Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Корекција на носот

Дискусија во 'Лице' започната од enca.69, 7 јануари 2010.

1. petar.mk

petar.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    32
    Да ве прашам, за пост-оперативните отоци и масирање која маст е најефективна?

2. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Јас ставав на отоци борова вода натопена на гази

На petar.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. petar.mk

petar.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    32
    Докторот ми препишал контратубекс но сите велат дека не е најдобро решение за отоци, за лузни било, а не се малку 600 денари...Подобро да најдам поефикасна алтернатива

4. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Можеш било која, само да е помасна кремата или маста. Јас почнав со вазелин ама многу црнки ми правеше а не можев да ги извадам, бидејќи носот е осетлив, па не можеш да ги стискаш. После тоа продолжив со нивеа универзалната крема (во тегет пакување) и ми беше сосема ок.
    @Jason123 зависи каде, јас на пример во државна на пластична правев и долу си бев по пижами а горе носев маичка црна на прерамки и така бев на операција.
    @petar.mk а да пробаш со капсулите Serrapeptase. Јас тие ги пиев за отокот, а и не се многу скапи 5-10 денари е капсула а се пие една во денот.

5. petar.mk

petar.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    32
    Тие ми се дифолтно во терапијата, ова за масажите е дополнително, затоа и се интересирам :D Фала за советите

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  6. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    3.480
    Јас искрено освен Серапептазе и капки за нос и маст (хлорамфеникол), кој го ставав на раничката на носот од внатре ништо друго не се сеќавам дека сум пиела или ставала. Докторот беше противник на секакви дополнителни лекови или терапии. Дури ми рече маста и капките само првите 3-4 дена да ги ставам, а масажи колку може почесто. Ама како и да е се зависи од случај до случај :) ти посакувам брзо закрепнување.

7. Vlatko94

Vlatko94 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Pravev operacija pred 1 mesec imav celo vreme zatnat nos ziveev so kapki. Sega posle operacija nema nekoja golema promena so disenjeto nekoj so takvo iskustvo ?

8. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Ботокс на нос нeкој има ставено , за да сподели искуство?
    Исто ме интересира за потполнување на јаболчници филтер или ботокс треба ?

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marijam7

Marijam7 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    21
    Добро кога ќе бидеш на форумов те молам врати ми на пораката.важно ми е многу.

10. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Се навраќам на темата после неколку години. Правев операција пред 5 години, на 18 години. Кога јас собрав храброст на тие години и решив да одам под нож, можете и вие. Чувството да се сакате себеси е преубаво. Не се двоумете затоа што животот ми се промени. Најважно е да си се допаѓате на самите себе. Од тој ден како повторно да се родив. Станав поопуштена, посамоуверена без да размислувам дали некој гледа во мојот нос. И да треба пак да одам на операцијата, повторно би отишла без размислување, затоа што навистина вреди.

На poker_face, LoveRain, Плавуша123 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. milenaass

milenaass Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    kade kje pravis operacija I kolku cini celiot proces?

12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    @Lolo5, и јас би ти препорачал да почекаш ако ништо друго бар до 18. И јас не си го сакам носот, но кај нас не би правел операција. Се сложувам со членката наназад дека не се големи специјалисти кај нас. Ако е само исправување во прашање, ќе ти го исправат, ама нешто повеќе... Имам другарка што пред операцијата имаше сличен нос ко мојот. И' го исправија, ама сега некако носот и' делува подебел. Кога би одел на операција, би сакал носот да ми го направат ко што сакам, не само колку да има некоја минимална разлика, бидејќи не е некоја едноставна работа.
    @lovemme, за ботокс во нос не сум чул, но има течност ко хијалурон(можеби е и тоа) која ти ја ставаат во носот, ако не ти е баш симетричен, но нема потреба од операција. Ботоксот е за брчки, за пополнување на делови од лицето најверојатно ќе ти требаат филери.

На Lolo5 и lovemme им се допаѓа ова.
  13. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    После операцијата колку време нема да смеам да работам?

14. Vlatko94

Vlatko94 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Jas za 15 dena pocnav da rabotam mozev i porano nemav problem ama si go iskoristiv boleduvanjeto

На Responsible му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Дечки јас се консултирав со матичниот, специјалист е. Ми рече немој ни да помислиш да одиш кај тие во државна да се учат на тебе. Да закажеш во ремедика. Имало некој доктор што порано бил во државна па сега во ремедика? Прогуглав да не е Даскалов? Рече најдобар е тој од сите.

