Дечки бидејќи живеам во странство, колку недели да земам одмор за операцијата, дали може сама да си изберам датум и колку отприлика ќе ме чини?
Devojki da se razbereme...kolku i falenje da ima za nekoj doktor nikogas ne mozete da bidete sigurni deka 100%se ke bide ok.Ja sum operirana kaj doktorkata Jakimovska i da kazeme deka 90% sum zadovolna od nosot ama imase i devojce so mene vo soba koja povtrono ke se operira bidejki nosot ne ispadna kako sto treba kaj istata doktorka.Taka da se e do sreka mislam.
Пожелно е минимум 18 год. Може и на16 год но е пожелно. Мое мислење е дека е најдобро после 20-та година.
Како може нова девијација? Не ми е јасен овој дел. Нормално не викам дека лажеш, само прв пат слушам за такво нешто, ако можеш подетално да ни објасниш. Значи ако се оперирам еднаш не е исклучено повторување?? Луѓе на операција сте потполно голи така? После кога ќе се освестите се облакaте или сестри ве облекле во меѓувреме ?
Општо познато е дека жените растат до некаде 20-та година (ова е индивидуално) па со самото тоа на 16 години никој не може со сигурност да ти гарантира дека пост-оперативниот нос ќе го задржи својот облик ..
Вака догодина планирам и јас да правам корекција од естетски причини бидејќи сум опседната со изгледот и дали има можност да ми ја сменат формата/обликот на носот во смила да ми го истенчат и да се смени формата нс ноздрите?
Погоре од моето мислење пишала некоја форумџика пишала дека треба да чека до 20, епа јас не чекав, а коските си растат и се оформуваат. Така да @Lolo5 ЧЕКАЈ. После 20 мислам дека нема потреба од паника. Инаку само на гаќички, ама ти си се облекуваш и соблекуваш, а во операциона влегуваш со хартена спаваќа.
Муабетот ми беше кога ќе се освестиш од операција во кревет во соба ГОЛА СИ ? Ваљда нема така да те остават да се настинеш, + дал ќе си во состојба да се облечеш сама после операција ....
Jas se imam praveno operacija kaj dr Jakimovksa na 9 god. bidejki nemozev da disam preku noso operacitee se pravat ili prolet ili esen, na operavijata se ode na gaki i maicka, do lifto moze nekoj da dojde so tebe natamu ne , so celosna opojka, posle noso mi bese zalepen so flaster t.e gaza bolno e otsranuvanjeto na koncite so nozica ti gi secat inace beleg nikakov nemam zadovolna sum od doktorkata
Јас конечно во Април ќе ја правам операцијата. Ме интересира дали ова долг нос Се средува со затворена техника или мора да биде отворена. Незнам дали кај нас има некој ваков стручен да го направи ова како на клипов. Не прават ништо посебно туку се е знаење. И на овој клип девојката изгледа совршено и баш би сакала ова и мене да ми се среди. Незнам дали ова е со отворена или затворена техника? Во секој случај го имам истиот проблем како девојкава. Па ако може некоја со искуство да помогне.
Веројатно прават и со отворена, ма да јас се оперирав кај Др. Стоименов и исто сакав да ми го скрати ама скроз малку ми е пократок и со затворена техника ме правеше. Како што кажав вакви драстични промени овде тешко, само некоја поситна корекција пр отстранување на грпка, да ти го нацентрира ако ти бега на некоја страна и така. А тоа видно покус, потенок, потесен подигање-спуштање на ноздри....барем јас не знам таков доктор тука. А и професионализмот не им е некоја јака страна. Барем на докторот мене што ме оперираше.
@Lolo5 @Jason123 @baba Rada Спаваќите се во воена болница, барем тогас такви имаше. Потребата од соблекување гола е од причина што шприца крв насекаде, а и анестезиологот ја следи секоја реакција на телото во тек на операцијата за во случај да не дојде до компликации. Исто така не смеете да имате лакирани нокти или гел од истата причина. По ноктите гледаат дали крвотокот циркулира добро, ако недај боже помодрат - губиш крв.