Корекција на носот

Discussion in 'Лице' started by enca.69, Jan 7, 2010.

1. Aestas0609

Aestas0609 Истакнат член

Nemoj da se plasis ne e nisto strasno,tesko e sekako ama samo 4 dena stojat vo nos. Jas piev mnogu voda ili tecnosti naj ubavo e leden caj da si zemes da pies. Koga gi vadat tamponite kolku tolku moze da se dise samo sto splintovite seuste se vo nosot e toa koga se vadat vekje druga prikazna se e polesno i podobro ke se custvuvas otkako ke pocnes da disis

dc15 likes this.
  2. Biljana555

Biljana555 Истакнат член

Ве молам некој да сподели искуство од д-р Фродита Јакимовска???

Moni-mone likes this.
  3. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Ана Тримоска-Радевска дали некој се оперирал кај оваа докорка во Воена болница , многу ја фалат ?

4. visecudam

visecudam Истакнат член

Дали некој правел корекција на нос кај Раде Филиповски во 8 ми спетември?
    Наскоро ќе правам кај него операција , но не знам што да очекуивам

Искуства ве молам

MERIDA25 likes this.
  5. Auroraaa

Auroraaa Активен член

Dali nekoj slusnal ili ima iskistvo so dr angel enchev od bugarija? Spored slikite pred i potoa mi izgleda dosta soliden

6. malecko5

malecko5 Популарен член

Сакам да правам корекција на носот кај д-р Јане Нетковски, па секое искуство ми е добредојдено.

7. Spring flower

Spring flower Активен член

Здраво, само што почнав да истражувам и да барам добри доктори, во врска со мојата намера да го оперирам носот. Дали ќе може некој-а да сподели од лично искуство, препорака за добар доктор во Македонија. Ви благодарам :*

8. newbegining

newbegining Активен член

Zdravo znae li nekoj dali e mozno da se uplajka na rati na privatno za estetska operacija na nos?

9. teddyhbu

teddyhbu Истакнат член

Дечки да не знаете колку е корекција на нос од естетски причини, во 8ми септември?

10. however

however Активен член

Дечки дали може корекција на нос од естетски причини (со претходно упат од матичен) во Воена болница да помине со 1700 денари?

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Ако не се лажам некој имаше пишано 18000 дека чинела операцијата.

12. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Може ако се знаеш со докторот или имаш врски. Иначе на упатот стои дијагноза со која матичниот те праќа на специјалист и одиш на преглег за истата. Ако докторот заклучи дека навистина постои здравствен проблем и е потребна операција, тогаш ти ја закажува.

13. DanielaJ

DanielaJ Нов член

Dali ja napravi operacijata kaj dr.Beatrise.Kako pomina.

14. Kalina_E

Kalina_E Истакнат член

Здраво,женски

Доколу сами сакате да ја направите операцијата од естетски причини и притоа вие да го изберете терминот на операција ,операцијата чини околу 43.000 денари.Доколу сте ставени на листа на чекање истата операција ини околу 28.000 денари, но можеби ќе чекате и до 1 година.
    Најдобро е да си земете упат од вашиот матичен лекар до докторот што сакате да го посетите.
    Можете да земете упат со било каква дијагноза а на денот на терминот да му кажете на докторот за што сте дојдени.(доколу сакате само од естетски причини)
    А доколку имате здравствени проблеми самиот матичен лекар ќе ви даде упут со вистинската дијагноза.
    Јас го направив истото и веќе ја почнав процедурата за операција.
    Инаку се мислев меѓу Д-р Јакимовска Фродита и Д-р Јане Нетковски.
    Поздрав

Здраво,

Дали се оперираше кај д-р Јакимовска?

Last edited by a moderator: Nov 1, 2017
    Medelyne_ likes this.
  15. teddyhbu

teddyhbu Истакнат член

Дечки епа вака сега конечно Д-р Фродита Јакимовска ме стави на листа за чекање, да не знаете отприлика колку се чека?

16. Medelyne_

Medelyne_ Истакнат член

Kalina_E ke te zamolam za informacii vo koja klinika ja pochna procedurata. I jas podolgo vreme se razmisluvav...konechno reshiv pa shto saka neka bide. Od povekjeto postovi na forumov zakluchiv deka od Dr. Jane Netkovski se zadovolni...

17. Responsible

Responsible Популарен член

Decki zosto se pravat tie alergo testovi? Jas sakam slednata godina da pravam korekcija na nosot ama imam iljada alergii, ke steti li nesto toa? I dali moze vo isti mesec i prv pregled i operacija bidejki ne ziveam vo mk? Plus cel zivot disam niz usta a ne znam dali e od alergiite ili imam nekoja devijacija.

18. Kalina_E

Kalina_E Истакнат член

Zdravo decki,jas se operirav vo sreda kaj dr Frodita Jakimovska...operacijata pomina ok denes mi gi vadea tamponite toj del e malku bolen i neugoden no eve pomina za 5 dena ke mi go vadat i gipsot i ke mozam da si odam.

19. calliope

calliope Популарен член

Ооо децо, не мислев дека и ја ќе улетам на темава, ама се деси.
    Пред два месеца бев на оториноларинголог пошто дишењево преку нос ми е ужас, секогаш затнат, со главоболки, а-у, мислев синусите се нешто. Ме провери, ама од толкава затнатост, не ни можеше убаво, па ми даде спреј еден што и ѕидови пробива колку е грдо-јак на мирис. Сега на контрола испадна дека имам однатре толку крива 'рскавица, посебно десно, што едвај дали 30% вкупно, од двете ноздри, ми се за дишење, па ми препорачува операција.
    Однадвор немам некој прелош естетски проблем. Малце сум ко Александар Македонски (доказ дека е наш!), али пошто не е тенок, не се приметува нешто посебно, освен во профил малце... а и мање битно тоа, ама кога веќе одам, би средила.
    Подзачитав по нет, и највише ме интересира 8ми Септември пошто има многу пофалби, а и другарка таму била, ама пред скоро 10ина години, па ваљда е сменето оттогаш.
    Затоа:
    1. Стварно е сега само 1700 денари ако фондот покрива? :o
    2. Кои други трошоци има? Колку е вкупно отприлика?
    3. Колку време се седи? Некој вика недела, други 10 дена, па до 2 и кусур недели. :worried:
    4. Го средуваат и естетски покрај здравственото или тоа се доплаќа ако сакаш?
    5. Еден ме исплаши дека на другар му многу крв течело и од нос и од уста после. Има вистина?
    6. Ако сега толку добро осеќам и убави и какачка мириси, како ќе живеам и како се дише со цел капацитет бе? Премногу да не ми дојде? :D Се шалам со последново.

Ако некој е волен, не мора овде, слободно пишете ми порака ако не ви се пишува тука.
    Знам дека не е тежок зафат, ама јас од диши-диши преглед и рани на колена, немам подалеку стигнато, па малце ми фуфка и секоја информација е добредојдена. 8-|
    Може и од други лекари препораки, сликички, не одбивам ништо. Тенкс. :$
    Одо сад овде да читам детално.

20. jdred

jdred Истакнат член

Немора во инбокс,може и тука да споделат што и како бидејки и мене ме интересира,со исти симптоми како твјоте :)
    Прочитав ги скоро сите мислења и секој со својата мака си бара решение исто како и мене...
    Мене ме интересира дали сеуште работи Др Добри Стоименов?

Last edited: Nov 17, 2017
    zhap4e likes this.