16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Даскалов е најдобар.Јас кога би правела повторно операција,него би го избрала.Катастрофа ми го направија мене носот во Државна две операции.

17. Vlatko94

Vlatko94 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    A da gi prasate tie vo privatnite bolnici od koja bolnica im e praksata i steknatoto znaenje sekako od drzavna bolnica....

18. Ivush94

Ivush94 Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    Bi sakala da go spodelam moeto iskustvo. Kje bidam iskrena bidekji sakam sekoj da znae shto se slucuva i da odluci spored toa . Pravev operacija na 5ti april vo voena bolnica kaj doktor Rade Filiposki ( voedno i nacalnik na oddelot uvo , nos i grlo ). Seushte sum na boleduvanje , se vrakjam na rabota vo cetvrtok. Mozam da kazam deka sum prezadovolna, Imav problem so dishenjeto i devijacija na nosot. Sega koga skoro pomina otokot i modroto od ocite i okolu , prezadovolna sum od izgledot i shto problemot e reshen. Nosot e bukvalno prav i nema sporedba so toa kakov beshe prethodno. Vo vrska so posle operacijata kaj mene beshe mnogu bolen postoperativniot proces. Vednash posle operacijata povrakjav krv ( shto e normalno bidekji vo tekot na operacijata dodeka se raboti vo nosot krvta tece vo zeludnikot ) . Prvite 3 dena ocite mi bea celosno zatvoreni , crni i oteceni (shto e normalno poradi krshenjeto na koskata) . Isto taka neprekinato mi tecese krv i imav temperatura. Posle 2 dena doktorot mi gi izvadi tamponite od nosot i mi go smeni gipsot ( navistina bolen proces ). Posle 5 dena so potpisuvanje si otidov doma ( obicno cuvaat povekje vreme vo voena bolnica ) . Posle 8 dena otidov na konecno vadenje na gipsot , i otstranuvanje na koncite so koi imav soshieno plastiki vnatre vo nosot za da go drzat prav ( ne traeshe dolgo no beshe navistina bolno ). Sega posle skoro mesec mozam konecno da kazam deka sum zadovolna. Otkako go izvadiv gipsot morav da pravam masazi koi se navistina bolni prvite denovi ( bukvalno se masirash i placesh ) no posle toa se pomalce i pomalce cuvstvuvash bolka. Imav grutki so krv odnosno ematomi pod kozata na nosot i so masazi poleka isceznaa. Imashe denovi koga stanuvav i se gledav na ogledalo i placev od toa kolku oteceno i grdo izgledav shto znaci ke ima i denovi NE. Hranata vo voena beshe 5ka, cisto , personalot beshe super , edinstveno podobro e da si nosite postela od doma bidekji imashe nekoi vidlivi fleki po carsavite, i bidete spremni na nekolku dena bez kapenje :) . Operacijata se izvrsuva bez vidlivi secenici, se shto se pravi se pravi vo vnatreshnosta na nosot. Moja preporaka, dokolku imate vistinski problem i mnogu vidliva devijacija na nosot togash odete bidekji posle toa porasnuva samodoverbata i problemot ednostavno go nema. No dokolku se raboti cisto radi nekoj sitna ispravka koja skoro ne se zabelezuva ili imate nekoj bezvrska kompleks togash NE ! Treba vreme, procesot e bolen i vredi samo dokolku imate navistina prolem. Mojot doktor ima kriv nos, i vo edna prilika go prasav zoshto toj ne podlegnuva na operacija za nosot , negoviot odgovor beshe " Bidekji znam kolku e bolna ".Dokolku barate preporaka vi go preporacuvam doktor Rade, iako treba da se ceka 3-4 meseci. Prezadovolna sum od negovata profesionalnost , griza i covecnost.
    Dokolku imate prasanja vi stojam na raspolaganje. :*

На bitolskomleko1, Kalala, guarana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ivush94

Ivush94 Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    Dodeka ne se osvestish se vo tebe, po samoto osvestuvanje ke se obiduvash da disish na nos neznaekji deka imash tamponi i nemozesh , no doktorite ke ti vikaat da dishish na usta i pri prvoto vdishuvanje kje ti gi izvadat cevkite. Nema ni da setish :)

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. leona11

leona11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Девојќи искуство некој со Игор Пеев од пластична дали има ? Или некој што се оперирал на Пластична хирургија. Какви се условите? Би сакал да одам таму и да направм консултации, но претходно сепак да прашам дали некој имал искуство.

На Emi77 му/ѝ се допаѓа ова.