ми септември, а со тоа и подобри услови и посветеност ако знае некој да ми каже?

14. leona11

leona11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    #searcher ти пишав порака. Ако си во можност прочитај ја

15. Vili4

Vili4 Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ti blagodaram za odgovorot i navistina e taka kako so kaza jas ja napraviv operacijata i sum prezadovolna od doktor Rade jas sum premnogu nezna i malku da se udram vednas sum modra a eve posle vakva operacija jas ne sum "nashminkana" respekt za doktorot ima epten leka raka taka da koj e za vakov zafat samo kaj dr.Rade Filipovski

На Aleksndra му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Здраво!!Дали може да ми препорачате некој добар доктор кои прави совршени и одлични операции на голем и грбав нос?Може докторот да биде и на приватно.
    Поздрав.

17. leona11

leona11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Jaс имaм некoе чувствo декa 1 oд 10 е шaнсaтa дa те пoгoди. А не 9/10
    Бaрем јaс тoa чувствo гo имaм

18. teddyhbu

teddyhbu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Здраво дечки имам едно прашање, дали Др. Нетковски работи преку фондот? А ако не, колку пари зема за естетска операција, и ако имате некое искуство со него ве молам споделете го.. Фала однапред.

19. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Да, работи преку фондот. Можеби тие што се оперирале кај него подобро ќе ти кажат каков е, а мене лично не ми остави некој позитивен впечаток во темата веќе имам коментирано за моето искуство со него. Според некоја логика би требало целата операција да ја покрива фондот, но во мојот случај каде имаше и здравствен и естетски проблем ми рече дека здравствениот ми го покрива фондот а за естетика требало да платам дополнително околу 500 евра (ова беше во декември 2016). Како било потоа и пред тоа не знам, ама мене ова ми го кажа кога бев на консултација. Инаку со закажување се оди кај него на преглед а за операцијата се договараш лично со докторот. Со оглед на тоа дека на лето избегнуваат правење операции на нос постои голема шанса да ти закаже после неколку месеци.

На dc15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gordana999

Gordana999 Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас сакам да се оперирам кај Раде, ќе може ли да ми испратиш фотографија, затоа што естетски како ќе изгледам ми е најбитно :)

На Leat му/ѝ се допаѓа ова.